Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

"28 Şubat Süreci Masaya Yatırıldı"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da düzenlenen "28 Şubat ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu panelde, bu süreçte ülke insanına yaşatılan sıkıntılar dile getirildi.

Panelistler konuşmalarında bu sürecin ABD tarafından planlandığının altını çizerken, Erbakan'ın isminin de 28 Şubat Süreci ile özdeşleştiğini vurguladılar.

Bağcılar Belediyesi tarafından M.Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Gazeteci – Yazar Ekrem Kızıltaş'ın yaptığı "28 Şubat ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu panele konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik ile MÜSİAD Eski Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmasına ihtilal ile darbenin karıştırılmaması gerektiğinin altını çizerek başladı. İhtilalin kendi içinde felsefi yapısı olduğuna dikkat çeken Çelik, "İhtilal, beğenmediği sosyal düzeni değiştirir daha iyisini yapar. Fakat darbe mahalle kavgasının enseye vurup ekmeği insanın elinden almasıdır yani zorbalıktır." şeklinde konuştu. Devletin 2000'li yıllara kadar ülkede yaşayan herkese eşit oranda zulmettiğini de vurgulayan Çelik, Erbakan'ın, 28 Şubat Süreci'nin Washington'da planlandığını söylediğini belirtti. Erbakan'ın başlattığı aksiyonla o güne kadar batının her şeyine karşı çıkan İslam düşüncesinin reaksiyoner olmaktan çıktığını ve aksiyona geçtiğini kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Darbe teşebbüsünü hazırlayanlar, 'bu insanlar, tarihi kökenlerine dönüp Afrika'dan Çin'e ve Adriyatik'e kadar coğrafyayı yeniden diriltecek' endişesi taşıyorlardı. Milli Motor Projesi'ne kadar ekonomik yapı montajcıydı. Erbakan, milli motoru yapmak ve traktör ile uçak üretmek istiyordu." dedi.

"EN BÜYÜK DARBEYİ GENÇLER YEDİ"

Eski MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ise 28 Şubat'ın en büyük darbesini gençlerin yediğini söyledi. Erbakan isminin 28 Şubat ile özdeşleştiğini de anlatan Bolat, Refah Yol hükümetinin yıkılması planını ABD'nin yaptığını kaydetti. 28 Şubat süreci sonrası kurulan hükümetin başarısız olduğunu ve ülkenin fakirleştiğini anlatan Bolat, sözlerini şöyle tamamladı: "Esnaf siftah yapamadığı için birçok yerde eylem gerçekleştirdi. Bakanlar kurulu 3,5 ay toplanamadı. Ancak, bu süreç milli iradenin gücüyle def edildi. Demokratikleşme süreci yaşandı ve kamu hizmetleri düzeldi."

"ERBAKAN'IN İTİBARI YOK EDİLMEK İSTENDİ"

Kızıltaş ise konuşmasına 'bin yıl süreceği belirtilen
28 Şubat süreci doğrudan merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile ilgili' olduğunu söyleyerek başladı. Bu süreçte ülkeye büyük sıkıntılar yaşatıldığının altını çizen Kızıltaş, ülke insanının yüz milyar dolar üzerinde kayıp yaşadığına dikkat çekti. Kızıltaş, "78 milyon ülke insanı, 'devletin parası gitti' diye düşünüyor. Ancak, devletin ödemek zorunda kaldığı bedel ülke insanına dokunmuştur. Eğer o para hazinede kalsaydı yol, su ve elektrik olarak hizmet kalemlerinde kullanılacaktı." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title