Haberler

Ahmet Çalık'a Kindai Üniversitesinden "Fahri Doktora" Unvanı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Japonya'daki Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Japonya'daki Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Çalık Holding'ten yapılan açıklamaya göre enerji, tekstil, finans ve telekomünikasyon alanlarında Japonya ile Türkiye arasındaki sosyo-ekonomik gelişime sunduğu üstün katkılar nedeniyle Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'a Japonya'nın Osaka kentinde bulunan Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Çalık'a verilen fahri doktora unvanı nedeniyle Kindai Üniversitesinde düzenlenen törene Kindai Üniversitesi Mezunlar Derneği Onursal Başkanı ve Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Hiroshige Seko, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Özel Kabine Danışmanı Isao İijima, Yönetim Kurulu Başkanı Yoshihiro Shimuzu, Üniversite Rektörü Hitoshi Shiozaki, Enstitü Direktörü Takashi Aoki, Ticaret Enstitüsü Dekanı Yukio Kodono, İşletme Fakültesi Dekanı Tadaaki Yamaguchi, akademisyenler ile Çalık Grubu yöneticileri katıldı.

Çalık'a doktora unvanını Rektör Hitoshi Shiozaki sundu.

Ahmet Çalık, konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye ve Çalık Grubu için Japonya'nın çok önemli bir ülke olduğunu bildirdi.

Türk iş dünyasının temsilcisi ve kurucusu olduğu Çalık Holding'in faaliyetleri nedeniyle pek çok kez Japonya'da bulunduğunu aktaran Çalık, bugün burada bulunmasının çok özel bir sebebi olduğunu belirterek, "Çok sevdiğim Japonya'da dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Kindai Üniversitesinin şahsıma ticari ilişkiler alanında fahri doktora payesini layık görmesinden dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Çalık, Japonya ve Türkiye'nin Asya'nın en doğusu ve en batısındaki iki ülke olarak uluslararası toplumlarda az görülen bir dostluk ilişkisi içerisinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki ülke arasındaki mesafe uzak olmasına rağmen gönül bağları oldukça güçlü. Bu bağların aramızdaki ticaret hacminin büyümesiyle daha da gelişeceğine inanıyorum. Türkiye-Japonya ilişkilerinin son dönemde kazandığı derinlik, ivme ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim. Son yıllarda özellikle doğrudan yatırımların artmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerimizde önemli bir artış yaşıyoruz. Türk ve Japon şirketleri için Türkiye'de, yakın coğrafyada ve global ölçekte işbirliğine açık birçok yatırım alanları bulunuyor. Türk şirketleri olarak Japon dostlarımızla iş ortaklıklarımızın sürdürülebilir projelerle büyümesini diliyoruz."

25 yılı aşkın süredir Japon firmalarıyla Orta Asya ve özellikle Türkmenistan'da önemli projelere imza atan Çalık Grubu bölgedeki yatırımlarına devam ediyor.

Tamamlandığında Orta Asya'nın en büyük üretim tesislerinden biri olacak 1,3 milyar dolar değerindeki gübre fabrikasını Japon şirketleri Mitsubishi Corporation ve Mitsubishi Heavy Industries iş birliğiyle gerçekleştiren Çalık Grubu, önümüzdeki dönemde büyük iş potansiyeli barındıran Avrasya ve Afrika bölgelerinde de Japon firmalarıyla yeni projelere imza atmayı planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel
Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Belediyenin kira zammını duyan işletmeci isyan etti: HDP'ye oy atacağım artık

Belediyenin yaptığı kira zammı, kadın işletmeciyi isyan ettirdi

400 bin kişinin GSS prim borçları için af geliyor

Af geliyor! 400 bin kişinin tüm borçları silinecek

İngiltere'den tarihi rest: Bu gece Rusya ile savaşmamız istenirse savaşırız

İngiltere'den Rusya'ya tarihi rest: Bu gece sizinle savaşırız

title