Haberler

12. Altın Portakal Şiir Ödülü Çapan'a Verildi

12. Altın Portakal Şiir Ödülü Çapan'a Verildi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı Tarafından Bu Yıl On Birincisi Gerçekleştirilen Altın Portakal Şiir Ödülü Cevat Çapan'a Verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl on birincisi gerçekleştirilen Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda, geçen yıl "Ultra-Zone'da Ultrason" adlı eseriyle Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Lale Müldür'ün şiiri ele alındı.

Sadık Yalsızuçanlar'ın Onur konuğu olduğu sempozyuma, Mustafa Şerif Onaran, Orhan Kahyaoğlu, Yrd.Doç.Dr. Tülin Arseven, Hüseyin Avni Cinozoğlu, Hüseyin Alemdar, Hüseyin Peker, Betül Tarıman, Yrd.Doç.Dr. Mahmut Babacan ve Tuncer Uçarol bildirileriyle katıldı. Üç oturum şeklinde gerçekleştirilen sempozyumu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden gelen öğrenciler ve şiir severler ilgiyle takip etti.

Sempozyumun ardından toplanan Seçici Kurul, 12. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini seçti. Doğan Hızlan, Mehmet Taner, Necmi Zeka, Orhan Koçak ve geçen yıl ödül alan Lale Müldür'den oluşan Seçici Kurul bu yıl oy birliğiyle ödülü, özel ile geneli buluşturmuş olması, kişisel olanın evrensel olana gömülü özünü pırıl pırıl bir lirizmle dile getirişindeki ustalık, doğallık ve sahiciliği gerekçesiyle toplu şiirleriyle aynı adı taşıyan ve ilk baskısı 2007 yılı içinde yapılan Cevat Çapan'ın "Bana Düşlerini Anlat" adlı eserine verdi.

CEVAT ÇAPAN KİMDİR 18 Ocak 1933'te İstanbul Darıca'da doğdu. 1953'te Robert Koleji bitirdi. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Bölümü'nü 1956'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nde 1968'de doçent, 1975'te profesör oldu. Çeşitli üniversitelerde görev yaptı. 1981-1982'de Amerika'da bulundu. Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanlığı, ansiklopediler ve yayınevlerinde danışmanlık yaptı. İlk şiiri 1952'de Varlık Dergisi'nde yayınlandı. Daha sonra Yeditepe, Seçilmiş Hikayeler ve Yücel Dergileri şiirlerine yer verdi. Şiirlerinde yaşam sevincini, umut ve geleceğe dönük bir güven duygusunu işledi. Pazar Postası'nda tiyatro eleştirileri yazdı. Dönem, Şiir Sanatı, Papirüs, Yeni Dergi, Milliyet Sanat ve Adam Sanat dergilerindeki şiir ve şiir çevirileriyle üretken bir yazın adamı olarak tanındı. 1980 sonrasında akademik çalışmaların yanı sıra şiire daha çok zaman ayırdı. İlk şiir kitabı "Dön Güvercin Dön" 1986'da basıldı. Bu kitapla aynı yıl Behçet Necatigil Şiir Ödülü'nü kazandı.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close