Afyonkarahisar - Akü Fizik Tedavi Hastanesi Uluslararası Tescil Aldı
Akü Fizik Tedavi Hastanesi uluslararası tescil aldı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ardından Türkiye'de fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akreditasyon almaya hak kazanan ikinci hastane oldu.
Akü Fizik Tedavi Hastanesi uluslararası tescil aldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ardından Türkiye'de fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akreditasyon almaya hak kazanan ikinci hastane oldu.
Akreditasyonla ilgili Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, hastanede fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında en ileri teknolojinin kullanıldığını söyledi. GATA ile birlikte fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye'nin en üst düzey hastanesi unvanına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Rektör Solak, "Daha önce akreditasyonu yapılan doğal taş ve mermer laboratuvarından sonra uygulama araştırma hastanemiz de fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında akreditasyon aldı. Akreditasyon belgemizle Türkiye'de GATA Rehabilitasyon Merkezi'nden sonra tam donanımlı merkez olarak kabul edildiğimiz tescillenmiş oldu" dedi.
'EĞİTİM VE HİZMET KALİTESİ TESCİLLENDİ'
Akreditasyonun hastanenin kalitesinin tescillenmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan AKÜ Rektör Yardımcısı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım da fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünde uzman doktor ve fizyoterapistlerin de yetiştiğini söyledi. Klinikte tedavi alan hastaların hastaneyi her yerde övgüyle anlattığını kaydeden Prof. Dr. Yıldırım, "Hastalarımız, bizler ve Afyon halkı buranın kalite ve imkanlarını biliyorduk. Ancak bu durumun akredite alması, onaylanması çok önemli. Akreditasyon kurumu hem eğitim açısından hem hizmet konusunda üst seviyede olduğunu ispatlayarak, bunu belgeyle tescilledi" diye konuştu.
'UZMANLIK EĞİTİMİ DE ÖNEMLİ'
Akreditasyon çalışmalarının yaklaşık 1 yıl sürdüğünü söyleyen Başhekim Yardımcısı ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar ise çalışmalar sonrasında Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği akreditasyon kuruluna başvurduklarını anlattı. Uygulanan tedavilerin yanı sıra uzmanlık eğitiminin önemine de değinen Doç. Dr. Dündar, AKÜ'de yetişen doktor ve fizyoterapistlerin her hastayı ve cihazı görme fırsatı bulduğunu belirtti.
'BEL VE BOYUN FITIĞINA AMELİYATSIZ TEDAVİ'
Doç. Dr. Dündar, şöyle dedi:
"Türkiye'deki pek çok fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bu cihazların ancak yüzde 20'si var. Örneğin üniversite hastaneleri arasında robotik rehabilitasyon cihazı GATA ile birlikte bir tek bizde var. Beyin ve omurilik felci geçiren, omurilik yaralanması geçiren hastalar bu cihaz sayesinde çok erken yürüyebiliyor. Bu da onların motivasyonunu arttrarak rehabilitasyondan aldığımız verimi üst seviyeye çıkarıyor. Kardiyak rehabilitasyon ünitesinde hastaların kalp ve akciğerini güçlendiriyoruz. Oksijenle yaşayan hastalar oksijen kullanmayı bırakarak rahat nefes alıp verebiliyor. Bel ve boyun fıtıklarının ameliyatsız tedavisini sağlayan cihazımız var. Türkiye'nin dört bir yanından hastalar bu cihaz için hastanemize geliyor. Türkiye'de sadece hastanemizde bulunan yürüme analiz laboratuvarımız var. Ayrıca 6 adet kaplıca ve egzersiz havuzumuz bulunuyor. Kaplıca ile fizik tedaviyi birleştirdik."
Basın açıklamasından sonra hastaneyi basın mensuplarına gezdiren Rektör Solak ve beraberindekiler, tedavileri anlattı. Hastalarla sohbet eden AKÜ yönetimi, bir basın mensubunun vücut yağ- kilo endeksini de ölçtü.