Ağacın Picasso'su Tüyap Fuarının İlgi Odağı Oldu
28’inci Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı kapsamında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde eserlerini görücüye çıkaran Ağaçların Picasso’su lakaplı 53 yaşındaki Yüksel Korkmaz’ın kurduğu stant, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
28'inci Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı kapsamında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde eserlerini görücüye çıkaran Ağaçların Picasso'su lakaplı 53 yaşındaki Yüksel Korkmaz'ın kurduğu stant, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Doğada yok olmaya yüz tutmuş ağaçlara sanatıyla şekiller vererek yeniden hayata kazandıran Samsunlu 53 yaşındaki Ahşap Sanatçısı Yüksel Korkmaz, icra etmiş olduğu sanatla insanların dikkatini çekiyor. TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde bu yıl 28'incisi düzenlenen Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar ve El Aletleri Fuarı'na yapmış olduğu ahşap eserlerle katılan 'Ağaçların Picasso'su olarak bilinen Korkmaz, ilk günden bu yana fuar alanının ilgi odağı haline geldi. Yüksel Korkmaz'ın, kurmuş olduğu stant gün boyunca fotoğraf çektirmek isteyenlerin akınına uğrarken, en çok dikkat çeken ürün ise anatomisine yakın olarak yapılmış olan At Heykeli oldu.
"AHŞAP SANAT ESERİ AT VE YAVRUSUNUN DEĞERİ YAKLAŞIK 40 BİN TL"
Çocuk yaştan bu yana atlara hayranlığı olduğunu dile getiren Yüksel Korkmaz, "Ben çocuk yaştan bu yana atları sevdiğim için sürekli olarak onların heykellerini yapıyorum. Bu heykeli yapmak için yıllardan bu yana topladığım sert ve değerli ağaçların birikimlerinden belirli bir bekleme süresinden sonra işlemeye aldım. Üç beş aylık bir çalışma sonrasında böyle bir çalışma ortaya çıktı. Ben burada yaptığım çalışmada dişi at figürü ve onun yavrusunu işledim. Dişi at ve yavrusuyla beraber bu esere yaklaşık 40 bin TL istiyorum" dedi.
"AHŞAP SANATINI ÜLKEMDE YAYGINLAŞTIRIP DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM"
Yapmış olduğu ahşap işleme sanatı noktasında iddialı olduğunu ifade eden Korkmaz, "Ben bu çalışmalarımda dünyada iddialıyım. Ben başka yerlerde de bunu dile getirdim. Ben siyasilerin ve zenginlerin dikkatini daha çok çekerek bu sanatı ülkemde daha çok geliştirerek icra etmek istiyorum. Ben bu sanatın okulunu açarak, daha üst düzey bir çalışma yapıp yurtdışında da bu sanatı sergileyerek ülkeme bir katkı sağlamak adına bir mücadele vermek istiyorum" diye konuştu.
AHŞAP ESERLER FUARA KATILANLARDAN TAM NOT ALDI
Nevşehir'de ahşap işlemeciliği sanatıyla uğraşan Sefa Sezer, "Nevşehir'den bu fuarda ki ürünleri ve çalışmaları incelemek için geldik. Şimdi ahşabın yani hayatın tamamıyla doğal olduğunu gösteren bir eseri inceliyoruz. Bizim çok hoşumuza gitti. Şeffaf bir şekilde yapılan bu sanat neredeyse atın bütün iskelet sistemini gösteriyor. Ahşabın doğallığıyla birleşince ortaya harika eser çıkmış, ustamızın eline sağlık" şeklinde konuştu.
Yapılan bu eserlere ve özellikle at çalışmasına saygı duyduğunu dile getiren 45 senelik ahşap ustası Mehmet Kıvanç ise, "Bu eseri yapmak için bir kere ağacı sevmek, ahşabı sevmek ve zaman lazım. Uğraşan kişinin emeğine saygı duymak lazım çok değerli bir iş çıkartmış. Esere saygı duyduğum için bende Ahşap At'ın önünde bende fotoğraf çektirdim" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL