30 İtfaiye Eri Daha Sertifika Aldı
Kocaeli İtfaiyesi tarafından 2010 yılın bu yana Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelen 750 itfaiyeciye eğitim verildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 27'ncisi düzenlenen programla tamamlandı. Şimdiye kadar Türkiye'nin değişik belediyelerinden 750 itfaiyeciye eğitim verilirken 27. grupta Makedon itfaiye erleri de yer aldı. Sekapark Özsar Restoran'da düzenlenen sertifika töreninde eğitimlerini tamamlayan itfaiyecilere TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edildi. Yaz dönemi nedeniyle verilen aranın ardından yeni eğitim dönemi 28'üncü grupla Şubat'ta başlayacak.
30 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI
Sekapark'ta düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, birim amirleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Makedonya'dan gelen itfaiye erleri katıldı.
750 KARDEŞ İTFAİYECİMİZ VAR
Törende konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, "Eğitim verdiğimiz 27 gruptan 750'ye yakın kardeşimiz oldu. Anadolu'nun neresine gidersek gidelim, bizleri misafir edecek çay ikram edecek arkadaşlarımız var" dedi. Türkiye'nin her ilinden eğitimlere katılım olduğunu vurgulayan Kara, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de görev yapan tüm itfaiyecilere eğitim vermiş olacağız" diye konuştu. Eğitim programının 2 yıldan beri sürdüğünü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TBB'nin ortak çalışması olduğunu vurgulayan Kara, "Gittiğiniz yerlere Kocaeli'den selam götürün" dedi.
EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA
Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
750 DERECEDE EĞİTİM
Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.
DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.