7 Çocuğuna Annelik, 3 Bin Sığınmacıya Muhtarlık Yapıyor
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Suruç Çadır kentinden genel ve detay görüntüler -Muhtar Rana Ahmet'in genel görüntüsü Ahmet'in çamaşırhaneden çamaşır alması -Ahmet'in muhtarlık konteynerine gitmesi -Ahmet'in masa başında çalışması -Muhtar Ahmet'in açıklaması 7 çocuğuna annelik, 3 bin sığınmacıya muhtarlık yapıyor Türkiye'nin en büyük sığınmacı kampının 4 kadın muhtarından biri olan Kobanili Rana Ahmet, yaşadığı mahallenin eksikliklerinin giderilmesi için canla başla çalışıyor Ahmet: "Muhtarlık zor bir iş ama severek yapıyorum.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
-Suruç Çadır kentinden genel ve detay görüntüler
-Muhtar Rana Ahmet'in genel görüntüsü
Ahmet'in çamaşırhaneden çamaşır alması
-Ahmet'in muhtarlık konteynerine gitmesi
-Ahmet'in masa başında çalışması
-Muhtar Ahmet'in açıklaması 7 çocuğuna annelik, 3 bin sığınmacıya muhtarlık yapıyor
Türkiye'nin en büyük sığınmacı kampının 4 kadın muhtarından biri olan Kobanili Rana Ahmet, yaşadığı mahallenin eksikliklerinin giderilmesi için canla başla çalışıyor
Ahmet:
"Muhtarlık zor bir iş ama severek yapıyorum. Çocuklarımla ilgileniyorum, yemek yapıyorum. Ayrıca, mahallenin sorunlarını yönetime iletiyorum. Bunun yanında kamp sakinleriyle sık sık bir araya geliyorum. Kadın isterse her işi yapabilir"
YASİN DİKME - Suruç Konaklama Tesisleri'nde yaşadığı mahalleye muhtar seçilen Kobanili Rana Ahmet, bir yandan 7 çocuğuna annelik yaparken, diğer yandan 3 bin sığınmacının sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.
Ayn el Arap'ta (Kobani) yaşayan 28 yaşındaki Ahmet, ülkesindeki iç savaştan kaçarak eşi ve 6 çocuğuyla 2 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Suruç'taki kampa yerleşen Ahmet, 7'nci çocuğunu Türkiye'de dünyaya getirdi.
Türkiye'nin desteğiyle yaşama tutunan Ahmet, çevresindekilerin "7 çocuğun var, yapamazsın" sözlerine rağmen, bir süre önce kampta gerçekleştirilen seçimde 7 numaralı mahalleye muhtar oldu. Çadırında ev işlerinin yanı sıra çocuklarıyla ilgilenen Kobanili kadın, yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı mahallesindeki eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalar yürütüyor.
Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annelik görevi yanında insanların sorunlarıyla da ilgilendiğini söyledi.
Herkesin yardımına koştuğunu dile getiren Ahmet, sığınmacıların daha güzel ortamda yaşaması için elinden geleni yaptığını vurguladı.
Muhtarlığın erkek işi görülmesine rağmen, annelik ve muhtarlık görevini yürüttüğünü ifade eden Ahmet, eşinin desteğiyle işlerin üstesinden geldiğini anlattı.
Kadın isterse her işi yapar
Çadır kentin 4 kadın muhtarından biri olduğunu hatırlatan Ahmet, şöyle konuştu:
"Suriye'de kadınlar, bu tür haklara sahip değil, Türkiye'de ise özgür ortam var. Muhtarlık zor iş ama severek yapıyorum. Çocuklarımla ilgileniyorum, yemek yapıyorum. Ayrıca, mahallenin sorunlarını yönetime iletiyorum. Bunun yanında kamp sakinleriyle sık sık bir araya geliyorum. Kadın isterse her işi yapabilir. Muhtar adayı olduğumda bana 'Sen yapamazsın' dediler. Ben kararlı bir şekilde işe giriştim ve seçimin galibi oldum. Daha sonra yanıma 2 kadın yardımcı aldım, birlikte mahallenin işlerini yapıyoruz."
Rana Ahmet, kadınların el attığı her işi en güzel şekilde yaptığını ifade etti.
Her sabah ilk olarak çocuklarıyla ilgilendiğini, daha sonra mahallenin temizliği için kadınları harekete geçirdiğini anlatan Ahmet, "Herkes çadırının önünü temizliyor. Sokak lambaları boş yanıyorsa hemen gidip söndürüyorum. Tesis yönetiminin bana aktardıklarını buradakilere iletiyorum. İşler daha kolay oluyor" diye konuştu.