Haberler

68. Frankfurt Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanında dünyanın en önemlilerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 68'incisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Alanında dünyanın en önemlilerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 68'incisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen fuarın bu yılki konuk ülkesi Hollanda olarak belirlenirken, fuarın açılışını Hollanda Kralı Willem-Alexander gerçekleştirdi. Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı Jet Bussemaker ve Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann da açılışa katıldı.

100'den fazla ülkeden 7 bin 100 katılımcının yer aldığı fuarı, yaklaşık 10 bin gazetecinin takip etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşeliğinden yapılan açıklama göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Kitap Fuarına 228 metrekaresi "Türkiye Ulusal Standı" ve 92 metrekaresi de "Çocuk Yayınları Standı" olmak üzere toplam 320 metrekarelik alanda iki ayrı stant ile katılım sağladı.

Ulusal standın hemen yanında yer alan İstanbul Ticaret Odasının standında Türkiye'den 12 yayıncının kitaplarını sergileyebileceği ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yayıncılarla iş görüşmeleri gerçekleştirebileceği bölümler oluşturuldu.

-Fuarda 15 Temmuz darbe girişimi sergisi yer alacak

Türkiye ulusal standında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir sergi çalışması yer alıyor. Türkiye'nin son on yılda yayıncılık alanında kat ettiği ilerlemenin, kültürel üretimdeki süreklilik ve zenginliğin ön planda yer alacağı sergide, darbe teşebbüsünün Türkiye'nin kültürel gelişimini durduramayacağı vurgulanacak.

Fuar kapsamında "Unutulan Zafer Kut'ül Amare Sergisi" de gerçekleştiriliyor. Sergide 1. Dünya Savaşı esnasında Osmanlı Devleti'nin Çanakkale'den sonra İngilizler karşısında kazandığı en büyük başarı olan Kut'ül Amare Zaferi, içlerinde günlüklerin, Osmanlı ve dünya medyasında basılan çeşitli gazetelerin, kartpostalların, resimlerin, afiş ve kitapların yer aldığı materyallerle anlatılıyor.

-Yazar ve akademisyenler panellerde konuşacak

Fuar esnasında Doğan Hızlan, İskender Pala ve Adnan Özer'in konuşmacı olarak yer alacağı "Darbenin Panzehiri Kültürdür", Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Ayşe Böhürler, Orhan Miroğlu ve Ceren Kenar'ın yer alacağı "Kısık Sesler" panellerinin yanı sıra Mehmet Mollaosmanoğlu'nun son romanının tanıtılacağı söyleşi düzenlenecek.

Ulusal stantta, Türk edebiyatı ve yazarlarının dışa açılımına destek veren ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan "TEDA (Türk Edebiyatının Dışa Açılımı) Çeviri Destek Programı" kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kamu kurum ve kuruluşların eserlerinin de sergilenmesi sağlanacak.

Çocuk yayınları standında da Türkiye'den yaklaşık 12 çocuk yayıncısı da eserlerini sergileyebilecek ve telif görüşmeleri yapma fırsatı yakalayabilecek.

Ayrıca, Mavi Ağaç Yayınlarının Türk klasiklerinden yaptığı seçkide yer alan 64 kitaplık seri, 7 dile çevrilerek, Frankfurt Kitap Fuarında ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

23 Ekim'e kadar sürecek fuarı yaklaşık 275 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close