Haberler

26. Genç İletişimciler Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu- 1

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 26. Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

* Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 26. Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Haber : Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Eğitime verdiği önem ile tanınan Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 26. Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. 33 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında 1351 öğrencinin 1057 çalışma ile katıldığı yarışmada, Seçici Kurullar tarafından 19 üniversitenin 113 öğrencisi 64 proje ile ödüllere değer görüldü.

26. Genç İletişimciler Yarışması'nın Ödül Töreni etkinliği, Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü B Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törene, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Kurucusu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Fikret Ercan, Tüfan Türenç'in de aralarında bulunduğu Doğan Medya Grubu yöneticileri, rektörler, dekanlar, öğretim görevlileri ve finale kalan öğrenciler katıldı.

"BU ÖDÜLLERİN VAKFIMIZ İÇİN AYRI BİR ANLAMI VAR"

Sunuculuğunu Ziya Kürküt'ün yaptığı töreninin açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptı. Aydın Doğan Vakfı olarak bu sene iletişim ödüllerini bir üniversitenin çatısı altında gerçekleştirdiklerini belirten Boyner, "Bahçeşehir üniversitesi bize kapılarını açtı, güzel bir işbirliği yaptık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Doğan grubu olarak yazılı basından, görsel medyaya, digital yayıncılığa kadar medyanın her kolunda evrensel standartlara göre işimizi yapmaya çalışıyoruz ve bizim işimizin özünde de insan var. İnsan kaynağımızı da ağırlıklı olarak iletişim fakültelerinden karşılıyoruz. Dolayısıyla bu ödüllerin vakfımız için ayrı bir anlamı var. Bu ödüller sayesinde iletişim öğrencileri farklı üniversitelerdeki iletişim öğrencileri hem birbirlerini tanıma imkanı buluyorlar. Hem de derslerde öğrendikleri teorileri pratik hayatta nasıl gerçekleşeceğini gösterme şansını elde ediyorlar. Bu yarışmanın sürecinde yapılan işlerden de öğrencilerin memleketin sorunlarını ne kadar yakından takip ettiklerini ve ne kadar duyarlı olduklarını da her sene görüyoruz. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

"TEKNOLOJİYİ ÖZÜMSEMEMİŞ BİR GAZETECİ SEKTÖRDE BAŞARILI OLAMAYACAK"

İletişim fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki dönemlerde medya sektöründe yer alacağını düşündüğünü ifade eden Boyner, "Bu bağlamda bir iki cümle söylemek istiyorum. Medya sektörü son 15 yıldır 90'lardan beri çok büyük bir değişim içinde. Ben bu değişime dönüşüm diyorum aslında. Bir taraftan yaratıcı dönüşüm deniyor. Bir taraftan yıkıyor yerine bambaşka bir şey yaratıyor. Bugün bu sektörde var olabilmek için bambaşka donanımlara ihtiyacımız var. Bu donanımların en özünde de teknolojiyi anlamak var. 30 sene önce bir gazetecinin teknoloji ile bu kadar haşır neşir olmasına belki ihtiyaç yoktu; ama bugün teknolojiyle rahat olmayan teknolojiyi özümsememiş bir gazeteci bir televizyoncu sektörde başarılı olamayacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

"BİREYİN BİLGİ ALMA HAKKI"

