6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesince düzenlenen 6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı ve "Toplum Bilim ve Tasavvuf" çalıştayı başladı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesince düzenlenen 6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı ve "Toplum Bilim ve Tasavvuf" çalıştayı başladı.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu,15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yoğun bir şekilde çalıştığını ve farklı üniversitelerde bu konularda programlara katıldığını söyledi.
Üniversitelerin, toplumun beklentilerine karşılık olarak yapılan bu tür toplantılarla, geleceğin İslam alimini yetiştirmenin sorumluluğu altında olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Üniversiteler, toplumla kucaklaşıp irfan sahibi geleceği ortaya çıkarmalıdır. Gençler olarak bugünün dünyasında neye ihtiyaç varsa dünyaya o şekilde açılmamız gerekir. İslam'ı taşımak maksadıyla dil öğrenilirse, sadece ülkemize değil dünyanın bize ihtiyacı olduğunu göreceğiz. Akademik hedeflerimizden, değerlerimizden asla vazgeçmeden, kendimizi ve cemiyetimizi ıslah misyonu üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı uğruna şehit olan vatandaşlara rahmet diledi.
15 Temmuz'un ardından ülkenin bambaşka bir dünyaya açıldığını vurgulayan Polat, 15 Temmuz'un ardından örgüt özelinde cemaatlere bir saldırı başladığını belirtti.
Polat, bu toplumun kökü ve asıl değeri olan Kur'an ve sünnet çizgisi üzerindeki tasavvufi yapıların, tarikat ve cemaatlerin bu saldırılara karşı korunması ve sahte, bozuk yapılara karşı toplumun net bir şekilde ilim adamları tarafından uyarılmasının önem arz ettiğini aktardı.
Etkinliğe, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın ilk gününde, "Anlamak ve Arınmak", "Kuruluş Dönemi Anadolu ve Toplumsal Yapısı", "Toplum Tahlilleri ve Derviş Devlet", "Tasavvuf Teknolojisinin Dünü Bugünü Yarını", "Tasavvufun Geçeklik Algısına Dair Fiziko-Felsefi Bir Yorum Denemesi", "Tasavvuf Teknolojisi Mahiyet Dilemması ve Bugüne Yansımaları" oturumları gerçekleştirildi.