Haberler
Esed rejimiyle çatışan muhalif gruplar Halep kent merkezine girdi

Türkiye sınırı kan gölüne döndü! Muhalif gruplar kent merkezinde

Katıldığı organizasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran protesto

Salondaki protesto Erdoğan'ı kızdırdı: Siyonistlerin ağzı, dili olma

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan 13 özel hastaneye kayyum atandı

İstanbul'da 13 özel hastaneye kayyum atandı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

CHP lideri Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

1575 Adet Emanet Gün Yüzüne Çıkarıldı

1575 Adet Emanet Gün Yüzüne Çıkarıldı
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenliğe takılan 'tığ' gibi aletler gün yüzüne çıktı.

Günde yaklaşık 30 bin kişinin giriş - çıkış yaptığı İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda güvenliğe takılan aralarında delici, kesici ve mahsurlu bulunan aletlerin yer aldığı 1575 adet emanet gün yüzüne çıkarıldı.

Avrupa'nın en büyük adalet sarayı özelliğini taşıyan İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda güvenliğe takılan delici, kesici ve mahsurlu bulunan materyaller, gün yüzüne çıkarıldı. Günde ortalama 30 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Çağlayan Adalet Sarayı'nda yaklaşık 1 yıldır güvenlik hizmeti verdiklerini söyleyen Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Sadi Taylan, 2001'den bu yana sektörde faaliyet gösterdiklerini ve 2004'te güvenlik sektörüne ilişkin kanunun çıkması ile büyüme sürecine girdiklerini belirtti.

11 yılda Türkiye'nin en büyük yerli markası haline geldiklerini söyleyen Sadi Taylan, 7 binin üzerinde güvenlik personelini istihdam ettiklerini kaydederek, "Sektöre ilişkin eğitim, fiziki güvenlik ve güvenlik sistemleri konusunda faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'de birçok ilke imza attık. Acil müdahale ekipleri kurduk. Ülke genelinde ve yurtdışında birçok holding, medya kuruluşu, üniversite, hava meydanı, elektrik santrali, sanayi tesisi, hastane ve eğitim kurumlarının güvenlik hizmetini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra toplantı, spor müsabakası, yakın koruma (VIP), fuar, kongre ile toplu taşıma ve ulaşım hizmetleri gibi birçok organizasyon faaliyetlerinde güvenlik hizmeti veriyoruz" dedi.

Türkiye'deki 66 ilde faaliyet gösterdiklerini açıklayan Sadi Taylan, 2011 yılında Irak'ta hizmet vermeye başladıklarını kaydederek, Libya, Mısır, Cezayir ve Tunus'ta da fizibilite ve altyapı çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

Adliye güvenliğinde bir ilk

Türkiye'de adalet saraylarında özel güvenlik hizmeti veren ilk ve tek kuruluş olma özelliğini ellerinde bulundurduklarını ifade eden Sadi Taylan, "Bu özelliğimiz sektörümüze de iyi bir örnek teşkil etmektedir" dedi. Temmuz 2011 tarihi itibarı ile Çağlayan Adalet Sarayı'nda hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Sadi Taylan, "335 kişilik güvenlik ekibimizle yürütmüş olduğumuz özel güvenlik hizmeti çerçevesinde; binanın konuşlanmış olduğu alana tek giriş noktası konumunda bulunan ana girişte araç ve yayaların kontrollü girişleri, araçların otoparklara girişlerinde araç altı kontrolleri özel güvenlik personelinin kullanmış olduğu elektronik sistemler vasıtayla, bina çevresi 7/24 esasına göre güvenlik personelinin yanı sıra motorize, K-9 Köpekleri ve kamera desteği ile, kişiler binaya girişlerinde eşyaları X-Ray Cihazından, kendileri ise Kapı Tipi Metal Dedektör'den geçirilerek, ihtiyaç duyulduğunda El Dedektörü kullanılmak suretiyle gerekli güvenlik kontrolleri yapılmaktadır" dedi. Hizmet verdikleri süre içerisinde toplam 27 adet vaka ile karşı karşıya kaldıklarını da açıklayan Sadi Taylan, bu olayların geniş güvenlik önlemleri neticesinde bertaraf edildiğine dikkat çekti.

Binlerce kesici, delici materyal emanette bekliyor

Akdeniz Güvenlik Çağlayan Adalet Sarayı Güvenlik Proje Müdürü Arif Yıldız ise, bina içerisinde vuku bulabilecek hadiselere anında reaksiyon gösterebilmek amacıyla Gınger tipi araçların da yardımcı unsur olarak kullanıldığına dikkat çekti. Arif Yıldız, "Mahkemelerin talep etmiş oldukları duruşmalarda ayrıca ilave güvenlik tedbirleri alınmakta ve adliye binası dış çevresi ile içerisinde ilk yardım hizmeti olarak meydana gelebilecek hadiselerde sağlık birimlerinin bölgeye en seri şekilde intikal etmeleri sağlanmaktadır" dedi. Adliye sarayındaki güvenlik hizmetlerinin gerek insanlı gerek ise elektronik teknik cihazlarla desteklenmek suretiyle 7/24 esasına göre özverili, titiz ve dikkatli bir biçimde profesyonel olarak yürütüldüğünü vurgulayan Arif Yıldız, "Çağlayan Adalet Sarayı'nda yaklaşık bir yıldır yürüttüğümüz güvenlik hizmetleri kapsamında birçok olaya müdahale edilmiş, olası birçok hadisenin önüne geçilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır" dedi.

Sadece emanete alınan yanıcı, delici ve kesici materyallerin bile binleri bulduğuna dikkat çeken Arif Yıldız, "Güvenlikte emanete takılan materyaller bir yıl boyunca gözetimimizde kalıyor. Ardından da gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından imha ediliyor" dedi. Çağlayan Adalet Sarayı'na girişlerde sıkı güvenlik önlemlerinin uygulandığını anımsatan Arif Yıldız, "İnsanlarımız nasıl ki; havaalanlarına giderken delici, kesici ve zarar verici materyallerin alana sokulmayacağı bilinci ile hareket ediyorlarsa, aynı hassasiyeti adalet sarayımıza gelirken de göstermeleri gerektiğini bilmelidirler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title