Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

14 Polis Mahkemeye Sevk Edildi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülen Cemaatine yönelik iki ayrı soruşturmada gözaltına alınan polislerden 22'sinin savcılık sorgusu tamamlandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 polis, soruşturmayı yürüten Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü, Cumali Karakütük ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi.

İfade işlemlerinin ardından polislerden 14'ü tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Diğer 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden 2'si çarşamba günü sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınanların sayısı 115'e çıktı

"Casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı olmasına rağmen bulunamayan emniyet müdürü Halil K. ile emniyet amiri İsmail A, Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 115 Emniyet görevlisinden 106'sı iki gün önce gözaltına alınmış, 9'u ise bulunamamıştı. Perşembe öğle saatlerinde ilk olarak 5, sonra da 2 emniyet görevlisi Emniyet'e teslim oldu.

Haklarında gözaltı ve yakalama kararı olmasına rağmen bulunamayan Emniyet Müdürü Mehmet Y. ve Başkomiser Fatih T'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan dosyanın dışında "bilgi sızdırdıkları" iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü'nün güvenliğinden sorumlu 2 Emniyet personeli de gözaltına alındı. Dolayısıyla operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılanların toplam sayısı 117'ye, gözaltına alınanların sayısı ise 115'e yükseldi.

Emniyet'te susacaklar

Öte yandan, gözaltına alınan bir Emniyet görevlisinin adının hem Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hem de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan dosyada geçtiği ortaya çıktı.

Bazı rütbeli polisler Emniyet sorgusunda susma haklarını kullanacak. Bu polislerden biri de İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer. Yılmazer, ikinci kez sağlık kontrolüne götürülürken kelepçe takılmasına tepki göstermiş, polislerle tartışmıştı.

"Kime casusluk yapacağız? Bu vatanın evladıyız"

Gülen Cemaati'ne yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, Avukat Hüseyin Ataol eşliğinde Vatan Emniyet'e teslim olan isimler arasında.

Erol Demirhan, "Kaçacak herhangi bir şuç işlemedik. Yaptığımız her işlem kanununlar, mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hakim kararı alarak yaptık. İstihbari dinlemeler ruhuna uygun olarak, hakim kararı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Başka türlü bir işlem yapma imkanı da yoktur" dedi.

Demirhan "casusluk" suçlamalarıyla ilgili ise, "Biz Anadolu çocuğuyuz, kime casusluk yapacağız, bu vatanın evladıyız. Biz her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık. Böyle bir şey yapılmış olsa MİT var, bunu ortaya koyar. Şu anda casusluk yaptığımızla alakalı en ufak bir iddia yok. Usülsüz dinleme olduğunu iddia ediyorlar. Adli dinlemeler ile istihbari dinlemeleri hakimler ayırt edeceklerdir. Biz usülsüz dinleme yapmadık. En az 3-4 aşamalı kontrol mekanizmasından sonra oluşan işlemlerdir" diye konuştu.

Demirhan, bakanların ve milletvekillerinin dinlenildiği iddiasına ise, "Kesinlikle böyle bir şey yapmadık" diye karşılık verdi.

"Hiçbir tutukluya kelepçeyi tasvip etmedik"

Erol Demirhan, Ergenekon davası sürecindeki tutuklamalar hatırlatılınca, "Ergenekon sürecinde hiçbir tutukluya kelepçe vurulmasını tasvip etmedik. Kimseye de kelepçe vurulmadı. Ergenekon sanıklarını her biri Emniyet'ten ayrıldıktan sonra Emniyet teşkilatına teşekkür etti. Emniyet teşkilatını tanıma fırsatı buldular. Bu kadar nazik, bu kadar centilmen ve bu kadar hukuka uygun bir teşkilatı ilk defa görmüş oldular" dedi.

Aynı operasyonda gözaltına alınan İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile bazı sanıkların avukatı Hüseyin Ataol ise operasyonlarla "cadı avı" süreci başlatıldığını savundu. "Siyasi vesayetin altındaki hukuk operasyonuyla, Emniyet camiasında ciddi bir tasfiyenin, depremin yapılmak istendiğine şahit olmaktayız" dedi.

MİT krizinden sonra görevden alındı

Erol Demirhan'ı Emniyet'e eşi ve babası uğurladı.

Demirhan, Ali Fuat Yılmazer'in ardından İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak atandı. 'Selam örgütü' soruşturmasının yanı sıra 'KCK soruşturması' ve 'DHKP-C avukatlar' soruşturmasını yürüttü. Ancak 7 Şubat 2012'deki MİT krizi sonrası bu görevden alınarak Ankara'da başka bir göreve atandı.

Kaynak: Aljazeera / Güncel
title