Haberler
Suriye rejim güçleri, Halep Uluslararası Havalimanı'nı terör örgütü PKK/YPG'ye bırakıp çekildi

Suriye rejim güçleri, Halep'te havalimanını terör örgütüne bırakıp çekildi

Suriye rejimi, muhaliflerin kontrolüne geçen Halep'ten çekiliyor

Halep düştü, Esad pes etti

Suriye ve Rus savaş uçaklarının misillemesi sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Yaptıkları misilleme sonrası Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor

15 yaşındaki kız, Marmaray'ın önüne atladı! Dehşet anları kamerada

Daha 15 yaşında! Kendini Marmaray'ın altına attı

AK Parti'li Gönül, Geleneksel Ensar Buluşmaları'na Katıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Hükümetimiz göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan kötü durumdaydı.

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Hükümetimiz göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan kötü durumdaydı. Askeriniz ne kadar güçte ise diplomasiniz de aynı güçtedir. Her şey gelir sonunda askeri güce dayanmaktadır" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül, çarşamba günleri gerçekleştirilen Ensar Buluşmaları'na katıldı. Ensar Vakfı Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen konferansta Gönül, "Dışa Bağımlılıktan Kurtulma Yolunda Savunma Sanayii" hakkında önemli bilgiler paylaştı.

AK Parti hükümeti göreve gelmeden önce Aselsan, Havelsan, Roketsan'ın kötü durumda olduğunu belirten Gönül, "Askeriniz ne kadar güçte ise diplomasiniz de aynı güçtedir. Her şey gelir sonunda askeri güce dayanmaktadır" dedi.

Savunma sanayinin bir milletin varlık ve yokluğuyla ilgili sanayisi olduğunu vurgulayan Gönül, "Sanayi devrimi ziraat, gıda, sanayi gibi birçok sektörü etkiledi. Kitle üretimi yani, mass production sanayi devrimiyle oldu. Buharlı makine Almanya ve Fransa'da da vardı. Dünyanın bütün ticaret gemilerinin yüzde 50'si, dünyanın bütün savaş gemilerinin yüzde 40'ı İngiltere aittir. İstanbul, dünya'daki ilk metrolardan birine sahipken aynı zamanda dünya üzerinde aydınlatılan ilk şehirlerdendir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ZİRAAT ÜLKESİ OLMASI İSTENDİ"

Osmanlı döneminde öğrencilerin daha çok hukuk ve siyaset alanında eğitimler aldıklarına dikkat çeken Gönül, "Osmanlı geri kaldığını görünce yabancı uzmanları getirdi. Onların önerisi hukukla ilgi oldu. Yurtdışına giden öğrencilerden de sanayiyle ilgili eğitim alan çok azdı. Türkiye'nin ziraat ülkesi olması istendi. Batı sanayileşsin, biz ziraatle daha rahat yaşayacağız gibi bir düşünce vardı. Sanki sanayileşmeden rahat yaşanacakmış gibi" ifadelerini kullandı.

Gönül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Savunma sanayinin Türkiye'nin yurtdışı ağırlığında önemli desteği olduğunu düşünmekteyim. Teknoloji, bilginin üretimde kullanılmasıdır. En ileri teknoloji savunma sanayinde kullanılır. Bizim sanayi sektöründe belli amaçlarımız vardı. Göreve geldiğimizde, 'Bir askeri malzeme eğer Türkiye'de yapılabiliyorsa Türkiye'de yapılacak, yapılamıyorsa yapan bir ülkeyle ortaklaşa yapılacak, eğer bu da olmuyorsa offset uygulayacağız' dedik. Offset, bir malzemeyi aldığınız ülkenin sizden de bir malzeme almasını sözleşmeye madde olarak koymaktır. Bu amaçta ortaklaşa üretimin yüzde 70'i Türkiye'de yapılacak, yüzde 30'u ise küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) verilecek şartını koyduk."

Gönül, Türkiye'nin ilk yerli tankı olan "Altay" ve zırhlı personel taşıyıcı aracı olan "Kirpi" için hazırlanmış olan tanıtım filmlerini de izleterek, bu araçlar hakkında teknik bilgiler verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title