Boyner sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün panelde kıdemli gazeteci Ertuğrul Özkök vardı. Üç tane daha kıdemli gazeteci vardı. Candaş, Ezgi ve Ayşe Arman. Aslında Bab-ı Ali'de bu üçü genç gazeteciler olarak görülüyor. Bir köşe yazarımız bana geçen hafta dedi ki, 'Bugün başlasaydım, nasıl gazeteci olurdum? Bu üç arkadaşa sorulur mu? zaten bunlar yeni' dedi. Halbuki 20 yıldır siz bu mesleği yapıyorsunuz. Bu nesil belki de sizi kendilerine yakın da görmüyor olabilir. Nesiller arası çatışma da yaşanıyor aslında bu dönemde. Tabiki bütün bu vatandaş gazeteciliği, sosyal medyanın gücü, bireyin güçlenmesi, eskiden medya tek taraflı iletişim yapan bir kanaldı. Şu anda çift kanallı. Medya bir iletişim yapıyor karşısında sosyal medya ile milyonlarca vatandaşın iletişimini geri alıyor. Müthiş bir gidiş-geliş var. Bütün bunlara rağmen özünde değişmeyen bir kural var? O da bireyin bilgi alma hakkı. Bütün teknolojik değişime rağmen bilgi alma ihtiyacı hala yerleşik medya kuruluşları tarafından sağlanıyor büyük ölçüde. Çünkü güven bilgi almadaki en önemli unsur. Güveni de yine yerleşik medya markaları uzun yıllardır bu işi yapan editörlerin titizliği ile hazırlanmış haberler o güveni verdiği için hala yerleşik medyanın çok büyük bir önemi var. Tabiki teknoloji ile rahat olmanız o donanıma sahip olmanız önemli; ama bunlardan daha da önemli en temelde sizlerin meslek hayatınıza atıldığınızda bilgi alma ihtiyacını sağlayan bireyler olarak bunun sorumluluğunu unutmamanız. Sosyal medyada var olsanız da kendi bloğunuzdan yazsanız da sizin üzerinizde bu bilgiyi vermen, bu bilgiyi ulaştırmanın bu kutsal görevin sorumluluğu olacak."

DOĞAN HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI AYDIN DOĞAN ÖDÜL VERDİ

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Kurucusu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra devam eden törende 'Yazılı Haber-Araştırma' dalında birinci olan Duygu Doğan, ikinci Abdullah Özkan ve üçüncü Sevgim Ülker Deliktaş'a ödüllerini Aydın Doğan verdi. 'Yazılı Röportaj' dalında birinci olan Esin Çetin, ikinci Fatma Sarıkaya ve üçüncü olan Ceren Paslı'ya ödüllerini Hanzade Doğan Boyner; 'Yazılı Mizanpaj' dalında birinci olan Nagihan Ünlü, ikinci Sertaç Özdemir ve üçüncü olan Barış Can Muştu'ya ödüllerini Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ verdi. 'Yazılı Spor' dalında birinci olan Ahmet Soydoğan, ikinci Orgün İmamoğlu ve üçüncü Selin Maden'e ise ödüllerini Vuslat Doğan Sabancı verdi.

ÖDÜLLER

Törende, birincilere 300 TL para ödülü ile hepsiburada.com'dan 500 TL değerinde hediye çeki, ikincilere 200 TL para ödülü ile D&R'dan 300 TL değerinde hediye çeki, üçüncülere 100 TL para ödülü ile D&R'dan 200 TL hediye çeki ile tüm öğrencilere Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği verildi.

Tören sonunda Aydın Doğan Vakfı (ADV) Kurucusu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan dereceye giren üniversitelerin dekan ve öğretim üyelerine berat takdim etti. Dereceye giren öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından da program sona erdi.

"BİRİNCİ ÖĞRENECEĞİM ŞEY KOD YAZMAK OLUR"

Öte yandan ödül töreni öncesinde de Ertuğrul Özkök'ün moderatörlüğünde, Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman ile Ezgi Başaran ve Posta Gazetesi'nden Candaş Tolga Işık'ın katıldığı "Bugün Başlasalardı" konulu bir panel ile gerçekleştirildi. Panelde konuşan Ezgi Başaran, "Sizlerin yaşında kardeşim olsa gazeteci ol de miyim? Emin değilim. Benim hayatta birkaç kutsalım var. Onlardan biri gazetecilik. Dil öğrenin diyeceğim. Almanya, Fransızca falan değil bilgisayarın dili. Barack Obama geçen gün bir şey yaptı. Bilgisayara bir kare çizdirdi. Dünya'da bilgisayar dilini deneyen ilk başkan oldu. Ben şimdi çocuğumun ilk öğrenmesi gereken şeyin kod yazmak olduğunu düşünüyorum. Ben bugün gazeteciliğe başlasam birinci öğreneceğim şey kod yazmak olur. Bilgisayarın dilini konuşmak çok önemli" şeklinde konuştu.

