Haberler

5. Üniversite-Stk Buluşması Gerçekleşti

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle 5. kez bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle 5. kez bir araya geldi.

"Yeni Nesil Üniversite" gündemiyle Konukevi 2'de düzenlenen toplantıda, STK temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı'ya, daha önce oluşturulan İhtisas Komisyonları, üniversite yönetimi, fakülte dekanları ile birlikte Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin eşlik etti.

Toplantıya teşrif eden yaklaşık 150 STK temsilcisine hitap eden Rektör Çomaklı, göreve geldikleri günden bu güne, üniversite-toplum kaynaşmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, 5.'si düzenlenen üniversite-STK buluşmasının artık sağlam bir zemine oturduğunu söyledi.

Üniversite-STK toplantılarının gün geçtikçe daha faydalı bir hale geldiğini belirten Rektör Çomaklı, toplantıların gerçekleşmesinde emeği geçen İhtisas Komisyonlarına teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: "Ne Olursa Olsun Üniversite- Toplum Kaynaşmasını Gerçekleştireceğiz"

Daha önce gerçekleştirilen üniversite-STK buluşmalarının daha çok tanışma, kaynaşma ve hedefe giden yol haritasını çizme noktalarında önemli olduğuna değinen Rektör Çomaklı, bundan sonraki toplantılarda birtakım sonuçların tartışılması gerektiğini söyledi.

"Toplantıların düzenlenmesinde karşılaşılan zorluklar asla bizleri yıldıramaz. Ne olursa olsun üniversite- toplum kaynaşmasını gerçekleştireceğiz" diyen Rektör Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite gerekliliklerinden birinin de toplumsal birlikteliği sağlamak olduğunu ifade etti.

Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini başlattık. Aslında göreve geldiğimiz ilk günden beri temel gayemiz bu yöndeydi. Yenilikçi, girişimci üniversite olmanın temel hedefi üniversite- toplum birlikteliğidir. Bunun için çalışıyor ve hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda, Atatürk Üniversitesinin geleceğini ortak akılla tasarlamak, dönüşüm vizyonunu oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere 14 ay sürmesi planlanan projenin ilk aşaması olan Arama Konferansını, Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da katılımıyla gerçekleştirdik. Bu projemizin önemli bir ayağını STK'lar oluşturuyor. Toplumla kaynaşma noktasında bizlere köprü olan STK'larımızdan seçilecek temsilcilerimize de önümüzdeki ay Çağrı Konferansı düzenleyeceğiz. Bende, tıpkı Arama Konferansında olduğu gibi, düzenleyeceğimiz bu konferansın da her aşamasında yer alacağım. Şu anda her hafta sonu iki STK'mızı düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Zaten bu ziyaretler dönüşüm projemizin bir parçası. Yürütücüsü olduğum proje Türkiye'deki diğer üniversitelere model olacak. Dünya üniversitesi olmak istiyorsak eğitim, araştırma ve toplumla bütünleşme konularını iyi analiz etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ESTP Başkanı Güvenli: "Tarım ve Sanayi Gibi Temel Sorunlarımızı Üniversitemizle İş Birliği Yaparak Çözebiliriz"

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli ise komisyon çalışmalarının başladığını ifade ederek gerçekleştirilen toplantıların bir şehrin veya bölgenin kalkınmasını hedefleyen bir çalışma olduğunu söyledi. 1946 seçimlerine 11 milletvekili gönderen Erzurum'un, şimdilerde 6 milletvekilini korumaya çalıştığını söyleyen Güvenli şöyle konuştu: "Her nüfus sayımında yeni bir üzüntü yaşıyoruz. Erzurum'a gelen teşvikler var ama şehir bundan yararlanmak için pozitif somut bir arayış içerisine girmiyor. Önce mevcudun korunması gerekiyor. Şehrimiz taşradan göç alırken beyin ve sermaye göçü veriyor. Bu durum birikim ve sermaye açısından ciddi bir problem arz ediyor. Tarım ve sanayi gibi temel sorunlarımızı üniversitemizle iş birliği yaparak çözebiliriz. Üniversitenin bilgi-birikiminden faydalanarak Erzurum'u özlenen günlerine geri döndürebiliriz. Çünkü artık bu şehrin kaybetmeye tahammülü yok" dedi.

BAP Koordinatörü Keskin: "Atatürk Üniversitesi Güçlü Bir İradeyle Sistemlerini Yeniden Tasarlıyor"

Konuklara Yeni Nesil Üniversite ve Değişim Dönüşüm Projesi hakkında slayt eşliğinde bilgi veren Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin, Atatürk Üniversitesinin son yıllarda hiç olmadığı kadar güçlü bir iradeyle sistemlerini yeniden tasarlamak ve yeni nesil üniversite olmak için önemli bir duruş sergilediğini söyledi.

Keskin: Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın ortaya koyduğu Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde yaklaşık 1,5 yıldır, aslında sessiz devrim diyebileceğimiz bir takım değişimler, faaliyetler devrededir ve yürütülmektedir. İlk 6 ayda Atatürk üniversitesi yönetim kurulu ve senatosu, neredeyse her 10 günde bir toplanmış, yönetmelikler, yönergeler, usul ve esasları yeniden düzenleyerek yürüyen süreci disipline etmeye çalışmışlardır. Tereddütsüz ifade edebilirim ki bunda da büyük oranda başarılı olmuşlardır. Aynı şekilde araştırma fonlarının yeniden yapılandırılması, Ziraat Fakültesi Çiftliğinin ikiye ayrılarak araştırma merkezleri haline dönüştürülmesi, tüm birimlerde döner sermaye birimlerinin kurulması ve kampüs içi sosyal ortamın yeniden düzenlenmesi sadece bunlardan bir kaçıdır" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından İhtisas Komisyonlarının temsilcileri, STK üyelerine hitaben birer konuşma yaparak faaliyetleri ve sorumluluk alanları hakkında bilgi verdiler.

5. Üniversite STK Buluşması, konuklardan gelen soru ve isteklerin ardından sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close