Adliye Koridorunda Halk Oyunu
Amasya Adalet Sarayı koridorları alışılmışın dışında bir görüntüyle mesai saatleri sonrası başsavcı, hakim ve savcıların katıldığı halk oyunları kurslarına sahne oluyor Cumhuriyet Başsavcısı Tokgöz: "Adliyelerin eskiden soğuk yüzü vardı.
FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Amasya Adalet Sarayı koridorları alışılmışın dışında bir görüntüyle mesai saatleri sonrası başsavcı, hakim ve savcıların katıldığı halk oyunu kurslarına sahne oluyor.
Amasya'da adliye koridorları, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz liderliğinde, hakim ve savcıların halk oyunları kursları gördüğü, müzik sesleri ve yöresel ezgilerin duyulduğu bir merkeze dönüştü.
Başsavcı Tokgöz, halk oyunu çalışmaları sırasında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının birlik ve beraberlik içinde kültürel değerleri yaşatarak, günün yorgunluğunu ve stresini adliye koridorlarında halk oyunları kursları ile atmak olduğunu söyledi.
Amasya Adalet Sarayının fiziki imkan olarak yeterli olması nedeniyle mesai bitiminden sonra adliye koridorlarında haftanın bir günü halk oyunları kursu aldıklarını ifade eden Tokgöz, "Halk Eğitim Merkezi ile organize olduk. Hakim ve savcı arkadaşlarla, aslında birlikte olmayı vesile kıldığımız bir kurs alıyoruz. Artvin oyunları ile başladık. Az çok figürler üretmeye de başladık" dedi.
Amaçlarının, hakim ve savcılarla sosyal paylaşımlarda bulunup, kültürü özümseyip yaşatarak stres atmak olduğunu dile getiren Tokgöz, şöyle konuştu:
"Adliyemizin koridorları işimizi görüyor. Buradaki rahatlamanın verdiği huzur ile eminim ki daha hızlı kararlar, daha hızlı, verimli soruşturmalar sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Tabi bu işin esprisi. Zaten biz yeterince hızlı bir adliyeyiz. Bu yönde Saturn Projesi diye Türkiye'de sadece iki adliyede uygulanan proje adliyemizde de uygulanmaktadır. Arkadaşlarla birlikte olmaya vesile kıldığımız ve kültürümüzü yaşatmaya yönelik bir çalışma yapıyoruz."
"Mutlu ve keyifliyiz"
Söz konusu kursu yıl boyu sürdürmek istediklerini belirten Tokgöz, "Tabi böyle bir şey başka bir yerde var mı bilmiyorum. Biz bu işten dolayı mutlu ve keyifliyiz. Adliyelerin eskiden soğuk yüzü vardı, bence artık adliyelerimizin oldukça sıcak, oldukça makul, oldukça insana bakan bir yüzü var. Bu organizasyonlarla biz bu yüzümüzü biraz daha canlandırmaya çalışıyoruz. O yönüyle ben o soğuk yüzünü çok da kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Hakim Mustafa Akcan ise üzerlerinde biriken stresi ve yorgunluğu atmak, kafalarını rahatlatmak açısından aktiviteyi yerinde ve güzel bulduğunu söyledi.
Kurs öğretmeni Cennet Erbaş da söz konusu kursa Artvin yöresi halk oyunları ile başladıklarını ancak aldığı talep doğrultusunda sadece Artvin yöresi halk oyunlarına bağlı kalmayacaklarını düşündüğünü ifade ederek, "Kursiyerlerimizin her biri birbirinden istekli ve gayretli. Gördüğüm kadarıyla tüm Türkiye'nin yöresel halk oyunlarını oynamak istiyorlar. Hakim ve savcılarımız kurslarda oldukça başarılılar" diye konuştu. - Amasya