16. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Başladı
Bu yıl 16.kez düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla başladı.
Bu yıl 16. kez düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla başladı.
Günay ve Arınç, çiçek festivalinde barışın simgesinin çiçek olduğunu belirttiler.
Türkiye'nin çiçek üretim merkezlerinin en başında yer alan Bayındır'da bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali töreni Atatürk Caddesi üzerinde kurulan tören alanındaki kutlamalarla başladı. Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay,
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Erdal Kalkan, Hamza Dağ, Aydın Şengül ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.
ÇİÇEĞİN BAŞKENTİ CEO'SU OLMAYI HEDEFLEDİK
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ilçenin 1871 yılında belediye olduğunu ve köklü bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak bölgenin çiçeklerinin
saraylara ve hanlara gül kokusu yaydığını söyledi.
Kertiş, burada 600 -700 bin insanı kucaklayabiliyorsak kardeşliğin ve sevginin timsali olan çiçeğin başkentinde bir araya gelebiliyorsak bunu hep birlikte başarmış olacaklarını anlattı. "Biz sadece çiçekle kalmadık. Çiçeğin başkenti CEO'su olmayı da hedefledik" diyen Kertiş, Tarihi dokuyu
canlandırabilmek için İl Özel İdaresi'nin desteği ve valilik desteği ile en az 6 dalda birincilik ödülünü almayı hedeflediklerini söyledi. Kertiş, İzmir Valisi Cahit Kıraç da ekonominin kalkınmasında özellikle tarıma yönelik ortaya konulan projelerin önemine değindi.
BAHARA EN ÇOK BARIŞ YAKIŞIR
Törende konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da bakanlık görevi sürecinde en son Bayındır'ın turizm alanı olması konusunda imza attığını belirterek; "Bayındır son 4 yıl içinde çok hızlı bir gelişme gösterdi. Birkaç yıl sonra Birgi gibi Safranbolu gibi Bayındır'da dünya turizminin bildiği bir yaşam alanı haline gelecektir. Hep beraber bunun için çalışıyoruz. Son attığım imzalardan biri de buydu. Bayındır'ın turizm alanı olması için imza attım. O imzayı attıktan sonra bugün buraya alnımın akıyla gelebildim" dedi. Festivalin ilçeye yakışır etkinliklerle düzenlendiğini ifade eden Günay; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayındır'a çok yakışan bir etkinlikteyiz. Bahar ayındayız Baharın sıcaklığını kalbimizde hissediyoruz. Bahara en çok barış yakışır. Bir ihtiyacımız vardı kardeşçe eşitçe bir arada yaşamak istiyoruz. Barışa en çok yakışan çiçek üreten sizin elleriniz dert görmesin"
BARIŞ DENDİĞİ ZAMAN ÇİÇEK AKLA GELİYOR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da ilçenin Belediye Başkanı Kertiş tarafından parlamentoda iyi bir şekilde tanıtıldığını söyleyerek; " Bayındır Belediye Başkanımız büyük bir gayretin içinde. Ankara'ya gelerek bakanlarımızla, vekillerimizle görüşerek parlamentoda karargah kurarak Bayındır'ı tanıtmaya çalışıyor" dedi. Arınç en sevdiği çiçeğin fesleğen olduğunu açıklayarak; "Feslikan, Fesleğen, benim en çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Rahmetli annem severdi. Çiçek güzel ve siz bununla uğraşıyorsunuz" diye konuştu. Çiçeğin farklı özelliklerle insan hayatında varolduğunu ifade eden Arınç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Çiçeğin her türlüsü yetişiyor. Farklı özellikleri ile dikkat çekiyor. İnancımızda, edebiyatımızda da çiçeğin yeri başka. Gül dediğimizde Peygamberimizi hatırlatıyoruz. Her biri ayrı zevkte kokuda olan güzel varlıklarla iç içe olduğumuz zaman ne mutlu bize. Gençliğimde en çok severek okuduğum kitaplardan biriydi: 'Gül yetiştiren adam' Barış dendiği zaman, aşk dendiği zaman, sevgi dendiği zaman ve dostluk dendiği zaman mutlaka onları çiçekle hatırlıyoruz."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Bayındır Belediyesi'ni ziyaret etti. - İZMİR