Haberler

28 Eylül 2013 Tarihleri Arasında Turkcell Ana Sponsorluğunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral...

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nesteren Davutoğlu moderatörlüğünde Ajans Ada'nın kurucusu Haluk Mesci ve Kristal Elma'nın kurucularından Ersin Salman, Reklamcılık Vakfı kurucularından Mehmet Ural'ın The Hub salonunda Türkiye'nin Mad Men Dönemi başlığı altında...

Nesteren Davutoğlu moderatörlüğünde Ajans Ada'nın kurucusu Haluk Mesci ve Kristal Elma'nın kurucularından Ersin Salman, Reklamcılık Vakfı kurucularından Mehmet Ural'ın The Hub salonunda Türkiye'nin Mad Men Dönemi başlığı altında gerçekleştirdikleri panelde:

Mehmet Ural:

Değişimlerin çok hızlı olduğu, ilişkilerin, fikirlerin ömrünün sınırlı olduğu bir sektörde neden geçmişi öğrenmek istiyorlar diye düşündüm. Kendimce dört neden buldum:

İnsanlar çalıştıkları sektörün bugünlere nasıl geldiğini merak edebilirler.

Hayatta hiçbir olguyu geçmişte yaşanan ve yaşanmayanları kavramadan anlamak mümkün değil.

Kişisel kimlik duygusu. Etnik, dinsel ve cinsel kimliğimizi merak ettiğimiz gibi mesleki kimliğimizi de merak ediyoruz.

Geçmiş bize yol gösterici olabilir, deneyimlerle öğreniyoruz. Gelecekle ilgili bir vizyon kurarken arkasına bir tarih koyamıyor, bir hikaye yazamıyorsak ilgi çekici olmuyor. Haluk Mesci:

Reklamcı saygı duyulan biriydi. Sektörle ilişkimi koparmamaya çalıştım ama bugünkü işleyişiyle reklamcı olmak istemezdim. Çok iyimser olamıyorum. Bunun nedenleri:

Mecraların ajanslara yabancılaşması

Reklamverenin konkur bağımlılığı

Mevzuatın vur deyince öldürmesi. Sorumsuz yetkililer çoğaldı.

İnsan kaynakları komedisi ya da trajedisi.

Ersin Salman:

Biz sorular sorulan bir dönemde bu işe başladık, soru sormaya devam edilmeli. Kuşku duyarak hayatını kazanan insanlarız. Bilgiyi doğrulamak için çok soru sormamız gerektiğini ustalarımızdan öğrendik. Esas olan yaratıcı fikir derseniz yanılırsınız. Fikir sorulardan, kelimelerden çıkar. Yaratıcı fikir soruların içinde kıvrılmış yatan bir kedi gibidir onu bulmanız lazım.

Reklamcılar Derneği Başkanı Alper Üner, festival için "Burada cesaretli yaratıcılığa imza atmış işler göreceğiz. Bu işleri hayata geçiren insanları dinleyeceğiz" yorumunu yaptı.

'Disruption, Innovation and Future of Advertising' Oturumu

Rob Norman - GroupM Global Dijital Başkanı

Reklamcılık form değiştirdi. Reklamcılığın otomizasyonu yeni bir savaşı beraberinde getiriyor. İçeriği üretenler ve dağıtanlar için yeni bir dönem içindeyiz ve bunun kalbinde inovasyon var.GroupM'de inovasyonu müşterilerimize bir hizmet olarak sunuyoruz.

Bir düşünce lideri olmak ve oyunun kurallarını değiştirmek herkesin yapmak istediği bir şeydir. Sektörde rekabet konusunda bu size fırsatlar sunar. İnovasyonu kucaklamalıyız ve her daim yanımızda tutmalıyız. Bizim misyonumuz karlı büyümeyi sağlayacak reklam kampanyaları inovasyonla sağlamak.

Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi platformları mobil cihazlar üzerinden tüketiyoruz. Artık sayfalara ayıracak zamanımız yok, mouse tıklamalarından da uzaklaştık. Parmak hareketlerimizle bir akış yaratıyoruz ve medya tüketimi ve pazarlamada da bu büyük bir değişim yarattı. Bunun adı sosyal yaratıcılık. Yaratıcı bir içeriği tüketici sürekli kullansın diye, paylaşsın diye ortaya koyuyorsunuz. Birçok şirket buna emek harcıyor. Müşterilerini dinliyor ve birey olarak ne istediklerini öğreniyor.

İletişim parçalandı, her bir parça bulunur ve bir araya gelirse aynı bütünlüklü fikir ortaya çıkar mı? Marka iletişimine ilişkin unsurlar sadece marka yapıcıları tarafından değil markanın dağıtımcıları, reklamcılar ve tüketiciler tarafından yaratılıyor ve coğrafi şekillerden, zamandan, mekandan bağımsız olarak her türlü cihazdan paylaşılabiliyor.

Artık çocuklarımız salonundaki TV ekranına dokunarak kanalı değiştirmek istiyor. Çocuklarımız medyayı bizden farklı tüketecek. Google Glass örneğinde gördünüz. San Francisco'da çok sayıda insan Google Glass kullanıyor.. Gözlük tek mercekli. Adı bundan Glass, Glasses değil. Dünya daha sanal hale geliyor. Verilere bağlı hale geliyor. Marka ve insanlar arasındaki ilişkilerden oluşmaya başlıyor.

İleride mahremiyeti korumak mümkün olmayacak. Dijital parmak izleri ve ayakizleri yüzünden koruyamayacaksınız. Dünya keşfedilebilir ve keşfedilemeyen kişiler olarak ikiye bölünecek.

'Turkey's Role In The Marketing Era' Oturumu

Dominic Proctor - GroupM Başkanı

Politik istikrarsızlık sadece Türkiye'ye özgü değil, bu tür istikrarsızlıklar gelişen Rusya, Çin, Brezilya ve Hindistan pazarlarında da görülüyor.

Türkiye piyasasının geleceği, sosyo-politik nedenlerden ötürü önceden tahmin edilemiyor.

Türkiye'deki medya ve pazarlama pazarının büyüyor. Bu da GroupM olarak bu pazar yatırımlarımızı devam ettireceğimiz anlamında geliyor.

Türkiye pazarına birkaç yıl önce girdik. Ancak, Türkiye pazarının yaratıcılık potansiyeli var.

Türkiye'nin önündeki tek sorun global anlamda yaratıcılığı yönlendiren ülke olmaması. Türkiye'nin bu potansiyeli var. Diğer gelişen pazarlarla birlikte (Hindistan, Brezilya vs.) Türkiye global sahnede trendleri takip eden değil, trend oluşturan bir ülke haline gelebilir ve yaratıcılık çıtasını yükseltebilir.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran sözler: Milletvekilleri bile beni arardı

Çete lideri Fırat Sarı'dan duruşmaya damga vuran sözler

'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title