Haberler

Trakya Proje Pazarı' Etkinliği Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Trakya Proje Pazarı' etkinliği düzenlendiTEKİRDAĞ - Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Trakya Projeler Pazarı (Arge ve Teknoloji Projeleri Yarışması) etkinliği gerçekleşti.

'Trakya Proje Pazarı' etkinliği düzenlendi

TEKİRDAĞ - Trakya Üniversiteler Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Trakya Projeler Pazarı (Arge ve Teknoloji Projeleri Yarışması) etkinliği gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen Proje yarışmasına, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal ve çok sayıda akademiyeler ile öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında Çanakkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Üniversitesi katılımı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşen Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Büyük ihracat sağlayacak yeni buluşların önünü açacaktır"

Açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Mahmut Şahin, Arge çalışmalarına değinerek " Bugün burada bir ilki başlattık. İnşallah bu ilk uzun seneler sonra tüm Türkiye'de ve Trakya'da ses getirecek projelerin Ar-ge'lerin büyük ihracat sağlayacak yeni buluşların önünü açacaktır. Yaklaşık 6 aydır 4 üniversitemiz ile beraber yoğun bir çalışma neticesinde yaklaşık 50 tane projeyi buraya getirebildik ve onların arasından en başarılı 10 tane projeyi bugün sunum yapacaklar. Sunum neticesinde de belli ödüller alıp kendi yapmış olduğu bu çalışmaları daha ileriye götürebilmek için yurt dışında veya yurt içinde Ar-ge çalışmalarına devam edecekler almış oldukları desteklerle. Bu işe başlarken amacımız üniversitelerde bulunan Ar-ge'lerin veya çalışmaların, projelerin veya özel sektörde bulunan Ar-ge'lerin projelerin bir şekilde kendi bünyelerinde kendi bulunduğu mekanlarda kalmasın bunu bu çalışmaların bu neticeleri, bu alın teri emekleri buluşları yeni şeyleri dedik ki, açalım tüm Trakya'ya hatta tüm Türkiye'ye bunların yapılan bu işlemlerin yeni buluşların, yeni Ar-ge çalışmalarını Üniversitenin kendi bünyesinden özel sektörle yani üniversite sanayi iş birliğini sağlayacak platformu oluşturmak" dedi

"Projeleri üretmek önemli değil onları hayata geçirmek lazım"

Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Projelerin geleceğime ışık tutuğunu belireterek"21'inci Yüzyılda artık dünya ülkeleri bilgi çağı başladığı için 21. Yüzyılda bilgi alan ve bilgi satan ülke haline gelecektir. Kalkınmanın temel yapısı budur, bunun içinde üniversiteler ile sanayicileri buluşturmak lazım. Projeleri üretmek önemli değil onları hayata geçirmek lazım, bakın Amerika'da kalp doktoru hangi dala elinizi atarsanız atın ünlü bilim adamları o bölümün başkanları hepsi Türk, bu neden kaynaklanıyor, beyin göçünden kaynaklanıyor. Bunun önüne geçmenin yolu nedir, işte Ar-ge çalışmalarını hayata geçirdikten sonra sanayici ile buluşturduktan sonra üniversitelerimizi tekno kente doğru götürmek. Tekno kent yapıldığı zaman dışarıya beyin göçü değil dışarıdan içeriye doğru beyin göçü sağlanması gelecektir" dedi.

Yaklaşık 6 aydır Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında Çanakkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Üniversitesi katılımı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde 50 tane proje sunuldu. Sunulan projeler arasından en başarılı 10 tane projeyi bugün sunum sunumunu yaptı. 10 tane proje arasından ilk 5'e girenlere çeşitli ödüller taktim edilecek.

Trakya Proje Pazarı' Etkinliği Düzenlendi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
title
Close