"RUHUMA VE KİŞİLİĞİME OTURAN BİR İŞ YAPIYORUM"

Ayşe Arman ise, "Ben yine gazeteci olurdum. Çünkü ruhuma ve kişiliğime oturan bir iş yapıyorum ki. Ben o röportajları yapıyorum ya aslında. Aslında röportaj yaptığım için soru sormuyorum. Ben soru sormaya bayıldığım ve öldüğüm için soru soruyorum. Eğer kişiliğinize uyuyorsa sizi bundan daha çok uçuracak bir meslek yok. Gittikçe doğuran bir meslek. Şuan sosyal medya ile çok daha fazla proje yapılabiliyor. Çok daha fazla yerlere gidiyor. Bize bir yol önce Vuslat hanım bir gazeteci protatipinden bahsetti. O zaman sosyal medya bu kadar yaygın değildi. Bana digital formatta gazeteci acayip yapancı geliyordu. Şimdi bende öyle bir şeye döndüm. Hepsi birbirini besliyor. Yaptığım işi intagrama koyup oradan kendi işimin piyarını yapıyorum. Orayı çok canlı tutmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"GAZETECİLİK YAPTIĞIMDAKİ HAZZI TATMADIM"

Candaş Tolga Işık da, "O cevaba hiçbir zaman gazeteci olmazdım diyemem. Ben bayağı okudum. Gen Mühendisi olayım diye hatta bura yetmedi gittim yurt dışında da okudum. Buraya geldim bir ilaç firmasında çok havalı böyle ve o yaşlar itibariyle kimsenin hiçbir gazetecinin kazanamayacağı paralar kazanırken. Yurt dışında radyoculuk yapıyordum burada da devam etmek istedim. Radyonun genel müdürü beni Rıfat Ababay'ın arkadaşı çıktı ve beni tanıştırdı ve o an benim hayatım değişti. Hayatımda hiçbir işte gazetecilik yaptığımda mutlu olduğum hazzı tatmadım" dedi.

"PROGRAM YAZMAK OLURDU"

Ertuğrul Özkök de, "Sıra bana geldiyse bugün başlasam ne olurdum anlatayım? Aslında Ezgi benden rol çaldı. Bende bugün başlasam ilk öğreneceğim ki bu akşam başlayacağım. Yapacağım şey program yazmak olurdu. (Özkök ayağa kalkarak beyaz panoya kare çizdi) Kare dünyada bulunmuş en önemli kapalı çizgi işaretinden biridir. Bunu bu kadar basit görüyoruz arkadaşlar. Bu codingi yapan insan buna iki göz, bir tane daha bir şey koysaydı. Bunun üzerinden gitseydi nereye giderdi biliyor musunuz? Sünger bopu çizmeye gidebilirdi. Sünger bopu bugün milyonlar kazandırıyor sahiplerine. Koding dediğimiz şey bu. İnsan ilişkileri kurmaktan korkmayın. Codingin kodlamak yanında öğrenmeniz gereken bir şey daha var marketing pazarlama" ifadelerini kullandı.

DERECEYE GİRENLER

GÖRSEL DAL:

'Televizyon Haberi' dalında birinciliği İstanbul Arel Üniversitesi'nden Gizem Eşsizoğlu, Emel Telli, İzel Babayiğit 'İstanbul'un Afrika Göçmenleri' isimli çalışmasıyla. İkinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Nazlı Esin Gündoğan, Çağrı Nacakcı 'Memur Görünümlü Boyacı' isimli çalışmasıyla, Üçüncülüğü Ertan Gence, Neşe Ergün 'Avluda Yazlık Sinema' isimli çalışmasıyla.

'Belgesel' dalında birinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Ertan Gence, Alperhan Özsayın, Ahmet Sarp İlhan, Yavuz Selim Taşcıoğlu 'Varosha - Hayalet Şehrin Hikayesi' isimli çalışmasıyla, ikinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Şeref Pehlivan 'Ben Alemin Biberini Yemem' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Muhammet Beyazdağ 'Çirok' isimli çalışmasıyla.

'Kısa film' dalında birinciliği Kırgızistan-TR Manas Üniversitesi'nden Asan Djantaliev 'Asansör' isimli çalışmasıyla,ikinciliği Marmara Üniversitesi'nden Ozan Gönen, Can Savaş, Nuri üner, Harun Kurum 'Losing Colors' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Mersin Üniversitesi'nden Murat Kandemir, Onur Otacı, Erhan Özelsancak 'Göz / The Eye' isimli çalışmasıyla.

