'2. Koçlar Buluşması'
İş ve yönetim dünyasında etkili olan koçlar, '2. Koçlar Buluşması'nda bir araya geliyor.
Dünyanın önde gelen koçluk organizasyonu ICF - International Coach Federation - Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği'nin Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye), her biri alanında deneyimli konuşmacıları ve Türkiye'nin önde gelen koçlarını bir araya getiriyor. 27 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Nişantaşı'ndaki The Sofa Hotel'de 'Ustalığa Yolculuk' temasıyla düzenlenecek organizasyonda koçluk mesleğinin bugünü ve yarını ele alınacak…
Dünyadaki en prestijli koçluk organizasyonu olarak gösterilen ICF - International Coach Federation - Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği'nin Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye), ikincisi düzenlenecek 'Koçlar Buluşması'nı, 27 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştiriyor. Bu yıl 'Ustalığa Yolculuk' temasıyla start alacak etkinlik, her biri alanında deneyimli konuşmacıları ve Türkiye'nin önde gelen koçlarını İstanbul Nişantaşı'ndaki The Sofa Hotel'de bir araya getirecek.
Kendini koçluk mesleğini geliştirmeye adamış ICF, 100'den fazla ülkede 19 binden fazla profesyoneli temsil ediyor. Profesyonel koçluk sanatını ve uygulamalarını ilerletmek için dünya çapında çalışmalar yürüten ICF, oluşturduğu eğitim programları ve standartlarla koçluk mesleğinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Derneğin Türkiye yapılanması Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) ise düzenlediği organizasyonlarla bu değerli mesleğin tanıtımı ve yaygınlaşması için önemli organizasyonlar yapıyor.
Geçen sene Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek "Koçluk Konferansı" düzenleyen ICF Türkiye 'Koçlar Buluşması' ile de bu yolda önemli başka bir adımı atıyor. 27 Kasım tarihinde saat 09.00'da Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) Başkanı, Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu'nun yapacağı açılış konuşması ile başlayacak etkinlik, Türkiye'de alanının en değerli isimlerini ve koçlarını ağırlayacak.
Eş zamanlı panel ve workshoplar
Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Koçlar Buluşması'nda Nur Velidedeoğlu Kavuncu'nun ardından sözü tiyatro sanatçısı Nedim Saban alacak. Etkinliğin de teması olan 'Ustalığa Yolculuk' temalı bir konuşma yapacak olan Saban'ın ardından eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek panel ve workshoplar başlayacak. 10.45 – 12.30 arasında 'ICF Onaylı Okulların Koçluk Yaklaşımları' konulu panel ve Gila Şeritçioğlu'nun katılımıyla 'Güçlü Bir Prezans'a Yönelik Somatik Yaklaşımlar' konulu workshop düzenlenecek. Öğle yemeğinin ardından katılımcılar 'Kurumsal Koçluk' Konulu sunumuyla Dost Can Deniz'i dinleyebileceği gibi DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucusu Psikolog Emre Konuk'un düzenleyeceği workshop'a da katılabilecek…
Yoğun programı ile dikkat çeken 2. Koçlar Buluşması'nda öğleden sonra da gündem tüm hızıyla akmaya devam edecek. Pozitif Psikoloji – Demet Uyar, Danışan Koç – Hasan Tahsin Güngör ve Transaksiyonel Analiz – Fatma Torun Reid düzenlenecek panellerde katılımcılarla deneyim ve birikimlerini paylaşacak. ICF Türkiye, günün son workshop'unun temasını ise 'Kurumlarda Koçluk, Danışmanlık ve Liderlik Programı' olarak belirlemiş.
Erken kayıt için acele edin…
Türkiye'deki tüm koçların davetli olduğu 2. Koçlar Buluşması için erken kayıtların 12 Kasım tarihinde son bulacağını anlatan Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu, "Koçluk günümüzde genişleyen bir meslek dalı olmaya devam ediyor. ICF Global'in 2010 yılında Price Waterhouse Coopers ile yaptığı Küresel Koçluk Farkındalık Araştırması raporuna göre dünyada koçluk alanların yüzde 83'ü bu çalışmadan memnun kalıyor. ICF unvanlı koçlardan koçluk hizmeti alanların ise memnuniyet oranı yüzde 92'ye kadar çıkıyor. Biz de ICF Türkiye olarak hem düzenlediğimiz organizasyonlar hem de eğitim programlarımızla bu mesleği daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam ediyoruz" diyor.
Koçluk hizmeti alan kişi yahut kurumların bu hizmeti başka kişilere de tavsiye ettiğine dikkat çeken Nur Velidedeoğlu Kavuncu, "Dünyada bireysel ve takım performansını artırmak için koçluk alanların yüzde 31'i kesinlikle koçluğu başkalarına da tavsiye ediyor. Bu durum özellikle ICF unvanlı koçlarda daha da artıyor. Tablo ülkelere göre de değişiyor. Latin Amerika'da bireysel ve takım performansını artırmak için koçluk alanların oranı yüzde 53. EMEA Bölgesinde ise yüzde 38. Kuzey Amerika'da özgüven/kendine güven için koçluk alanlar yüzde 50 oranında. Asya Pasifik'te yaşayan insanların ise yüzde 50'si daha başarılı bir kariyer için koçluk hizmeti alıyor. Koçluk hizmeti almamış yahut bilmediğini söyleyenlerin yüzde 49'u bile profesyonel koçluk hakkında bir ön bilgiye sahip. ICF veya koçluk ile ilgili bilgisi olmadığını söyleyenlerin yüzde 33'ü ise gelecekte koçluk ilişkisine katılmayı düşünebileceklerini belirtiyor.
Türkiye'de de bu mesleğe olan ilgi her geçen gün artıyor. Ülkemizde çok yüksek oranda koçluk potansiyeli var. Bu nedenle kendini geliştirmek isteyen tüm koçluk profesyonellerini 2. Koçlar Buluşması'na bekliyoruz" dedi.Organizasyonunu Dekon Congress&Tourism'in üstlendiği 2. Koçlar Buluşması'nın iletişim çalışmalarını TIME Public Relations(TimePR) yürütüyor. Konferansın ürün ve hizmet sponsorları arasında ise Erickson College International, Elemental, Eurasian Gestalt Coaching Program, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ve İş Kavramları Danışmanlık Hizmetleri bulunuyor.