Adana'da Fetö/pdy Davası
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çeşitli meslek gruplarından 5'i tutuklu 13 sanığın 15'er yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çeşitli meslek gruplarından 5'i tutuklu 13 sanığın 15'er yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.
Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Gökhan Özdemir ve Mevlüt Yavuz katıldı. Fahri Doğan, Hakan Özdemir ve Özer Er, tutuklu bulundukları Şanlıurfa 2 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya iştirak etti. Bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.
Sanıklardan mühendis Fahri Doğan, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu iddia edilen telefonun kendi adına kayıtlı olduğunu ancak bu uygulamayı telefonuna yüklemediğini iddia etti.
Araziye çalışmaya gittiklerinde iş yaptığı kişi ve çalışanların kendisinden internet şifresini istediğini belirten Doğan, "Ben de zaman zaman internetimi açarak ortak paylaşıma sunuyordum. ByLock bu şekilde yüklenmiş olabilir. Bank Asyaya ise dini hassasiyet nedeniyle hesap açtırdım." dedi.
Meslekten ihraç edilen gelir uzmanı Hakan Özdemir, ByLock'u telefonuna yüklemediğini, Bank Asyaya ise okuduğu üniversitede ATM'si olduğu için hesap açtırdığını ileri sürdü.
Tutuksuz sanık B.S.K. de 2012 yılında öğrenim gördüğü Çukurova Üniversitesinde öğrenci temsilcisi olduğunu, cemaatle Hakan isimli bir kişinin kendisini yemeğe davet etmesi üzerine tanıştığını anlattı.
Hakan isimli kişinin kendisini "hizmet hareketinin" mensubu olarak tanıttığını ifade eden Koç, şunları kaydetti:
"Bana 'Sizinle de tanışmak istiyoruz.' dedi. Hakan daha sonra beni cemaatin üniversite mezunları sorumlusu Furkan ile tanıştırdı. Daha sonra KPSS sorumlusu olarak tanıtılan Emre isimli kişiyle tanıştım. Onunla da birkaç kez görüştük. Emre isimli kişi 2014 yılının sonlarına doğru benim telefonumu istedi. Telefonuma ByLock isimli programı indirdiğini gördüm. Bu program üzerinden birkaç kez Emre ile görüştüm. Emre bana Kimse Yok mu Derneğinde görüşelim diyordu, ben de gidiyordum. Bu şahsın bana birkaç kitap tavsiyesi oluyordu, ben bu kitapları alarak KPSS'ye hazırlanıyordum. Bu şahıs bana 'Sen kendini çalışmaya ver, başka bir şeyle uğraşma.' diyordu. Ancak benden herhangi bir talebi olmadı."
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.