İNTERNET YAYINCILIĞI :

'İnternet sitesi' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Ayşe Çengel, Cem Ilgazlı 'www.sokaginritmi.com' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Turgut Yılmaz 'www.topuklukramponlar.net' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Seda Özkişi 'www.salladimtuttu.com' isimli çalışmasıyla.

'Blog' dalında birinciliği Ege Üniversitesi'nden Emir Doğan 'www.emirdoan.com' isimli çalışmasıyla, İkincilik Erciyes Üniversitesi'nden Fatma Admış, Oğuz Bayhan 'www.ucuzduzen.com' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Kocaeli Üniversitesi'nden Ercan Cıvak 'www.birgezibinrenk.com' isimli çalışmasıyla.

'Sosyal Medya Projesi' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Mert Ercan 'www.banaoylebakma.com' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Pelin Özkaya, Cem Ilgazlı 'www.hepbirumutvar.com' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Ayşe Çengel, Taylan Ahen 'www.kaderdegil.com' isimli çalışmasıyla.

'İnternet Medya Sitesi' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Abdullah Özkan, Emre Gündoğdu, Enes Samed Budak, Selin Maden 'www.akilhaberajansi.com' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Oğuz Bayhan, Fatma Admış 'www.nasilcekildi.com' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Bahar Gençoğlu, Selin Türkuşağı, Sema Çelikkaya 'www.cocuklarindunyasi.org' isimli çalışmasıyla.

İŞİTSEL:

'Haber Programı' dalında birinciliği Ankara Üniversitesi'nden Tolga Ekenel 'Futbolun ataları' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Arda Baykal, Okan Pınarbaşı, Mustafa Sadık Erkek 'Engelsiz Radyo' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Gamze Gül Tatlı, Gamze Doğan 'Kömür Yarası' isimli çalışmasıyla.

'Müzik programı' dalında birinciliği Selçuk Üniversitesi'nden Osman Cevdet Özder, İbrahim Taha Yel, Fatih Korkmaz, Erdem Kınalı 'Müziğin Paşası' isimli çalışmasıyla, Anadolu Üniversitesi'nden Ahmet Balat 'Triphop' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Burak Korkmaz 'Kalemin Ruhu' isimli çalışmasıyla.

HALKLA iLiŞKİLER:

'Kurumsal iletişim' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Ayşe Keyik,Özge Dinç, Müge Üçtop, Gülfem Kurt 'Gülümse Hayata MS Derneği' isimli çalışmasıyla, ikinciliği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Hülya Kırılmaz, Zeliha Özyurt, Ezgi Akın, Duygu İdil Kalyoncu 'Yarınlar Akademisi' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Ege Üniversitesi'den Tuğçe Aydın, Emine Bayrak, Nimet Cansu Kesğin 'Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği' isimli çalışmasıyla.

'Ürün tanıtım hizmet tanıtım projesi' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Timuçin Kazan, İpek Kızılcıklı, Gülfem Kurt 'Rocco Şeker' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Kocaeli Üniversitesi'nden Umut Kolaylı 'Hacı Şakir' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Bahçeşehir Üniversitesi Necati Topay, Aytaç Öksüz, Serkan Kırıkçı, İbrahim Kiçir 'Yaşamın Lezzetli Hali' isimli çalışması, Anadolu Üniversitesi'nden Mustafa Görmez, Salih Öztürk¸ Sema Arıkan, Mensure Bahar Aydoğmuş ' Sarev Eskişehir Koleksiyonu' isimli çalışmasıyla.

'Sosyal Sorumluluk Projesi' dalında birinciliği Ege Üniversitesi'nden Fatih Aksoy, Onur Tos, Tolga Kahrıman, Havva Doğaç 'Atık Yağ Bilinçlendirme Kampanyası' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Müge Üçtop, Özge Dinç, Çağla Uysal, Pelin Özkaya 'Sanatla Büyüsün Çocuklar' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Ege Üniversitesi'nden Semra Başak Akbaba, Meltem Oruz, Emre Uçar, Ceren Yümlü 'Şehir Bahçeciliği ve Şehirde Ekolojik Yaşam Bilinçlendirme' isimli çalışmasıyla.

