Haberler
Erdoğan: Diktatör kim görmek isteyenler Sednaya Hapishanesi'ne baksın

"Bana diktatör diyenler bu görüntüyü iyi izlesin"

Hamaney'den Esad'ın devrilmesi sonrası ilk açıklama

Hamaney hedefe 2 ülkeyi koydu

Esad ülkeden kaçarken kasada beş kuruş bırakmamış

Esad kaçarken ülkenin geleceğini de çalmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önce 'Görevden al' dediği 'Baş Haydut'un bilinmeyenleri

İşte 'Baş Haydut'un bilinmeyenleri

ABD, Tayvan'a Yakın Stratejik Üsler Kuruyor

ABD, Tayvan'a Yakın Stratejik Üsler Kuruyor
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ordusunun, Tayvan'da olası olaylara karşı önlem almak amacıyla Japonya ve Filipinler'de geçici üsler kurması planlandığı belirtildi. Özellikle Japonya'nın Kagoshima ve Okinawa bölgelerinde yer alan Nansei Adaları'nda füze birliklerinin konuşlandırılacağı bildiriliyor.

ABD ordusunun, Tayvan'da "beklenmedik olayların gelişmesine" karşı füze birlikleri konuşlandırmak üzere Japonya'nın güneybatısındaki Nansei Adaları'nda ve Filipinler'de geçici üsler kuracağı iddia edildi.

Japonya'nın resmi Kyodo haber ajansının, Japonya-ABD ilişkileri konusunda bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, çoklu fırlatmalı Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemine sahip olan ABD Deniz Kıyı Alayı'nın, Japonya'nın Kagoshima ve Okinawa kentlerinin Tayvan'a doğru uzanan adaları boyunca konuşlandırılacağı belirtildi.

Haberde, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin ise yakıt ve mühimmat tedariki de dahil olmak üzere ABD Deniz Kıyı Alayı'na lojistik destek sağlamasının beklendiği kaydedildi.

ABD Ordusu'nun hava, kara, su, uzay, siber ve bilgi dahil olmak üzere farklı alanlarda faaliyet göstermek üzere tasarlanan Çok Alanlı Görev Gücü'nün ise uzun menzilli ateş birimlerini Tayvan'ı korumak için Filipinler'de konuşlandıracağı ifade edilen haberde, Tokyo ve Washington'un söz konusu konuşlandırmalarının, aralıkta oluşturulması planlanan ortak harekat planlarına dahil edileceği aktarıldı.

Temmuz ayında Japonya ile Filipinler, daha yakın güvenlik işbirliği için ortak tatbikatları kolaylaştıracak ikili savunma anlaşması imzalamıştı.

Çin'in, topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor.

Çin, Tayvan'ın fiili bağımsızlığının uluslararası statü kazanmasına yol açabilecek türden adımlara karşı çıkarken, Tayvan hükümetinin kendisini tanıyan ülkelerle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasını, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesini engellemeye çalışıyor.

Kaynak: AA / Nuri Aydın - Güncel
500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title