Haberler

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Açılıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 -18 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu cumartesi günü - 10 Kasım- kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, ana temanın "Hayatı Edebiyatla Kuşatmak" olduğu fuarda, dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 kültür etkinliğinde ve binlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek.

FUARIN ONUR YAZARI SELİM İLERİ

Fuarın Onur Yazarı Selim İleri, fuar süresince etkinliklerde ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Everest Yayınları ve TÜYAP tarafından düzenlenen Selim İleri Edebiyatı panellerinin 10 Kasım'daki ilk oturumunu Doğan Hızlan yönetirken, Ayşe Sarısayın, Gül İrepoğlu, ve Beşir Ayvazoğlu konuşmacı olarak katılacaklar. Oturumun ikinci paneli ise 18 Kasım Pazar günü Metin Celal'in yönetiminde ve Turhan Günay, Atilla Birkiye, Fatih Altuğ, Handan İnci, Filiz Aygündüz'ün konuşmalarıyla gerçekleşecektir. Bu paneli Eray Ak'ın yöneteceği, Jale Sancak, Sibel Oral, Onur Caymaz ve Burcu Aktaş'ın konuşmacı olacakları "Selim İleri ve Sonraki Kuşaklar" paneli takip edecektir.

11 Kasım Pazar günü ise Türkan Şoray'ın konuşmacı olarak katılacağı ve Faruk Şüyün'ün yöneteceği "Arkadaşım Selim" söyleşisi gerçekleştirilecektir.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Selim İleri için hazırlanan onur yazarı kitabından seçme metin ve fotoğraflardan oluşan "Arkadaşım Selim" sergisi ise ana giriş / üst kat fuayede fuar süresince ziyaret edilebilir.

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI

Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Mustafa Kemal Atatürk, fuarın açılış günü olan 10 Kasım 2018 Cumartesi düzenlenecek etkinliklerle TÜYAP'ta anılacak. Yapı Kredi Yayınları'nın düzenlediği "Mustafa Kemal Atatürk'e Yakından Bakmak" isimli söyleşide İpek Çalışlar ve Teyfur Erdoğdu; İnkılap Yayınları tarafından düzenlenen "Atatürk Etkisi" söyleşisinde ise Sinan Meydan konuşmacı olacak. Mustafa Kemal Ulusu da "Atatürk'ün Yanıbaşında" söyleşisinde konuşmacı olacaktır. Aytül Akal'ın minik okurlarıyla buluşacağı "Atatürk Olmak" söyleşisi ise Uçanbalık Yayınları tarafından düzenlenecek.

TÜYAP'TA BİR İLK…İLLÜSTRATÖR VE YAYINCI BULUŞMASI

Kitap fuarı süresince yayıncılık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren TÜYAP, ilk kez illüstratör ve yayıncıların buluşacağı bir etkinlik organize ediyor. Türkiye Yayıncılar Birliği ile birlikte yürütülen organizasyonun hazırlık aşamasında tüm illüstratörlere bir çağrıda bulunuldu ve ilk kez doğrudan yayıncılarla illüstratörlerin buluşacağı etkinliğe 64 illüstratör ve 35 yayıncının katılımı gerçekleşti. Buluşmaya katılan illüstratörlerinin işlerinden bir seçki fuar süresince 12. Salonda "Sihirli Çizgiler" Resimleme ve Canlandırma Sanatçıları Sergisi başlığı altında sergilenecektir.

FUARIN YENİLİĞİ "ETKİNLİK ALANI"

Fuarın özellikle genç kuşak okurlarına yönelik ayrı bir etkinlik alanı tasarlandı. 12. Salonda yer alan açık etkinlik alanında 14 Kasım Çarşamba günü yazar Sevim Korkmaz Dinç gençlerle "Küba Seyahat Notları"nı paylaşacak, 15 Kasım Perşembe günü OT Dergisi'nin davetlisi olarak Selçuk Erdem "Çizgi" söyleşisi gerçekleştirecek, Uykusuz Dergisi'nin davetlisi olarak Uğur Gürsoy da "Fırat ve Baattin'in Yaratım Süreci" üzerine okurlarıyla söyleşecek. 16 Kasım Cuma günü ise sosyal medyada kitap üzerine yazan Asena Özoral, Kübra Yanıktepe, Sena Nur Işık, Eren Nadir Akşamoğlu ve Gizem Olcay "Sosyal Medya ve Okuma Kültürüne Etkisi" üzerine söyleşecekler. Aynı gün Selçuk Erdem bir çizim atölyesi gerçekleştirirken, Çukur dizisi ekibinden Yamaç Okur, Sıddık Akbayır ve Gökhan Horzum izleyenlerle söyleşecek. Etkinlik Alanı'ndaki son oturum ise çizer Cem Güventürk'ün katılacağı "Sanki Sen Aynı Ben" söyleşisiyle okurlarıyla bir araya gelecek.

ISLIK ÇALAN ADAM/ARA GÜLER SERGİSİ

Yakın zamanda kaybettiğimiz fotoğraf sanatçısı Ara Güler'i TÜYAP'ta bir sergi ile anıyoruz.Ara Güler Müzesi'nin ilk yayını Islık Çalan Adam, Ara Güler'in görsel hikayeciliğini farklı alanlardaki üretimleri üzerinden yeniden okumaya da davet ediyor. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nden derlenen biyografik öğeleri takip eden kitap aynı zamanda, 20'nci yüzyılın ikinci yarısında özellikle İstanbul ve Türkiye coğrafyasından fotoğraflarıyla uluslararası medyada görünürlük kazanan sanatçının İstanbul kent tarihine, bu coğrafyaya ait bireysel ve toplumsal hafızayı şekillendiren dönemlere ait kayıtların nasıl anlamlandırıldığına yoğunlaşarak; üreten, yazan, kaydeden ve aktaran bir hikaye anlatıcısı olarak Ara Güler'in dünyasını bir arada sunuyor. Sergi, 12. Salon'da fuar süresince ziyaret edilebilir.

FUARIN DİĞER SERGİLERİ

Yazar Tekin Sönmez öncülüğünde çıkan ve döneminin uzun soluklu edebiyat dergilerinden biri olan Yansıma Dergisi'nin 40. yılı anısına TÜYAP tarafından düzenlenen "Bir Usta Bir Arşiv / Tekin Sönmez ve Yasımalar" sergisi 12. Salonda farklı kuşaktan okurlarla buluşacak.

Araştırmacı Atilla Oral'ın kişisel arşivinden oluşan "100. Yılın Anısına İşgalden Kurtulan İstanbul" sergisi ise Demkar Yayınevi tarafından 12. Salonda düzenlenmektedir.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir. Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü 18 Kasım Pazar akşamı ise 19.00'da sona erecektir. Fuar giriş ücreti 8 TL'dir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close