Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

ATM'lerde vatandaşın en çok şikayet ettiği sorun tarih oluyor

ATM'lerde vatandaşın en çok şikayet ettiği sorun tarih oluyor

"11. Türkiye Eczacılık Kongresi"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Diş Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr.

Türk Diş Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süha Alpay, "Sağlık sektöründe 20 yılda yaşanan şiddet olaylarının 10-15 katı son bir yılda oldu. Bu soruna kafa yormamız, kendimizi iyi ifade etmemiz, sağlık hizmetinden yararlananlara ulaşmamız gerekiyor" dedi.

"Sunanlar ve Yararlananlar Perspektifinden Sağlık Hizmetlerinde İşbirliği Paneli", 11. Türkiye Eczacılık Kongresi kapsamında bir otelde yapıldı.

Panelde konuşan Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, hemşirelikle ilgili sorunlara değindi. Binlerce kişinin açıköğretim ve uzaktan eğitim yöntemiyle hemşire olduğunu kaydeden Ülker, bu durumu çok tehlikeli gördüklerini söyledi.

Türkiye'de hemşire açığı yaşandığını savunan Ülker, yine de sağlık meslek lisesi düzeyinde hemşire yetiştirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Türk Diş Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Süha Alpay, sağlık alanında hizmet veren ve alanların aynı gemide olsalar da geminin aynı tarafında olmadıklarını iddia etti.

Hizmet verenlerin kendilerini geminin daha yukarı tarafında gördüklerini öne süren Alpay, "Sağlık sektöründe 20 yılda yaşanan şiddet olaylarının 10-15 katı son bir yılda oldu. Bu soruna kafa yormamız, kendimizi iyi ifade etmemiz, sağlık hizmetinden yararlananlara ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu da işbirliğinin tanımını yaparak başladığı konuşmasında öncelikle "ne için ve nasıl işbirliği yapılmalı" sorusunun tartışılması gerektiğini vurguladı.

Bilaloğlu, Türk akademisyenler tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Türkiye'de eğitim ve sağlığın en acil sorun olarak görülmediğini anlattı. Bu nedenle öncelikle farkındalık yaratılması gerektiğini belirten Bilaloğlu, özellikle politikacıların bu sürece dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İşbirliğinin demokratik, katılımcı, özgür bir ortamda yapılması gerektiğini söyleyen Bilaloğlu, sağlıkla ilgili topluma en doğru, sağlıklı ve yeni bilgilerin de iletilmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Meltem Uzun

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel
title