Haberler
Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

18 ilde daha okullar tatil edildi

18 ilde daha okullar tatil edildi

Ağlasun ve Çeltikçi'de Stratejik Yol Haritası Arayışı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da bölge planı hazırlık toplantıları Ağlasun ve Çeltikçi'de başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), yeni bölge planını oluşturmak üzere Antalya ve Isparta'da sürdürdüğü çalışmalarına Burdur'un Ağlasun ve Çeltikçi ilçelerinde de başladı. Antalya, Burdur ve Isparta'nın stratejik yol haritasını oluşturmak amacıyla bölge planı hazırlık toplantısına, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar ve özel sektör temsilcileri katıldı. İki ilçenin sorunları ve öncelikleri hakkında yerel paydaşlardan görüş alınan toplantılarda, gelecekte iki ilçenin nerede olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Tanıtım, altyapı, ulaşım ve kentlilik bilinci eksiklerini gidermek isteyen Ağlasun, hayvancılık ile yayla ve tarih turizmi potansiyelini değerlendirmeyi hedefliyor. Turizm karayolu üzerinde bulunmanın lojistik avantajlarının yatırıma dönüşmesini bekleyen Çeltikçi ise, altyapısını tamamladığı organize hayvancılık bölgesi ile yatırım alanlarına yatırımcıları bekliyor. Batı Akdeniz'in yeni bölge planı hazırlık çalışmaları yaklaşık 1.5 yıl sürecek.

Bölgesel kalkınmada yol haritası olacak yeni bölge planı için Burdur'daki hazırlık toplantılarının ilki Ağlasun'da gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa İnci ile Mustafa Dağ, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar, işletme sahipleri katıldı.

Ağlasun'un sorunlarını yerinde inceleyip tespit etmek ve Bölge Planı hazırlığına katılımcılığı sağlamak amacıyla düzenlenen toplantı için BAKA'ya teşekkür eden Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Bölge Planı'nda Ağlasun'un önceliklerinin yeralması için katılımcılardan görüşlerini paylaşmalarını istedi.

Ağlasun'un kalkınması için neler yapılabileceğinin ele alındığı toplantıda katılımcılar, ilçenin en önemli sorunlarının tanıtım, altyapı, ulaşım ve kentlilik bilinci eksiklikleri olduğunu vurguladı. Toplantıda ilçenin sürekli göç verdiğini, yaş ortalamasının yüksek olduğunu, hayvancılık ürünlerinin yerinde değerlendirilmediği, turizm değerlerinin yeterince kullanılmaması, hizmet sektörünün amatörlüğü gibi sorunlara dikkat çekildi.

Katılımcılar, Ağlasun'un güçlü yönlerinin tarihte önemli ve güçlü bir kent olan Sagalassos Antik Kenti, tarihi ulu çınar, kültür, yayla, sağlık ve doğa sporları konusunda turizm, su kaynakları, hayvancılık olduğunu belirtti. Mermer ve kireç ocakları ile tuğla fabrikalarının önemli potansiyel olan doğal güzelliği tehdit ettiğini belirten katılımcılar, belediyenin otel projesinin, Mamak Köyü'nde seramikçiliğin ve pansiyonculuğun gelişmesinin önemine dikkat çekerek, yayla kent projesinin hazırlanması, hayvancılığın kent dışına çıkarılması, arazilerin toplulaştırılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

ÇELTİKÇİ LOJİSTİK AVANTAJLARINI DEĞERLENDİRMEK İSTİYOR

Stratejik yol haritasını belirleyecek bölge planı hazırlık toplantısı, Çeltikçi Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Çeltikçi Kaymakamı Mustafa Maslak başkanlığındaki toplantıya Çeltikçi Belediye Başkanı Rıza Yanar, Bağsaray Belediye Başkanı Alim Şensoy, İl Genel Meclisi üyesi Bekir Yaşasın, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Çeltikçi'nin sorunlarını yerinde incelemek ve katılımcılığı sağlamak amacıyla toplantıyı düzenlediği için BAKA'ya teşekkür eden Kaymakam Mustafa Maslak, katılımcılardan ajanslarının önemi ve bölgesel kalkınmaya faydalarını belirterek, katılımcılardan bölgesel kalkınma planına katkıda bulunmalarını istedi. Toplantıda, katılımcılar söz alarak ilçe sorunları hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

BAKA'nın bölgenin geleceği ile ilgili çok katkı sağlayacağını vurgulayan katılımcılar, Çeltikçi'nin yatırım yetersizliğini, tarım ve hayvancılık konusunda mevcut potansiyelin yeterince değerlendirilmemesi, tarım bölgesi olmasına karşın paketleme, hayvancılıkta iyi olmasına karşın da entegre süt ve et tesislerinin olmaması sorunlarına dikkat çekti.

Turizm karayolu üzerinde Antalya'ya limana 90 kilometre uzaklıkta olan Çeltikçi'nin büyük ulaşım avantajına sahip olduğunu ve yatırımlar için bunun değerlendirilmesini isteyen katılımcılar, ilçeye OSB kurulabileceğine ve bunun potansiyelinin bulunduğunu belirtti.

604 DÖNÜMLÜK ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ

Çeltikçi Belediyesi'nin organize hayvancılık bölgesi için 604 dönümlük alan ayırdığı ve altyapısını tamamladığı ve ayrıca 60 ile 70 dönümlük arazilerin yatırımcılar için ayrıldığı belirtilen toplantıda, Çeltikçi'de temelde tarım ve hayvancılık ile seracılık, süt üretimi ve pazarlamasının geliştirilmesi, organize tarım alanları ve tesislerinin zenginleştirilmesi yönünden yeterli koordinasyonun sağlanması gerektiğine dikkat çekildi.

Bağsaray Beldesi'nde şişelenecek su bulunduğu ve maliyetten dolayı bunun gerçekleştirilemediğine dikkat çeken katılımcılar, bu fırsatın değerlendirilmesini isterken, yatırımcılar için tüm kolaylıkların sağlanacağını belirtti.

Ağlasun ve Çeltikçi'nin kalkınması için neler yapılabileceğinin ele alındığı toplantılarda; Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan ile Stratejik Yönetim ve Koordinasyon Birim uzmanı Gülden Karakuş'dan oluşan BAKA ekibi, kalkınma ajansının neden kurulduğu, bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri, bölge planı içeriği ve planın hazırlanma aşamaları hakkında bilgi verdi. Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren bölgenin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemek için düzenlediği yeni Bölge Planı Hazırlık toplantılarında; Ağlasun ve Çeltikçi'nin güçlü- zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini içeren GZFT anketi gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title