Haberler

Açlığa Doymak 7 Aralık'ta Vizyona Giriyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zübeyr Şaşmaz, "Açlığa Doymak" isimli filminde ölüm oruçlarını, halvet ve güzellik konularını ortak bir yapı içerisinde beyazperdeye aktarıyor.

Film, birbirlerinden farklı dünyalarda yaşayan üç insanın sıradan hayatlarının, ölümü dileyecek kadar büyük bir azaba dönüşmesini anlatıyor. Açlığa Doymak, "Ruhsal bir azap bedensel bir acıyla yenilebilir mi? İnsan en temel ihtiyacı olan yeme içme arzusunu bir amaç uğruna kesebilir mi" sorusuna  cevap arıyor.

Filmin Yapımcılığını ve yönetmenliği ZS Film Zübeyr Şaşmaz, Senaryo Zübeyr Şaşmaz, Mustafa Çevik, görsel yönetmenliğini Goran Meceva, müziklerini  usta sanatçı Erkan Oğur, Sanat Yönetmenliğini ise Fırat Yünlüel üstlendi.

Türkiye'nin en başarılı oyuncularının yer aldığı filmde, Mete Horozoğlu (Eyüp), Hazar Ergüçlü (Sena), Didem Balçın (Burcu), Ali Sürmeli (Ahmet), Uğur Çınar (Mustafa), Hakan Boyav (Dursun), Musa Uzunlar  (Serdar), Serkan Ercan (Bayram) gibi oyuncular performanslarıyla göz dolduruyorlar.

Açlığa Doymak, uzun bir araştırma sonrasında 5 haftalık bir sürede, İstanbul'un Taksim, Galata, Balat, Fatih gibi farklı Semtlerde otuzdan farklı mekanda çekildi.

Filmin makyajlarını ise İngiliz plastik makyöz ekibi Steve Painter ve Simon Rose ile özel çalışma yapıldı. Filmin afişini  Amerika da sinema fragman ve afiş yapan Göktuğ Sarıöz tarafından bu film için yirmiden fazla afiş tasarlandı. Bunlar arasından uygun gördüğümüz birkaç tanesi kullanıldı.

Zübeyr Şaşmaz'ın Yorumu:  İlk gençlik yıllarımda medyadan takip edebildiğim kadarıyla öğrendiğim ölüm oruçları beni derinden etkilemişti. Bu durumu tasavvufta yer alan kırk gün halvete girerek arınma isteğiyle zihnimde karşılaştırmıştım. Bir yandan da etrafımda gördüğüm bazı insanların güzelleşme çabaları bende bu filmin ana fikrini oluşturdu.

Yaşadığımız dünyanın doyumsuzluğu insanları duygusal bir açlığa ve yalnızlığa itmekte. Bununla birlikte görüp irdelediğim bireylerin kendilerini ötekileştirmeleri ve bu ötekilerin zamanla sıradanlaşmış bir kibre dönüşmesi düşüncelerini de filmde anlatmaya çalıştım. Bu filmin yazılması yaklaşık beş ay kadar sürdü. İlk yazılmasının üstünden defalarca birçok kere üstünden geçip son halini verdik. Üçlemenin ilk filmi olan daha çekmemiş olduğum kök ve dalın yazım sürecinden sonra (bir yıl kadar sürdü) bu fikir oluşmaya başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close