Haberler

Adana Sanat Akademisi'nin Temelleri Atılıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur öncülüğünde kurulan Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sanat Akademisi'nin kurulması için çalışma başlattı.

Adana'da sanatın gelişmesi, yeni sanatçılar yetişmesi ve sanat izleyicisinin artırılması amacıyla fotoğraf sanatçısı Haluk Uygur öncülüğünde kurulan Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sanat Akademisi'nin kurulması için çalışma başlattı.

Bugüne kadar değişik fotoğraf sergileri açan Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sanat Akademisi'nin kuruluş aşaması olarak 'Temel fotoğraf ve fotoğraf felsefesi semineri', 'Portre fotoğrafı ve portre tarihi semineri', 'Dijital işleme semineri', 'İleri fotoğraf teknikleri semineri', 'Işıkla boyama semineri', 'Tiyatro, diksiyon ve güzel konuşma semineri' ve 'Karagöz, tasvir ve kukla yapımı semineri' verecek.

Adana'da sanatın gelişimi ve yeni Yaşar Kemaller, Orhan Kemaller, Yılmaz Güneyler, Şahin Kaygunlar ve Abidin Dinolar çıkartmak için yola çıktıklarını belirten Haluk Uygur, eylül ayında başlayacak seminerlerde eğitimleri kendisiyle birlikte, Mahmut Hazım Kısakürek, İsmail Ökke, Doç. Dr. Murat Ali Hersekli, Prof. Dr. Mehmet Bayhan, Dr. Ali İhsan Ökten, Erhan Yelekçi, Edip Kuzey Akten ve Şebnem Ragıpoğlu'nun vereceğini anlattı.

'AMAÇ AKADEMİ'

Bu seminerlere, işe hobi olarak bakan değil, sanata gönül veren kişilerin katılacağını aktaran Uygur, şöyle konuştu:

"'Altın Oran' sanatta güzelliği, bilimde sağlamlığı temsil eden bir simgedir. Dolayısıyla bu platformda yer alan arkadaşlar, sanatın 'hobi' dışında yapılması ve aynı anda kentin sanat bilincinin yükselmesini hedef alan bir anlayışla bir araya geldiler. İçimizde, anlatmak istediğimiz çok düşünce var. Bu düşünceleri anlatırken, güzel sanatları ve güzelliği kullanmak istiyoruz. Bizim kullandığımız lisanı ne kadar çok insan bilirse, biz de derdimizi o kadar çok insana anlatabiliriz. Biz bir okuluz ve bir ekol yaratmak için yola çıktık. Güzel Sanatlar Fakültesi varken böyle bir okula neden ihtiyaç var? Çünkü Güzel Sanatlar Fakültesi, sadece seçilmiş, belli yeteneği olan ve belli yaşta olan insanlara eğitim veriyor. Oysa bizim amacımız kentin sanat bilincini yükseltmek ve yeni sanatçılar ortaya çıkartmak. Bu yolun sonunda Adana Sanat Akademisi açmayı düşünüyoruz. Bu yolda önce seminerler veriyoruz. Zaten sergiler açıyorduk. Son noktada akademiye kavuşacağız." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close