Haberler

Ağadere'de Betonlaşma İddialarına Yalanlama

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale’deki Ağadere Vadisi’nin betonlaşma tehdidi altında olduğu iddiaları üzerine bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü (DKMP) Ahmet Özyanık, iddiaları yalanladı.

Çanakkale'deki Ağadere Vadisi'nin betonlaşma tehdidi altında olduğu iddiaları üzerine bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü (DKMP) Ahmet Özyanık, iddiaları yalanladı.

Ulusal bir gazetede "Çanakkale'deki Ağadere Vadisi betonlaşma tehdidi altında" başlığı ile yayınlanan haberde Ağadere Vadisi'nde binaların yükseldiği, meydana gelen betonlaşmanın vadiyi bitirme tehlikesi ile karşı karşıya getirdiği ve çok sayıda zeytin ağacının kesildiği iddia edilmişti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. Özyanık, alanda bulunan şehitliklerin ihyası kapsamında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde üniversitedeki öğretim görevlileri ile birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'ta jeofizik tarama yapıldığını söyledi. Kurum tarafından alınan jeofizik radar kullanılarak bu örnek çalışmanın yapıldığına dikkati çeken Özyanık, şöyle devam etti:

"Bu tarama neticesinde haberde bahsedilen 13 noktada şuheda kabristanı sınırları belirlenmiştir. Alanın daha önce alınmış olan halihazır haritası üzerine sayısal olarak bu sınırlar işlenerek, Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından şehitlik alanları tescillenmiştir. 420 dönüm olan alanda bakanlığımız tarafından bir proje yarışması açılmış, yarışmayı kazanan proje alana uyarlanarak yine Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylanmıştır. Bu proje kapsamında 13 adet olan şehitliklerden şüheda kabristanları birbirine yakın olanlar birleştirilerek tek parsel haline getirilmiş ve 9 ayrı bölümde şehitlik düzenlenmesi tasarlanmıştır. İhale kapsamında alanda erişim ve tanıtım imkanlarını geliştirmeye yönelik alt ve üst yapılar yapılacaktır. Bunlardan ziyaretçi karşılama merkezi tamamen toprağa gömülü ve dışarıdan bakıldığında her tarafı yeşil bir örtüyle kaplı tamamen çevreci bir yapı olacaktır: "

"AĞAÇLARA DOKUNULMADI"

Alanda özellikle zeytin ve çam ağaçlarının tamamen korunduğunun altını çizen Özyanık, "Projede planlanan yürüyüş yolları herhangi bir ağaca tesadüf ettiğinde yolun istikameti değiştirilecek veya ağaç yolun içerisine bırakılacak şekilde çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca saha etrafından geçen yangın yolu 5 metre olarak tasarlanmış olup, mevcut yolun yer yer 3 metreye düşmesinden dolayı yeni bir kazı ve dolgu yapmamak maksadı ile projede revizyona gidilerek tamamen mevcut yola sadık kalınacak şekilde uygulama yapılacaktır. Bunun yanında alanda kullanılan malzemeler tamamen doğal malzemelerden (ahşap, granit gibi) seçilmiştir. Alanda sadece yola tesadüf eden bazı ağaçlarda ağacın zarar görmemesi maksadıyla zirai tekniklere uygun olarak dal budaması yapılmıştır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Yenidoğan Çetesi davasında kritik duruşma başladı! Elebaşı Fırat Sarı savunma yapacak

Bebek katili çetenin lideri sanık sandalyesine oturacak

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

title