Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

51. Sanat Yılı Resim Sergisi

51. Sanat Yılı Resim Sergisi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"51. Sanat Yılı Resim Sergisi" 20 Aralık günü Nişantaşı Galeri Işık'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak çalışmalarını sürdüren, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi İsmail Avcı'nın yağlıboya ve desen seçkilerinden oluşan "51. Sanat Yılı Resim Sergisi" 20 Aralık 2012 Perşembe günü Nişantaşı Galeri Işık'ta sanatseverlerle buluşuyor.

İsmail Avcı, 19. kişisel sergisi olan "51. Sanat Yılı Resim Sergisi"ni; eğitim geleneği 1885 yılında başlayan ve o tarihten bu yana önce iyi insan yetiştirmeyi amaç edinmiş Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'na ithaf etmiştir.

Sergi 20 Aralık 2012- 18 Ocak 2013 tarihleri arasında izlenebilir.

İsmail Avcı'nın sanatı üzerine;

Prof. Dr. İsmail Tunalı;

"İsmail Avcı deseni, hayatın bir lüksü olarak değil de, bir yaşam tarzı olarak, varlığı tüm bir desen olarak görüyor. Varlık, doğa ve nesneler ona göre "az çizgi ve çok anlam" diyalektiği içinde ancak kavranabilir. İsmail Avcı'nın tüm çalışmaları, bu anlayışın en mükemmel örneklerini ortaya koyuyor. Bu güçlü desen örnekleri, gençlik yıllarında Paris'te yapmış olduğu işlerden günümüze kadar yükselen bir çizgiyi gösterir. Ancak son beş on yıl içindeki çalışmalarına şimdi salt kontura bazı ışık-gölge gibi temel resimsel elementlerin de katıldığını görüyoruz. Sanatçının pentürde daha özgür ve daha yetkin olarak kullanabileceği bu resimsel elementleri desende de kullanmasının nedenini, sanırız ki sanatçının desene olan fanatik bağlılığıyla açıklamak olasıdır."

Prof. Dr. Ayla Ersoy;

" İsmail Avcı, 1960 sonrası Türk figür resminin içinde yer alan bir ressamdır. Figüratif gerçekçilik anlayışı içinde klasik ölçülere uygun, çağdaş anlatım dilini benimseyen ve sanatın hümanistik amacından ayrılmamaktadır. Sanatsal anlatımdaki duyarlılığı yansıtmada desenin ve çizginin önemli olduğunu düşünür. İsmail Avcı'nın resimlerinde kompozisyon başat öğe olarak önemini korur. Kompozisyon ile resmin bütününe yansıyan ritim, sanat yapıtlarının sanatsal -imgesel çatısını oluşturmaktadır. Suyu, taşı, toprağı ve insanı ile doğa İsmail Avcı'nın sanatının anahtarını oluşturur.

Realist anlayışına uygun olarak doğada her şeyin en mükemmelinin var olduğu inancıyla, doğanın üstünde bir şey yaratılabileceğine inanmaz. Her şey doğada gizlidir ve insan doğanın bir parçasıdır. Her parça da bütüne göre her zaman eksik kalmakta, bütünün yetkinliğine ulaşamamaktadır. Sanatçıya düşen görev, içinde bulunduğu duruma ve döneme tanıklık etmektir. İsmail Avcı tanıklığını bir sanatçı eylemine dönüştürebildiği ölçüde, sanatın geçerli olacağını düşünmekte; gördüğüne, yaşadığına ve izlenimlerine bağlı kalmayı her şeyin üstünde tutmaktadır. Sanatçı çizdikleri ile bize bir takım olguların, nesnelerin, yaşanmış gerçeklerin bir antolojisini sunmaktadır."

Prof. Dr. Adnan Turani;

"Avcı'yı ben 1959-1960 ders yılı tanıdım. Uzun yıllar yatılı öğrenim yaşamının disiplin ve kontrolü içinde yetişmiş, sanatçı duyarlılığına sahip bir yetenek. Neredeyse bir ömür boyu sessiz sedasız bir çok çalışmayı geride bırakmış. Algılamaya dayanan bir yığın desen çalışmasına sahip. Ölçülü ve renkçi bir eğilim hemen çalışmalarında gözlemlenebiliyor. Takdire layık bir düzey var çalışmalarında. Kaligrafik izlenime dayalı, desensel bir yapı hep ön planda onun çalışmalarında. Boya kullanışı, desenine paralel, izlenimci yapıda. Samimi, kendi halinde ama iradeli davranışı O'nun tüm çalışmalarında var. Zaten İsmail'in gerçek yaşamdaki tavrı da aynı. Bu O'nun, kanımca en dikkate değer olumlu ve doğal karakteri."

Mustafa Tömekçe ;

"İsmail Avcı, duygu yüklü izlenimlerle yaptığı eserlerinde, kompozisyonlarında güçlü bir sanatsal anlatım ve özgün bir yorum ile v arlığa sürekli yaşam vermektedir. Tüm plastik sanatlar için temel veri desendir. O desenlerini, konuya kullandığı malzemeyi, ortama ve izlenimlerine göre, akıcı, yalın ve artistik çizgilerle, açık-koyu değerlerle, orantılı ve dengeli bir şekilde tasarlamaktadır."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title