Haberler

28 Şubat Mağdurları Yaşadıklarını Öğrencilere Anlattı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa 28 Şubat Platformu ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Genç Gönüllüler Kulübünce düzenlenen "28 Şubat'ın Canlı Şahitleri" programında başörtüsü nedeniyle okullara alınmayanlar, öğrencilere o dönem yaşadıklarını anlattı.

Bursa 28 Şubat Platformu ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Genç Gönüllüler Kulübünce düzenlenen "28 Şubat'ın Canlı Şahitleri" programında başörtüsü nedeniyle okullara alınmayanlar, öğrencilere o dönem yaşadıklarını anlattı.

UÜ İlahiyat Fakültesinde 28 Şubat Platformu Başkanı Arif Çelenk'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe 28 Şubat sürecinde öğretmenlik yapan Gülten Aktaş ile öğrenci Esra Şahin Çakıcı, Gülsüm Süslü ve Zuhal Güven Ertürk, konuşmacı olarak katıldı.

Arif Çelenk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın pek çok kişiyi mağdur ettiğini belirtti.

"O dönem İslami hassasiyeti olan kadın ve erkek herkesin büyük bir baskı gördü" ifadesini kullanan Çelenk, şu değerlendirmede bulundu:

"Artık Milli Savunma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle Genelkurmay Karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubayların başörtüsü takabileceğini öğrendim. Karacı bayan subay ve astsubaylar yeşil, havacılar mavi, denizciler de görevlerini beyaz başörtüsüyle yapabilecekler. Şükürler olsun."

"28 Şubat'ta ben 'Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail' demeyi öğrendim"

Gülsüm Süslü, 28 Şubat sürecinde Yeşil İmam Hatip Lisesinde 12. sınıf öğrencisi olduğunu belirtti. Başörtülü öğrencilerin liselere alınmaması uygulamasının Bursa'da başladığını aktaran Süslü, o dönem arkadaşlarının da arzusuyla zulme karşı bildirileri de okuduğunu söyledi.

Kendisi gibi başörtüsünü çıkarmayı reddeden öğrencilerin okula alınmadığını, eylemlerinin polis marifetiyle bastırıldığını ifade eden Süslü, şöyle dedi:

"Son gün başörtüsünü çıkaracak gibi yapıp, 'İğne takıldı hocam' diyerek bir şekilde okula girdim. Sınıfta arkadaşlarım dahi bana şaşkın baktılar. Daha önce tesettürlü olan bir bayan hocamız, sınıftan çıkmamı istedi. 7 yıl birlikte okuduğum arkadaşlarımın, 'Başörtünü çıkar. Senin yüzünden biz de ders yapamıyoruz' sözlerini duymak bana ağır geldi. O gün okula son gidişimdi."

Süslü, 28 Şubat'ta çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, polis tarafından darbedildiklerini, toplumun bir kesimi tarafından dışlandıklarını belirterek, "28 Şubat'ta 'Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail' demeyi öğrendim. Yani o dönemin bize tecrübe ve dünyayı anlama adına da katkıları oldu." ifadesini kullandı.

Liseyi başka bir kentte bitirmek zorunda kaldıklarını, daha sonra yüksek okul okuduğunu ifade eden Süslü, fakülte mezunu olmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Zuhal Güven Ertürk de iyi bir üniversite okumak ve iyi bir gelecek hayallerinin 28 Şubat'ta ellerinden alındığını belirtti.

Tüm baskılara rağmen başörtüsünü çıkarmayı reddettiklerini anlatan Ertürk, "Eğer bizim okumamıza izin verilseydi bugün imanlı doktorlar, mühendisler, avukatlar ve öğretmenler bugün görev başında olacaktı." dedi.

Öğretmen Gülten Aktaş ile Esra Şahin Çakıcı da 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel
Türkiye, Somali'de uzay üssü kuracak

Erdoğan müjdeyi verdi! Türkiye o ülkede uzay üssü kuracak

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Nazilli'de sağanak cadde ve sokakları suyla doldurdu, belediye başkanı özür diledi

Sağanak hayatı felç etti! Belediye başkanı sahaya inip özür diledi

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

title