Adalet Bakanı Gül: "Kudüs'e Uzanan Her Elde Türkiye 'One Minute' Çağrısını Yenileyecektir"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin, "Alınan kararın bizim için hiçbir hükmü yoktur.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin, "Alınan kararın bizim için hiçbir hükmü yoktur. Türk milleti olarak Trump'ın almış olduğu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz. BM'nin yüzlerce kararına rağmen, İsrail'in işgalci olarak açıklanmasına rağmen, uluslararası hukuka rağmen alınan bu kararın hiçbir hükmü yoktur." dedi.
Gül, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen 26. Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nın (GAPSHOES) açılışında yaptığı konuşmada, üretimde lokomotif olan Gaziantep'teki fuarda, 800 firmanın ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.
Ülkenin markalaşma sayesinde önemli mesafeler kaydedebileceğini vurgulayan Gül, "Bize ne düşüyorsa bunun için yapmaya hazırız. Birleşerek markalar oluşturalım. Güzel bir üretim alt yapısı oluşturuluyor. Ayakkabıcıların yanı sıra diğer sektörlerde de benzer çalışmalar var. Ayakkabı üretiminde bu alt yapı inşallah bize bir örnek olur. Gaziantep'te veya Gaziantep ile iş yapanlar hiç pişman olmamıştır. Ticareti merkeze alarak bu kentte kazançlı işler yapılmıştır." ifadesini kullandı.
2017 yılının 3. çeyreğinde sağlanan büyümeyi, " Türkiye'nin nasıl bir sıçrama yaptığına güzel bir örnektir" diye yorumlayan Gül, şöyle devam etti:
"Geçen sene darbe girişimine rağmen, FETÖ'cülerin işgal girişimine rağmen küllerinden doğan bir millet yüzde 11'in üzerinde büyüme kaydetmiştir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kimse Türkiye Cumhuriyetine diz çöktüremeyecektir. Dünya yüzde 3,2-3,6 ile büyürken, bu bizim insanımıza, insanımızın da hükümetimize duyduğu güvenin örneğidir. Türkiye'nin ilk bin ihracatçı firması arasında Gaziantep'ten 73 firma bulunuyor. Geçen sene 6,6 milyar dolara ulaşan bir ihracatçımız var. Bunun da en büyük nedeni istikrarlı bir yönetim ve çalışkan üretken müteşebbis ruhtur."
"Kudüs tüm dinler için kutsal bir yerdir"
Bakan Gül, sayacılarla yapılan toplantılarda, Suriye'den gelen misafirlerin, tasarıma önemli katkılar sağladığının aktarıldığına değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türkiye ne zaman bir mazluma kucak açtı, birileri para boşa gitti diye baktı ama görünüyor ki boşa gitmedi. Türkiye bölgede ve dünyada liderliğini sürdürme konusunda çalışıyor. Umuyoruz, duamız şu ki, Suriyeli kardeşlerimiz de bir an önce kendi ülkelerine dönüp ticaretlerini yapacaktır. Gaziantep'e de katkıları çok olacak. Oradan mal alınacak, oraya mal satılacak. Gaziantepli iş adamlarımızın da Irak'taki referandum sürecinden zarar görmemesi için çok çaba sarf etti hükümetimiz. Bu sayede bırakın zarar görmeyi krizden fırsat doğacak gelişmeler de oldu."
Gül, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin, şu görüşlere yer verdi:
"Son günlerde ABD'de, dünya insan hakları anlamında tarihe geçecek bir hukuk dışı karar alındı. Kudüs tüm dinler için kutsal bir yerdir. Müslümanların ikinci mescidi olan, peygamber efendimizin miraca yükseldiği yerdir. Alınan kararın bizim için hiçbir hükmü yoktur. Türk milleti olarak Trump'ın almış olduğu kararı hiçbir şekilde tanımıyoruz. BM'nin yüzlerce kararına rağmen, İsrail'in işgalci olarak açıklanmasına rağmen, uluslararası hukuka rağmen alınan bu kararın hiçbir hükmü yoktur. Kudüs bizim için çok önemlidir. Kudüs'e uzanan her elde Türkiye 'one minute' çağrısını yenileyecektir. Mazlumlar için etnik aidiyeti ne olursa olsun haksızlık karşısında sesini yükselten bir ülke var, o da Türkiye'dir. O yüzden sesimizi kısmak istiyorlar. Ona rağmen sesimizi daha gür şekilde çıkarmaya çalışacağız."
"Onların koynundan hiç Türk Lirası çıkmıyor"
Gül, Türkiye'nin hemen yanı başında terör devleti kurulmak istenirken, tırlarla silah taşıyan bir ABD'nin varlığıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.
Bakan Gül, şunları kaydetti:
"Türkiye'ye karşı hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir kumpas davasında, firari olarak aradığımız FETÖ sanığını çıkarıp tanık yapıyorlar. Bu utanç çok büyüktür. Dost, müttefik dediğiniz bir ülkenin aradığıyla nasıl iş birliği yaparsınız? Orada yürütülen mahkemenin hiçbir sürecini hukuki bulmuyoruz. Sen Türk mahkemelerinin aradığı bir teröristi alıp kullanamazsın. 'Bu senin aradığın bir teröristmiş, al bunu yargıla' dersin. Türkiye de alır yargılar. 10 bin kilometre öteden bu örgütleri maşa olarak kullananlar... Kukla da kuklacı da birdir. Orada kurgu mahkemelerine kuklayı götüren kuklacı da birdir. Yanı başımızda terör örgütleriyle iş birliği yapıyorsunuz. Sen teröristleri alıp maaşa bağlıyorsun. Zaten onların koynundan hiç Türk Lirası çıkmıyor, hep dolar çıkıyor. Türkiye, çelme takmak isteyenlerin çelmesiyle düşecek bir ülke değildir."