YAZILI DAL:

'Haber-Haber Araştırma' dalında birinciliği Gazi Üniversitesi'nden Duygu Doğan 'Elif Canlı Dokuz Canlı' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Abdullah Özkan 'Adaletsizliğe uğradılar, adalet oldular' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden 'Sevgim Ülgen Deliktaş 'Fotoğrafçı köyden selfie isyanı' isimli çalışmasıyla.

'Röportaj' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Esin Çetin '6-7 Eylül Yağmacısı Remzi Sancak: Bu utanç hafızalardan silinmez' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Atatürk Üniversitesi'nden Fatma Sarıkaya 'Erzurum'da eşcinsellik : Rüzgara karşı yürümek' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Ceren Paslı 'Tutuklu kaldığı cezaevine müdür oldu' isimli çalışmasıyla.

'Mizanpaj' dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Nagihan Ünlü 'Objektifini yüreğine takan çocuklar çıktı' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden Sertaç Özdemir 'Soma Unutmayacağız' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Barış Can Muştu 'İtalik Sayı 20 Dergi Kapağı Tasarımı' isimli çalışmasıyla.

'Spor' dalında birinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Ahmet Soydoğan 'Çim hokeyi sahaları olmayan gençler şampiyon oldu' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden Örgün İmamoğlu '60 kemoterapi 90 dakikalık aşk' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Selin Maden 'Çadır kentin yırtık ayakkabılı şampiyonu' isimli çalışmasıyla.

'Fotoğraf' dalında birinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Ozan Ömer Kadüker 'Hayat Dediğin' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Burak Çalışkan 'İlan : Kiralık dünya mirası' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Erciyes Üniversitesi'nden Derya Açar 'Çocuk çoban ve oyuncak bebeği' isimli çalışmasıyla.

REKLAM DALI:

'Reklam Film Senaryosu' dalında birinciliği Ankara Üniversitesi'nden Aslı Kürklü 'Büyüyünce çocuk olacağım' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Galatasaray Üniversitesi'nden Umur Ayaz 'Avea Mobil öğrenci' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Derya Afacan 'Dokunmak' isimli çalışmasıyla.

'Basın Reklamı' dalında ikinciliğe Ankara Üniversitesi'nden Buğra Koçyiğit, Ezgi Etçi 'Trivial Pursuit Extreme' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Bahçeşehir Üniversitesi'nden Onur Postacı, Kaan Arslan 'Dinle 1-2-3-4' isimli çalışmasıyla.

'Açıkhava Reklamı' dalında birinciliği Ege Üniversitesi'nden Alican Kılıçoğlu 'Sıkışan Şehirler' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi'nden İpek Kızılcıklı, Timuçin Kazan, Aslıhan Çılkadaroğlu 'Lösev Bağış Projesi Benim Umudum Sen Ol' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Ankara Üniversitesi'nden Çarman Çifter, Volkan Fırat Tahtacı, Konuralp Arslan, Kübra Deniz Günaydın 'Purell Tutamaç' isimli çalışmasıyla.

'İnternet Reklamı' dalında birinciliği Ege Üniversitesi'nden Abdoulaye Gning 'Alo 183' isimli çalışmasıyla, ikinciliği Ankara Üniversitesi'nden Nur Bayrakçı, Onur Akdoğan 'Ülker Çizi' isimli çalışmasıyla, üçüncülüğü Akdeniz Üniversitesi'nden Gökhan Kesmen, Sefa Koç 'Axa Sigorta' isimli çalışmasıyla.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
400 bin kişinin GSS prim borçları için af geliyor

Af geliyor! 400 bin kişinin tüm borçları silinecek

İngiltere'den tarihi rest: Bu gece Rusya ile savaşmamız istenirse savaşırız

İngiltere'den Rusya'ya tarihi rest: Bu gece sizinle savaşırız

4 ülke Netanyahu için çıkarılan tutuklama emrini uygulayacağını duyurdu

4 ülke tutuklama emrini uygulayacağını resmen duyurdu

Narin Güran cinayetinde 3. kanlı delil ortaya çıktı

Narin Güran cinayetinde yeni delil bulundu

title