Haberler

100. Yılında Mttb ve Gençlik Sempozyumu Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) Anadolu’dan gelen öğrencilerin sığınağı olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Anadolu'dan gelen öğrencilerin sığınağı olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Atalay, İlci Otel'de gerçekleştirilen, MTTB ve Gençlik Sempozyumu'na başkanlık etti. Sempozyumda, 18 Mart Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Yanık, 'İslamcı Bir Hareket Olarak MTTB', Sakarya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi Onur Türkölmez, 'MTTB'de Dindarlığın Değişen Görünümleri Üzerine Bir Deneme', Uzman İlahiyatçı Muhammet Özmen, ' Türkiye'de İslami Gençliğin Oluşumunda MTTB'nin yeri', ve Araştırmacı Yazar Serkan Yogancılar, 'MTTB'nin Laiklik Algısı ve Muhalefet Fıkığı' adlı konular üzerine sunum yaptı. Atalay, kendisinin de 1967 yılında Ankara Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencisiyken, Ankara Hukuk Fakültesi Milli Talebe Birliği Dernek Başkanı olduğunu söyledi.

MTTB ve MTTB'nin rolünün iyi incelendiğinde, bir anlamda tarihimizin de önemli bir kesitinin irdelendiğini belirten Atalay, "30'lu yıllardaki MTTB, 60'lı,65'den sonraki MTTB, 70-80 arası MTTB hepsinin kendine has, o devrin özelliklerini taşıyan değerlendirmeleri vardır. Özellikle 70-82 arası Türkiye'nin çok hareketlilik yaşadığı, gençlik hareketlerinin de zirveye ulaştığı bir dönem. Orada da MTTB yine yerli düşüncenin örgütlendiği, gençlik örgütlenmesi haline geldi. Aynı zamanda MTTB çok zengin bir tarihe de sahip" dedi.

"MTTB ANADOLUDAN GELEN ÖĞRENCİLERİN SIĞINAĞIYDI"

Kendisinin de MTTB'den geldiğini ve dönemleri yaşadıklarını ifade eden Atalay şunları söyledi:

"Anadolu'dan gelen lise gençlerinin üniversiteye geldiği çalkantılı öğrencilik döneminde, özellikle de çatışmacı grupların oluştuğu dönemlerde daha makul gençlerin bir sığınağıydı MTTB. Ben Ankara Hukuk Fakültesi'nde MTTB'nin dernek başkanıydım. Orada bir sağ ve sol odaklanması oluyordu. Biraz da dış etkenler nedeniyle Türkiye ciddi bir kutuplaşmaya gidiyordu. MTTB bütün bunların ötesinde daha milli bir ses olarak, İslami bir ses olarak bütün o olup bitenlere karşı koyan, isyan eden ve ülkeyi, değerlerini savunan bir duruş ortaya koydu. O duruşun içinde MTTB sadece bir öğrenci derneği olarak değil, Türkiye'nin birikimi, düşünce insanları, yazarlar, din bilginleri herkes buna katkı verdi. Bir dönem rahmetli Necip Fazıl Kısakürek, MTTB gençliğinin sembolüydü." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title