Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Olay iddia: 7 kişiyi öldürüp intihar eden cani 'Karım beni aldatıyor' demiş

7 kişiyi öldüren cani tek bir cümle sarf edip silahına sarılmış

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Ahmet Çalık'a Japon Kindai Üniversitesi'nden Doktora Unvanı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Japonya'nın Osaka kentinde bulunan Kindai Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Enerji, tekstil, finans ve telekomünikasyon alanlarında Japonya ile Türkiye arasındaki sosyo-ekonomik gelişime sunduğu üstün katkılar nedeniyle verilen unvan ile Çalık, Japonya'dan ikinci fahri doktora unvanını almış oldu. Ahmet Çalık, Japonya'daki ilk fahri doktora unvanını Matsumoto Diş Üniversitesi'nden almıştı.

22 Ekim günü Ahmet Çalık'a verilen fahri doktora unvanı nedeniyle Kindai Üniversitesi'nde düzenlenen törene; Kindai Üniversitesi Mezunlar Derneği Onursal Başkanı ve Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Hiroshige Seko, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Özel Kabine Danışmanı Isao İijima, Yönetim Kurulu Başkanı Yoshihiro Shimuzu, Üniversite Rektörü Hitoshi Shiozaki, Enstitü Direktörü Takashi Aoki, Ticaret Enstitüsü Dekanı Yukio Kodono, İşletme Fakültesi Dekanı Tadaaki Yamaguchi, akademisyenler ve Çalık Grubu yöneticileri katıldı. Çalık'a doktora unvanını Kindai Üniversitesi'nin Rektörü Hitoshi Shiozaki sundu.

Türkiye ve Çalık Grubu için Japonya'nın çok önemli bir ülke olduğunu belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık Türk iş dünyasının temsilcisi ve kurucusu olduğu Çalık Holding'in faaliyetleri nedeniyle pek çok kez Japonya'da bulunduğunu belirterek "Bugün burada bulunmamın çok özel bir sebebi var. Çok sevdiğim Japonya'da Dünyanın en iyi üniversitelerinden olan Kindai Üniversitesi'nin şahsıma ticari ilişkiler alanında fahri doktora payesini layık görmesinden dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyorum" dedi.

Japonya ve Türkiye'nin Asya'nın en doğusu ve en batısındaki iki ülke olarak uluslararası toplumlarda az görülen bir dostluk ilişkisi içerisinde olduğunu vurgulayan Çalık, iki ülke arasındaki mesafenin uzak olmasına rağmen gönül bağlarının oldukça güçlü olduğunu vurguladı. Bu bağların aramızdaki ticaret hacminin büyümesiyle daha da gelişeceğine inandığını söyleyen Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye-Japonya ilişkilerinin son dönemde kazandığı derinlik, ivme ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim. Son yıllarda özellikle doğrudan yatırımların artmasıyla birlikte ekonomik ilişkilerimizde önemli bir artış yaşıyoruz. Türk ve Japon şirketleri için Türkiye'de, yakın coğrafyada ve global ölçekte işbirliğine açık birçok yatırım alanları bulunuyor. Türk şirketleri olarak Japon dostlarımızla iş ortaklıklarımızın sürdürülebilir projelerle büyümesini diliyoruz."

25 yılı aşkın süredir Japon firmalarıyla Orta Asya ve özellikle Türkmenistan'da önemli projelere imza atan Çalık Grubu bölgedeki yatırımlarına devam ediyor. Tamamlandığında Orta Asya'nın en büyük üretim tesislerinden biri olacak 1,3 milyar dolar değerindeki gübre fabrikasını Japon şirketleri Mitsubishi Corporation ve Mitsubishi Heavy Industries işbirliğiyle gerçekleştiren Çalık Grubu, önümüzdeki dönemde büyük iş potansiyeli barındıran Avrasya ve Afrika bölgelerinde de Japon firmalarıyla yeni projelere imza atmayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title