Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

13 Yıl 3 Ay Hapis Cezası Alan Hükümlü: "Tek Suçum O An Oradan Geçmek"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana’da 2005 yılında askerden izne gelen akrabasını gezdirmek için otomobil kiralayan bir kişi, Hacı Sabancı Bulvarı’ndan geçtiği sırada yaşanan silahlı çatışmanın sanığı durumuna düştü.

Adana'da 2005 yılında askerden izne gelen akrabasını gezdirmek için otomobil kiralayan bir kişi, Hacı Sabancı Bulvarı'ndan geçtiği sırada yaşanan silahlı çatışmanın sanığı durumuna düştü. Şahıs, trafik polisinin lehte ifadesine rağmen adam öldürmeye teşebbüsten iki arkadaşıyla birlikte 13 yıl 3 ay hapse mahkum edildiğini söyledi.

Olay, 7 Temmuz 2005 yılında Yüreğir ilçesine bağlı Hacı Sabancı Bulvarı Sinan Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Emrah Tepegül (29), askerden izne gelen kuzeni Muhittin Kemal Kirici'yi (30) gezdirmek için kiraladıkları 01 EB 108 plakalı otomobil ile yanlarına Kemal Kirici'yi de (29) alarak eğlenmeye çıktı. Hacı Sabancı Bulvarı'ndan gelen arkadaşlar, D-400'i çıkış kapalı olduğu için tekrar dönüp Hacı Sabancı Bulvarı'na girdikleri sırada bulvar üzerine gelen beyaz renkli Brodway marka bir otomobilden iki kişi inerek kahvenin önüne doğru ateş etmeye başladı. Tepegül ve arkadaşları çıkan çatışmanın ortasında kalınca korkarak 3 arkadaş hızla olay yerinden uzaklaştı. Çatışma devam ederken D-400 karayoluna bağlandığı yerde alt geçit çalışması olduğu için trafiği açmak için görevli olan trafik polisi Murat Karslı, silah seslerini duyunca yere yatıp havaya doğru ateş etti. Polisin ateş ettiğini gören zanlılar, geldikleri otomobile binerek Yavuzlar Mahallesi'ne doğru kaçtı. Olayda Ersoy Ata (41) isimli şahıs hafif şekilde yaralanıp hastaneye kaldırıldı. İbrahim Çiçek (35), Ferit Coşkun (32) ve Nurullah Şenözlü de (61) mağdur oldu. Olaydan hemen sonra trafik polisi, silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin beyaz Brodway marka bir otomobil ile kaçtığını yaşlarının ise 25 ile 30 yaş arasında olduğunu söyledi. İbrahim Çiçek adlı vatandaş ise olay yerinden geçen 3 arkadaşın bindiği otomobilin plakasını vererek o otomobilden ateş açıldığını söyledi. Bunun üzerine polis çalışma başlattı. Bir süre sonra Brodway marka otomobil terk edilmiş halde bulundu. Bu arada Erdal Çetin (32) isimli bir şahıs olaydan sonra kaçarken yakalandı. Yakalanan şahsın üzerinden horuzu çekilmiş halde bir tabanca bulundu. Bir süre sonrada 3 arkadaş şüpheli olarak arandığı için Baraj Yolu'nda bir lokantada yemek yerken yakalandı. Emrah Tepegül ve 2 arkadaşı polis merkezine götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bu olayla alakalı olarak daha sonra Yüksel Keskin (47) ve Kürşat Yılmaz da yakalanıp ifadesi alındı. Polis gerekli incelemeyi yaptıktan sonra olayı adliyeye intikal ettirdi. Yüksel Keskin (47), Müdafii Kürşat Yılmaz (37), Emrah Tepegül (29), Muhittin Kemal Kirici (29) Remzi Kirici (29) ve Erdal Çetin (32) hakkında "öldürmeye teşebbüs etme, mala zarar verme, yaralama, ruhsatsız tabanca bulundurma" yüzünden 2. Ağır ceza mahkemesinde kamu davası açıldı.

Mahkeme sürecinde trafik polisi Karslı, saldırıyı gerçekleştiren şahısların beyaz bir Brodway marka otomobil ile kaçtığını belirtti. İbrahim Çiçek ise olayın Emrah Tepegül (29), Muhittin Kemal Kirici (29) Remzi Kirici'nin (29) içinde bulunduğu araçtaki şahısların gerçekleştirdiğini ve o aracın içinde Yüksel Keskin'in de olduğunu ileri sürdü. Kahvehane sahibi Nurullah Şenözlü ise ifadesinde Emrah Tepegül (29), Muhittin Kemal Kirici (29) Remzi Kirici (29) bu saldırıyı onların yapmayacağını, gençleri tanıdığını saldırıyı yapanların onlar olmadığını söyledi. Yapılan kriminal incelemelerde de olayda bulunan ve 9 boş kovanın Erdal Çetin'in üzerinde ele geçirilen tabancadan çıktığı belirlendi. Ayrıca olayda 5 ayrı tabanca kullanıldığı sanıkların hepsinin elinin üst tarafında barut atığı olduğu tespit edildi. Mahkemede hiçbir sanık suçlamayı kabul etmezken, Emrah Tepegül (29), Muhittin Kemal Kirici (29) Remzi Kirici (29) olayla hiç bir alakalarının olmadığını, olay saati yol kapalı olduğu için oradan geçtiklerini bütün suçlarının bu olduğunu söyledi. Mahkeme bu ifadeler ve deliller doğrultusunda sanıklardan Erdal Çetin'in "adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarından" beraat, Kürtaş Yılmaz'a 12 yıl hapis cezası verirken diğer sanıklara 13 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Emrah Tepegül ve arkadaşları suçsuz oldukları gerekçesiyle Yargıtay'a temyiz için başvurdu. Yargıtay ise 2009 yılında kararı temyiz ederek, verilen kararın delil yetersizliğinden dolayı yasaya ve hukuka aykırı olduğunu 3 kişinin beraat etmesi gerektiğini, yasaya uygun olan mahkumiyetleri onadığını hükmetti. Bunun üzerine dava 2. ağır ceza mahkemesinde yeniden başladı. 2011 yılında mahkeme 4 kişiye yine 13 yıl 3 ay hapis cezası verirken, Erdal Çetin'e beraat kararı verdi. 3 arkadaş tekrar Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 2009 yılında bozduğu kararı bu kez onadı.

"ADALET İSTİYORUZ"

13 yıl 3 ay hapis cezası olan gençlerden biri olan Emrah Tepegül, olaydan sonra kaçarken yakalanan ve üzerinde olayda kullanılan tabanca çıkan şahsın beraat ettiğini kendilerinin sadece olay yerinden geçtiğini buna rağmen 13 yıl 3 ay hapis cezası aldıklarını söyleyerek, "Adalet istiyorum. Bizim hiçbir suçumuz yok. Tek suçumuz o on oradan geçmek. Trafik polisinin verdiği ifadeye göre de biz masumuz. Bizim kullandığımız otomobil ile polisin verdiği ifadedeki otomobil markası bile farklı. Üstelik o otomobil daha sonra terk edilmiş halde bulundu. Ben suçsuz yere o cezaevine girmek ölüm gibi olur. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum. Biz sadece adalet istiyoruz başka bir şey istemiyoruz" dedi. Tepegül, artık tek çarelerinin Anayasa Mahkemesi'ne gitmek olduğunu oraya başvurup haklarını arayacaklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title