Haberler

Aa Haber Akademisi'nin 3. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Tamamlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek, "Olağanüstü hal ya da savaş ortamı, gazetecilerin mutlaka bulunmaları gereken alanlardır."

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek, "Olağanüstü hal ya da savaş ortamı, gazetecilerin mutlaka bulunmaları gereken alanlardır. Eğer bizler orada yoksak, biliyoruz ki kamuoyuna bilgi aktarımı yanlıştır, eksiktir" dedi.

Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın ortak düzenlediği 3. dönem

"Savaş Muhabirliği Sertifika Programı" tamamlandı.

Tek, Anadolu Ajansı konferans salonunda düzenlenen kapanış töreninde, savaş muhabirliği eğitiminde amacın olağanüstü koşullarda görev yapacak muhabirlerin can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Olağanüstü hal ya da savaş ortamının gazetecilerin mutlaka bulunmaları gereken alanlar olduğunu belirten Tek, "Eğer bizler orada yoksak, biliyoruz ki kamuoyuna bilgi aktarımı yanlıştır, eksiktir" dedi.

Gazetecilikte uzmanlığın gelecek yıllarda daha fazla öne çıkacağına ve bunun medya mensuplarının daha donanımlı olmalarını zorunlu kılacağına işaret eden Tek,

"Bu tür eğitimler donanımımızı artırdığımız çalışmalardır. Meslektaşlarımıza sesleniyoruz; bu tür eğitimleri kurumlarınızdan talep ediniz. Çünkü bu can güvenliğiniz içindir" diye konuştu.

Savaş muhabirliği eğitim programının muhabirlere duydukları saygının bir gereği olduğunu vurgulayan Tek, AA muhabirlerinin bu bakımdan, diğer meslektaşlarına göre çok daha avantajlı olduğunu belirtti.

-"İlim Türkiye'de olsa bile"-

Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı da insanların bilmeye ve öğrenmeye hakları, güvenliğe de ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bilme ve öğrenme hakkının eğitimle kazanıldığını, güvenlik ihtiyacının silahlanarak ve teşkilatlanarak karşılandığını anlatan Fındıklı, verdikleri eğitimde, öncelikle, özgürlük-güvenlik dengesi içinde insan hak ve onurunu korumayı öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.

AA ile 3. kez işbirliği yapmaktan son derece mutlu olduklarını ve bu ilişkilerin giderek artacağını söyleyen Fındıklı, "'İlim Çin'de bile olsa öğrenin' diye bir hadis vardır. Buradaki Arap muhabir arkadaşlarımız bunu çok güzel tamamladılar: Türkiye'de olsa bile" dedi.

-"Basın ve emniyet mensubunun ortak yanları çok"-

Programdaki eğitimciler adına konuşan Mustafa Gedikli, basın ve emniyet mensubu olmanın ortak yanlarının çok olduğunu dile getirdi. Gedikli, kursun gelecek zamanlarda eksikliklerinden arınarak daha mükemmel bir seviyeye ulaşacağına olan inancını ifade etti.

Törende öğrenciler adına konuşan AA'nın Mısır muhabiri Mohammed Elshamy Noshy ise aldıkları eğitimin doğal afet, sıcak bölge ya da günlük hayatta can güvenliğini sağlama ya da olayları takip etme hususunda kendilerini daha iyi noktaya getirdiğini vurguladı.

Mısır'da başına isabet eden bir demir bilye nedeniyle yaralandığını anlatan Nashy, "Elbette ki bu benim kaderim ama bu eğitimi o dönemde almış olsaydım herşey daha farklı olabilirdi" ifadesini kullandı.

Noshy, Arapça servisinin bir yılını doldurmamış olmasına rağmen AA'nın 100. yıl hedefine çok önemli katkı sağlayacaklarına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, kursiyerlere başarı belgeleri verilirken, AA muhabirleri İsmihan Özgüven ve Nur Gelle Gedi mezunlar adına kütüğe plaket çaktı. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel
title
Close