Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Adil Öksüz'ün Kardeşi Hakim Karşısında

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Karabük Üniversitesinde görev yapmış, aralarında FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz'ün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan...

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Karabük Üniversitesinde görev yapmış, aralarında FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz'ün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma için, tutuklu sanıklar Ahmet Öksüz, Aladdin Yılmaz, Cahid Özdeveci·, Erdal Bi·ber, Hakan Suvak, Hüseyin Ci·noğlu, Hüseyin Çevi·k, Turgay Türker, Süleyman Semi·z, Serkan Esen, Salih Yıldırım, Mustafa Kurt ve Mahmut Çeli·k geniş güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine getirildi.

Kontrol noktası oluşturan, çevrede güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, avukatların yanı sıra sanık yakınlarının ve izleyicilerin X-Ray cihazından geçerek üst araması yapıldıktan sonra sonra salona girişine izin verdi.

Duruşmada, tutuklu 13 sanık ile tutuksuz sanık Rüveyda Kılıçbay, sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu. Burhaniye F Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu sanık Seymen Kahraman ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı. Duruşmada, firari olan Halil İbrahim Demi·rci·'nin ise bulunamadığı belirtildi.

Kimlik tespitinin ardından Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 84 sayfalık iddianamede, mahkeme başkanı tarafından okundu.

Sanık Ahmet Öksüz, savunmasında, Dörtyol İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu, üniversiteyi Bakü Devlet Üniversitesinde okuduğunu, 2010 yılına kadar Kafkas Üniversitesinde çalıştığını, 2010 yılından itibaren Karabük Üniversitesinde görev yaptığını söyledi.

Mahkeme başkanının "15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan ve FETÖ/PDY örgütünün ikinci adamı pozisyonundaki Adil Öksüz ağabeyin mi?" sorusuna Öksüz, "Evet ağabeyimdir. Kendisiyle ilişkilerim iyi değil, görüşmelerim bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardır. En son 16 Mart 2016 tarihinde baldızımın düğününde gördüm. 3 kız, 3 erkek kardeşiz, kardeşlerimle İstanbul'daki babamın evinde bayramlarda karşılaşırsak görüşebiliyorum. Bazen de memlekete gittiğimde..." cevabını verdi.

Ağabeyinin medyadan darbeye karıştığını öğrendikten sonra onunla aynı soyadı taşımak istemediğini öne süren Öksüz, "Öksüz soyadımı değiştirmek için mahkemeye başvurdum. Darbeye karışan Adil Öksüz'ü ağabey olarak kabul etmiyorum. Aynı soyadı taşımak istemiyorum." dedi.

"Ağabeyim yüzünden tutuklandım"

Öksüz, ağabeyi yüzünden tutuklandığını iddia ederek, herkesin kendi işlediği suçtan sorumlu olduğunu kaydetti.

Görev yaptığı Kafkas Üniversitesinin FETÖ ile bağlantılı olduğunu bildiğini söyleyen Öksüz, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Muhammet Zafer Terzi'nin "15 Temmuz'dan sonra telefonunu neden değiştirdin?" sorusuna Öksüz, şöyle yanıt verdi:

"Telefonumun bir kaza sonucu camı kırıldı. Tamire götürdüğümde telefonun eski bir sürüm olduğunu, 21 gün içinde teslim edilemeyeceğinin belirtilmesi üzerine yenisini aldım ve eskisini çöpe attım."

Terzi'nin, "Telefonu saklama gereği hissetmediniz mi?" sorusuna "Hayır" cevabını veren Öksüz, "15 Temmuz'da yıllık izinde İstanbul'da bulunuyordum. İş yerimdeki bilgisayar ve hard diskimi yanıma almıştım. O yüzden iş yerimde evimde yapılan aramalarda bulunmadı. Daha sonra bunları teslim ettim." ifadelerini kullandı.

Herhangi bir sosyal medya hesabı olmadığını savunan Öksüz, "Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u 15 Temmuz'dan sonra duydum. Bu programı kullanmadım. WhatsApp programını ise arkadaşlarımın tavsiyesiyle 3 ay kullandım." diye konuştu.

Terzi'nin, "Eşin burada mı?" sorusunu "Hayır" diyerek yanıtlayan Öksüz, "Neden burada değil?" sorusuna ise "Su anda gözaltında." cevabını verdi.

Mahkeme başkanının, "Eşiniz ByLock'u kullandığı için gözaltında, bundan haberiniz var mıydı?" sorusu üzerine Öksüz, "Haberim yoktu" şeklinde yanıt verdi. Terzi'nin, "Bu normal mi?" sorusuna da Öksüz, "Eşime güveniyorum, onun yanlış bir iş yapmayacağına inanıyorum." karşılığını verdi.

Bank Asya'daki hesap trafiğinin ve toplu para yatırmalarının birikim için olduğunu savunan Öksüz, çocuklarının FETÖ ile bağlantılı okullarda eğitim almasının nedeninin ise kaliteli eğitim olduğunu iddia etti.

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İddianameden

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 84 sayfalık iddianamede, 14'ü tutuklu, biri tutuksuz ve biri firari olmak üzere 16 sanığın, 17-25 Aralık sonrası 2014 yılı içeresinde Bank Asya hesaplarına çeşitli miktarlarda ve küsuratlı olarak yaklaşık bir milyon Türk lirası yatırdıkları, ayrıca diğer bankalardan da kredi kullandıkları yer alıyor.

Haklarında kamu davası açılan sanıkların, TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel
title