Haberler
Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Halep'te büyük kriz! Sorun çözülmezse kaybedilmesi an meselesi

Suriye'deki operasyon sonrası Fransızların 102 yıl önce hazırladığı harita yeniden gündem oldu

102 yıl sonra ortaya çıkan harita Orta Doğu'yu karıştıracak

Yenidoğan soruşturmasında 2. dalga operasyonu: 14 şüpheli daha gözaltına alındı

Türkiye'nin kilitlendiği soruşturmada yeni gözaltılar var

Sıkıyönetim ilanı Güney Kore'yi karıştırdı! Başkan Yoon'un yardımcıları istifa etti, sokaklar yangın yeri

Üst düzey isimlerin hepsi istifa etti, atılan sloganlar sokakları inletti

ADANA ADANALI RESSAM, CAM ÜZERİNE YAPTIĞI RESİMLERDE GERÇEK DERİNLİĞİ ELDE EDİYOR

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANALI ressam İbrahim Şendil (61), cam üzerine resim yapma tekniğini geliştirerek çok sayıda camı arkalı önlü kullanıp, tablolarında gerçek, doğal derinlik elde ediyor.

ADANALI ressam İbrahim Şendil (61), cam üzerine resim yapma tekniğini geliştirerek çok sayıda camı arkalı önlü kullanıp, tablolarında gerçek, doğal derinlik elde ediyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu emekli resim öğretmeni Adanalı ressam İbrahim Şendil, cam üzerine resim sanatında farklı teknik geliştirdi. Genellikle tek cam üzerine yapılan sanatı çok sayıda cam ile ele alarak bunların hem ön hem arka yüzünü kullanan Şendil, böylelikle tablolarına doğal ve gerçek derinliği kazandırdığını belirtti. Resimdeki detaylara göre birkaç saat içinde boyadığı camları birleştirerek çerçeveleyen Şendil, bu tabloların sanatseverler tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

'HER CAMIN İKİ YÜZÜNÜ KULLANIYORUM'

Sanatının detaylarını paylaşan İbrahim Şendil, Bu, cam üzerine resim yapma sanatı. Bu sanatı yaparken ben farklı olarak camın her iki yüzünü kullanıyorum. İlk camın ön yüzüne çizeğim resimde ön planda olan ilk objeyi resmediyorum. Onun arkasında gelen başka bir biçimi aynı camın arkasına çiziyorum. Bu şekilde aynı ebatlardaki diğer camları da kullanarak devam ediyorum. Burada resmedilecek konuya göre belki 10 tane cam kullanılabilir, belki sonsuza kadar gidebilir. Derinliği az olan resimlerde ise iki cam ile tabloyu tamamlayabiliyorum dedi.

'RESİME GÖRSEL ZENGİNLİK KATIYOR'

Cam üzerine resim sanatında genellikle tek cam üzerine çalışıldığını ifade eden ressam, kendi tekniğini şöyle anlattı

Benim tekniğimdeki fark birçok cam kullanarak resimde doğal bir derinlik oluşturuyor olmam. Kendimce gerçek derinliği vermiş oluyorum. Bu teknikle her türlü resim çizilebilir ama derinliği olan resimler görsel açıdan daha zengin duruyor. Bana göre çok güzel bir görüntü oluşuyor. Resimde çok detay varsa tamamlamak uzun sürüyor. Hafızamda olan biçimleri kısa sürede, bir iki saatte yapıyorum. Herkes tarafından ilgi görüyor çünkü çok görülmeyen bir teknik.

'CAMA BOYAYLA HAKİM OLMAYI GEREKTİRİYOR'

İbrahim Şendil, atölyede resim dersleri verdiğini, ilgisi olan öğrencilere bu tekniği de öğrettiğini dile getirdi. Ancak bunun zorlu bir sanat olduğunu ifade eden Şendil, Bu sanat cama boyayla hakim olabilmeyi gerektiriyor. Camlar arasındaki geçişlerde boşluğu doldurabilmek, o ince noktayı yakalamak lazım. Ayrıca boyayı daha iyi nüfuz ettirebilmek için sünger kullanıyorum. Sonra resimler bitince camları birleştirmeden önce camların her birine arkalı önlü vernik çekiyorum. Sonra belli olmayacak şekilde uygun bir yapıştırıcı ya da silikon ile birleştirip çerçeveliyorum. Böylelikle güzel bir görüntü elde etmiş oluyoruz diye konuştu.

ADANA ADANALI RESSAM, CAM ÜZERİNE YAPTIĞI RESİMLERDE GERÇEK DERİNLİĞİ ELDE EDİYOR
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title