'1980'LER KİMLİK BUNALIMI' SERGİSİ ANKARA'DA AÇILDI
ANKARA Sanat Galerisi ve Müzayede Evi'nde '1980'ler Kimlik Bunalımı' sergisinin açılışı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in katılımıyla gerçekleşti.
ANKARA Sanat Galerisi ve Müzayede Evi'nde '1980'ler Kimlik Bunalımı' sergisinin açılışı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in katılımıyla gerçekleşti.
Ankara Sanat Galerisi ve Müzayede Evi Kurucusu ve AK Parti milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin'in ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye'nin 80'li yıllarını konu alan serginin açılışı, AK Parti milletvekilleri Tuğrul Türkeş ve Mahir Ünal'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Sergi açılışında konuşan Tuğrul Türkeş, "Böyle sergileri düzenlemez, anılarımızı yazmazsak yaşananları bir süre sonra unuturuz ve tekrar bunlarla muhatap olabiliriz. Eğer ki yaşananları hatırlarsak ve yaşananların hatıralarını canlı tutarsak bunlardan ders çıkartabiliriz ve yeni nesillerin de dikkatli hareket etmesini sağlayabiliriz. Bu kıymetli sergide bulunmaktan çok memnunum. İçeride gezince eski anılarımız canlandı. 12 Eylül dönemi, Türkiye'nin çok zor bir dönemidir. Türkiye'de kendini savunabilecek gençler için, özellikle sağcı gençler için çok zor bir dönemdir. Kenan Evren, suçu sabit bir solcuyu asacağı zaman 'bana sadece solcuları asıyor dedirtmeyin' dediği için bizim de bir arkadaşımız şehit oldu" ifadelerini kullandı.
'HAFIZAMIZI KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN KİMLİĞİMİZİ KAYBEDERİZ'
Sonrasında söz alan Ünal ise "Şairin güzel bir mısrası vardır, 'Her şey ben yaşarken oldu' der. Aslında her şey biz yaşarken oldu. Biz 80 darbesini yaşadık. Biz 90'larda 28 Şubat'ı yaşadık. Biz 27 Nisan e-muhtırasını yaşadık. Biz 15 Temmuz'u yaşadık. Aslında bu yaşadıklarımız bize bir şey öğretti. Millet iradesini. Sivilleşmenin, demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu öğretti. Çünkü eğer unutursak, hafızamız bizi yanıltırsa, gerçeklik algımızı kaybedersek her şeyi kaybederiz. Toplumsal mukavemeti kırmak için 650 bin kişinin işkence gördüğünü unutmamamız gerekiyor. Toplumsal mukavemetimiz kaybolursa her şeyimizi kaybederiz. Devletle ilgili kararları milletin vereceğini unutmamamız gerekiyor. Birileri ısrarla o yılların ne kadar hoş ve nostaljik olduğunu hatırlatırken işin acı tarafını siliyorlar ve o yıllarda yaşadıklarımızı bize unutturmaya çalışıyorlar. O yüzden ben demokrasi tarihimizi çok önemsiyorum. Bugün gençlerin 15 Temmuz'u anlayabilmeleri için gençlerin 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü bilmesi gerekiyor. Bir tarih şuurunun olması gerekiyor ki kimlik bunalımı yaşamasınlar. Hafızamızı kaybettiğimiz zaman kimliğimizi kaybederiz" dedi. (DHA)