Haberler

Üniversiteli Büşra, Babasına Çıraklık Yapıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da eğitimine devam eden Büşra Sıvacı, ayakkabı tamircisi babasıyla çalışarak mesleği öğreniyor. KPSS'ye hazırlanan Büşra, hem eğitim hayatını sürdürüyor hem de babasının işine destek oluyor.

Üniversiteli Büşra, ayakkabı tamircisi babasına çıraklık yapıyor

AMASYA - Amasya'da yaşayan Büşra Sıvacı, kazancıyla üniversitede eğitim almasını sağlayan ayakkabı tamircisi babasına çıraklık yapıyor.

Ayakkabıları ustaca tamir edip boyayan genç kız müşterileri şaşırtırken, çırak bulamayan babasının gururu oldu. 2 yıllık tıbbi sekreterlik eğitiminin ardından hedef büyüten fen edebiyat fakültesi moleküler biyoloji ve genetik bölümü 4. sınıf öğrencisi Büşra, bir yandan da iş umuduyla KPSS'ye hazırlanıyor.

7 metrekarelik tamirhanede baba mesleğini öğrendi

35 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan evli ve 3 çocuk babası Mete Sıvacı, oğlu ile kızlarından Büşra'ya mesleğini öğretmek istedi. Yaz sonu okulun yolunu tutan çocuklarından Büşra, 2 yıllık tıbbi sekreterlik programını bitirdi. Sonra da hedef büyütüp Aksaray'a gitti. Fen edebiyat fakültesi moleküler biyoloji ve genetik bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Büşra, memleketi Amasya'ya döndüğünde babasına çıraklık yapmaya başladı. Her yanı çok sayıda ayakkabı ve makinelerle dolu 7 metrekarelik tamirhanede baba mesleğini öğrenen genç kız eldivenleri takıp ayakkabılarını boyadığı müşterilerinin övgüsünü kazandı.

İlk etapta KPSS'den başarılı bir puan çıkartıp tıbbi sekreter olarak atanmayı hedefleyen Büşra Sıvacı, "Sınava iyi hazırlanırsam atanacağıma inanıyorum. Ancak babama tamirhanede yardım etmeyi de sürdüreceğim. Bu işi severek yapıyorum. Çünkü babam beni buranın kazancıyla okuttu" dedi.

"Çırak bulamadım, kızımı yetiştiriyorum"

Yıllardır çırak bulamamaktan yakınan 49 yaşındaki Mete Sıvacı ise, "Kızımdan çok memnunun. İş bulamadığı sürece burada benimle çalışabilir. Kazancımız iyi. Allah bereket versin. İnsanların işini görüp dua almak paradan daha önemli. Çırak bulamadım. İşi öğretmek istediğim oğlum merak salmadı. Ben de kızımı yetiştiriyorum" diye konuştu.

"Bize böyle çocuklar lazım"

Genç kızı ayakkabı tamir ederken gördüğünde şaşıran müşterilerden Ali Çelebi de "Bu memleketin daha iyi seviyeye gelmesi için bize böyle çocuklar lazım" şeklinde konuştu.

Üniversiteli Büşra, Babasına Çıraklık Yapıyor
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT ÇELİK - Genel
500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
Close