3. Uluslararası Sağlık İletişimi Sempozyumu"
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin iş birliğinde "3. Uluslararası Sağlık İletişimi Sempozyumu" düzenlendi.
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin iş birliğinde "3. Uluslararası Sağlık İletişimi Sempozyumu" düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve 2 gün süren sempozyuma, Türkiye'deki 28 üniversitenin yanı sıra ABD, İngiltere ve Çin'den uzmanlar katıldı.
Yaklaşık 100 konuşmacının yer aldığı sempozyumda, sağlık haberleri, sağlık çalışanlarıyla hasta ve yakınları arasındaki iletişim ele alınarak katılımcılar tarafından konuyla ilgili sunumlar yapıldı.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyumda 100'ün üzerinde sunum yapıldığını söyledi.
Sağlık iletişiminin çok boyutlu bir kavram olduğunu dile getiren Yüksel, "Amacımız sağlık ve iletişimi bir araya getirmek. Hem bireysel boyutta hekim hasta iletişiminden hem sağlık profesyonellerinin kendi arasındaki iletişiminden hem de toplumsal boyutundan halka iletilmesinden bahsediyoruz. Sempozyuma, sağlık muhabirleri, ebeler, hemşireler, akademisyenler ve bu alana ilgi duyan herkes katıldı ve bilgilerini paylaştılar." diye konuştu.
Sempozyumda, özelikle hasta ve yakınlarıyla iletişimin daha etkili olması yönünde bildiriler sunulduğunu aktaran Yüksel, "Medyadaki sağlık haberlerinin durumunu tartıştık. Eğer biz iletişimde başarılı olursak sağlık alanında daha sağlıklı toplumlar yetiştirebiliriz." ifadelerini kullandı.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Besim Yıldırım ise Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen ve 2 gün süren "3. Uluslararası Sağlık İletişimi Sempozyumu"na yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Sempozyuma 28 üniversiteden katılımcının yanı sıra Amerika, İngiltere ve Çin'den yabancı konuklar katıldı." dedi.
Sempozyumda, medyada sağlık konularının işleniş süreçleri hakkında sunumlar yapıldığını anlatan Yıldırım, genel olarak sağlık iletişiminin hem bilimsel hem de yüzeysel anlamda geliştirilmesi gibi konuların ele alındığını kaydetti