Haberler
Muhaliflerden Halep kararı: Şehrin idaresini devretmeye hazırız

Muhaliflerden Halep kararı: Şehrin idaresini devretmeye hazırız

'Yenidoğan Çetesi' duruşmasında ara karar açıklandı: Tutuklu sayısı 29 oldu, 4 sanık hakkında yakalama emri verildi

Tutuklu sayısı yükseldi, 4 sanık hakkında yakalama emri verildi

Fransa'da hükümet düştü! Barnier, tarihin en kısa süreli başbakanı oldu

Fransa'da hükümet düştü! Barnıer, tarihin en kısa süreli başbakanı oldu

DNA sonuçları çıktı! Narin'in avucunda bulunan kıl örnekleri anne ve ağabeyle uyumlu çıktı

Narin'in avucunda bulunan kıl örneklerinin kime ait olduğu belli oldu

Tarihi Uzun Çarşı bu bayramda Hatay'a yabancı kaldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Uzun Çarşı bu bayramda Hatay'a yabancı kaldı Çarşı esnafı Ferhat Gözübüyük: "Bu enkaz altından kalkıp filiz gibi yeşermeye çalışıyoruz" Esnaf Mehmet Tanrıseven: "10 yıllık esnafım bu bayram tanıdık bir yüz görmedim" Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında en büyük...

Tarihi Uzun Çarşı bu bayramda Hatay'a yabancı kaldı

Çarşı esnafı Ferhat Gözübüyük:

"Bu enkaz altından kalkıp filiz gibi yeşermeye çalışıyoruz"

Esnaf Mehmet Tanrıseven:

"10 yıllık esnafım bu bayram tanıdık bir yüz görmedim"

HATAY - Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında en büyük yıkımın yaşandığı şehirlerin başında gelen Hatay'da, bu bayram Tarihi Uzun Çarşısında sadece birkaç işletme açık kalırken, esnaf gelenlerin ise yabancı vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında en büyük yıkımı olan illerin başında gelen Hatay, bayrama buruk hazırlanıyor. Şehrin en ünlü tarihi mekanlarından olan Tarihi Uzun Çarşı'da dükkanlarını açmayı başaran birkaç esnaf, tanıdık yüzler görmek istiyor. Geçmiş yıllarda yoğunluğu ile meşhur olan çarşıda, bayram öncesi iş makinaları ve dükkanlarını tamir etmek isteyen esnaf var. Çarşıyı ise deprem nedeniyle şehre gelen yabancılar geziyor.

"Bu enkaz altından kalkıp filiz gibi yeşermeye çalışıyoruz"

Tarihi Uzun Çarşı esnafı Ferhat Gözübüyük, buruk bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, "Çok buruk bir bayram. Gördüğünüz gibi her yer enkaz altında. Kalan dükkanlarda ağır hasarlı. Bizim için çok buruk. Normalde şu anda burada adım atacak yer yoktu. Ama gördüğünü gibi nadiren insanlar geçiyor. Merak edip ziyaret eden nadiren insanlar var. Bizde bu enkazın içinden kalkıp, filiz gibi yeşermeye çalışıyoruz. İllaki gelen giden var. Dışarıdan gelip bize destek vermeye çalışanlar var. Bizim açtığımızı görüp mutlu olan insanlar var. Gelenler cesaret alanlar var. Bizde birilerine cesaret oluruz" dedi.

"10 yıllık esnafım bu bayram tanıdık bir yüz görmedim"

Çarşı esnafı Mehmet Tanrıseven, ise bu yıl çarşıyı daha çok yabancı vatandaşların ziyaret ettiğini söyledi.

Tanrıseven, konuşmasının devamında ise düşünlerini şöyle dile getirdi:

"Geçen yıla oranla dağ kadar fark var. Normalde her bayram Tarihi Uzun Çarşı iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık olur. Şuan çarşı bomboş durumda. Gün içerisinde birkaç insan geliyor. Bayram arefesi olmasına rağmen çok az insan var. Eskiden herkes bayramlık alışverişini buradan yapardı. Hiç kimse dışarıdan alışveriş yapmazdı. Hep çarşıdan alışveriş yapardı. Kadayıfı, kömmesi, kurabiyesi. Bayram hazırlıkları burada yapılırdı. Her şeyin kalbi burada atılırdı. Özellikle Ramazan ayında. Maalesef depremden sonra, heyecan kalmadı. Çarşı şuan bomboş. Metruk durumda diyebiliriz. Birkaç esnafımız açık. Bunun haricinde kimse yok. Çok buruk bir bayram. Sabahtan beri burada oturuyorum. Onlarca insan geçti, tanıdık bir sima bulamadım. 10 senedir bu çarşının esnafın esnafıyım hiç tanıdık göremedim."

Tarihi Uzun Çarşı bu bayramda Hatay'a yabancı kaldı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
title