Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Adını gül ve lavanta ile duyuran Keçiborlu'nun tarihi yazıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADINI gül ve lavanta ile dünyaya duyuran Isparta'nın şirin ilçelerinden Keçiborlu'nun tarihini anlatan kitabı yazıldı.

ADINI  gül ve lavanta ile dünyaya duyuran Isparta'nın şirin ilçelerinden Keçiborlu'nun tarihini anlatan kitabı yazıldı.
Keçiborlu Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olarak "XV. Yüzyıldan Günümüze Keçiborlu Kazası" adıyla yayınlanan kitabı Prof. Dr. Behset Karaca ile  ile Kadir Karacan hazırladı. Kendisi de tarihçi olan Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, çalışmayla ilgili şunları söyledi:

"Keçiborlu bölgede çok bilinen bir yer olmamakla birlikte tarih boyunca hep var olmuş ve yerleşim yerlerinden biri olarak bulunmuştur. Özellikle kükürt madeninin kapanmasıyla  her alanda belirli bir süre geriye  giden ilçe, son zamanlarda  kendini toplamış ve hızla  gelişmeye başlamıştır.  Gül ve lavanta ile iç turizme hizmet vermekte,  yavaş yavaş Antalya-Ankara, Isparta-Ankara, Isparta-İstanbul yol güzergahında olması dolayısıyla  bundan istifade etmeye çalışmaktadır. Yine TOKİ ile yapılan anlaşmalarla şehir yeniden ve güzel bir şekilde inşa edilmeye başlanmıştır.  Bunun yanı sıra eğitim alanındaki bazı çalışmalar da buraya değer katacak hususlardır.  Meydana gelen bu değişiklik ve  gelişmeleri taçlandırmak için buranın tarihi ve kültürünü de ortaya koymaya çalıştık. "

Kitap hazırlanırken  Osmanlı arşivlerindeki tapu tahrir, vakıf, nüfus ve mühimme defterleri  temel alınmış. Ayrıca Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivi ve Cumhuriyet Arşivi'nden de istifade edilmiş. Kitapta bölgenin tarihi; coğrafi özellikleri, ulaşımı, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki doğal afetler, salgın hastalıklar, yerleşmenin niteliği, nüfus özellikleri, ekonomik durumu, sosyal yapısı, vakıf kurumları, kazadaki isimler, sülaleler, kamu görevlileri, engelliler, doğumlar ve ölümler gibi birçok konu hakkında bilgi yer alıyor.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title