Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Agon Geleceğin Tiyatrocularını Yetiştiriyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Tiyatro Agon, bünyesinde oluşturduğu atölye çalışmalarıyla geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştiriyor.

Mersin'de 2001 yılından buyana tiyatro alanında çalışmalar yürüten Tiyatro Agon, bünyesinde oluşturduğu atölye çalışmalarıyla geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştiriyor.

Tiyatro Agon Sahnesi'nde düzenlenen tiyatro çalışmalarına 7'den 70 'e herkes büyük ilgi gösteriyor. Alanında uzman eğitmenlerle Salih Yıldırım (Ses Vücut), Mehmet S. Çağlar (Uygulamalı Tiyatro), Erhan Sönmez (Doğaçlama) yönetiminde yürütülen çalışmalarda, ilk olarak, kültürfizik, Türk ve dünya tiyatro tarihi ve diksiyon konusunda eğitiliyor. Kursiyerler yıl boyunca aldıkları eğitim sonunda bir oyunla öğrendiklerini sahneye taşıyorlar.

Kursiyerler bu yıl, Haldun Taner'in ''Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım'' adlı 2 perdelik komedi türündeki oyunu tiyatro severlerle buluşturacak. Provalarını ve eğitimlerini aralıksız olarak sürdüren Tiyatro Agon kursiyerleri, tiyatro severlere doyumsuz tiyatro izletmeyi hedefliyor.

"İşinize ne kadar aşıksanız öğrencilerinize o kadar saygılısınız"

Drama, doğaçlama, minik, rol, sahne bilgisi, beden dili, eğitimleri verdiklerini belirten Tiyatro Agon eğitmenlerinden Salih Yıldırım, "Atölye çalışmalarımızın en büyük amacı iyi bir oyuncu olmaktan çok ahlaklı bir oyuncu yetiştirmektir. Tiyatronun da kendi içinde bir ahlakı vardır. İyi bir oyuncu olabilirler koşul ve olanağı olan herkes bunu yapar ama ahlaklı bir oyuncu olmak ustadan çırağa geçer. İşinize ne kadar aşıksanız öğrencilerinize o kadar saygılı olursunuz.

Yapılan ilk çalışmalar öğrencilerin kendini tanımaları ve kendilerinde var olan potansiyeli açığa çıkarmalarıdır. Yetenek doğuştan olsa da olmasa da çalışılarak gelişir. Atölyelerimizdeki çalışmalar bireylerdeki var olan potansiyeli açığa çıkarmak ve bireyin kendine güvenerek çalışmalar yapmasını sağlamaktır." dedi.

Mehmet KOÇAK

Kaynak: Bültenler / Güncel
title