Haberler

Adana Sayıştay Başkanı Akyel: Denetim ve Kontrol Olmadan Yönetim de Eksik Kalır

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayıştay Başkanı Akyel: Denetim ve kontrol olmadan yönetim de eksik kalır SAYIŞTAY Başkanı Recai Akyel, denetimin herkes için yararlı olduğunu, denetim ve kontrol olmadan yönetimin eksik kalacağını, denetimin de doğru yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi.

Sayıştay Başkanı Akyel: Denetim ve kontrol olmadan yönetim de eksik kalır

SAYIŞTAY Başkanı Recai Akyel, denetimin herkes için yararlı olduğunu, denetim ve kontrol olmadan yönetimin eksik kalacağını, denetimin de doğru yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) '2015-2016 Akademik Yılı', Balcalı Yerleşkesi'ndeki Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, ÇÜ Rektörü Mustafa Kibar ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve kurum temsilcisi katıldı. ÇÜ öğrencileri adına konuşan Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Tuğba Sükmen, çağdaş ve modern bir gelecek için çalıştıklarını söyledi.

AÇILIŞ DERSİNİ VERDİ

Devlet Konservatuvarı Öğrenci Orkestrası'nın müzik dinletisi sunduğu törende kürsüye çıkan Sayıştay Başkanı Recai Akyel, 'Kurumlarda kalite' konulu ders verdi. Eksik ve yanlış işlerin toplumu huzursuz ettiğini aktaran Recai Akyel, "Her kurumun yetki ve sorumluluklarını kanun ve hukuk belirler. Kurumların kalite standartlarına uygun işler yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

'DENGE SİSTEMİ KURULMALI'

Kurumların 'hesap verme' sorumluluğu ve 'saydamlık' çerçevesinde çalışması gerektiğini bildiren Sayıştay Başkanı Recai Akyel, şunları kaydetti: "Hangi kurum nasıl bir iş yapıyorsa bunu gerekçeleriyle birlikte açıklamasını yapmalıdır. Açık ve saydam olmalıdır. İşi nasıl yaptıklarını herkes görebilmelidir. Kurumlar, etkili, verimli ve hukuka uygun çalışmalıdır. Vatandaşa daha iyi hizmet vermek için kaynakların verimli kullanılması gerekir. Kaynak harcarken amaç ve hedefe uygun olmalıdır. Tüm kurumların verilen yetkiyi kullanırken kapasitesinin yeterli olması gerekir. İşlerin doğru yapılıp yapılmadığının tespiti için kalite kontrol sistemi kurulmalı. Sayıştay, işlerin denetimi ve ilgili raporu hazırlayarak parlamentoya rapor veriyor. Bütün mesele, kurumların kamu kaynaklarını doğru ve etkin şekilde kullanılmasının denetlenmesidir. Denetim herkes için faydalıdır. Çünkü yapılan işin doğru yapılıp yapılmadığını denetimle anlarsınız. Denetimsizlik bir risk, fakat denetimin de doğru yöntemlerle yapılması lazım. Denetimin de doğru yapılıp yapılmadığını kontrol eden bir sistem var. Denetim ve kontrol olmadan yönetim de eksik kalır. Toplumda ve kurumlarda denge sistemi kurulmalı. Denetleyen kuruma bir yetki verilmişse bunun karşısında şeffaflık da sağlanmalı. Kurumların yaptıkları iş ve eylemleri hukuka uygun olduğu kadar kaynakları etkili ve verimli kullanmaları da zorunlu."

'HEDEFLERE İLERLİYORUZ'

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, "Belirlediğimiz hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyoruz. 14 bin 617'si ön lisans, 32 bin 645'sı lisans ve 5 bin 896'ı ise lisansüstü olmak üzere toplam 53 bin 158 ulusal öğrencimiz, 986 öğretim üyesi, 432 öğretim elemanı ve 740 araştırma görevlisi ile çalışmalarımız sürüyor" dedi. Üniversitelerin bilgi toplumu oluşturulmasında önemli bir noktada yer aldığını belirten Vali Büyük de, öğrenci ve akademisyenlere başarı diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close