Haberler

Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları başladıİSTANBUL - Sultangazi Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği "Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları" başladı.

Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları başladı

İSTANBUL - Sultangazi Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği "Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları" başladı. 7'ncisi düzenlenen yarışmada 4 takım mücadele etti.

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu'da Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları ata sporumuz olan atlı ciriti yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7'incisi düzenlenen "Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları"nda Türkiye'nin önde gelen 4 cirit takımı mücadele etti.

32 at ve sporcu yarıştı

Esentepe Mahallesi'nde yapılan müsabakaların açılış törenine, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay olmak üzere, çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Kulübü takımlarından oluşan 32 at ve sporcu kıyasıya yarıştı.

"Türkler at üzerinde doğmuş, büyümüş, savaşmış, ölmüş"

Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Orta Asya'dan günümüze kadar taşımış olan ata sporunun halen en canlı şekilde devam ettiğini söyledi. 4 profesyonel takımın mücadele ettiği yarışmaya ilginin oldukça fazla olduğunu ifade eden Altunay konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Halkımızın teveccühü her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça güzel. Şu anda istiyoruz ve temenni ediyorum ki bundan sonra çok daha fazla illerin bu spora ağırlık vermelerini bekliyoruz. Bu 4 ilimizle sınırlı değil, birçok ilimizde bu spor müsabakaları devam ediyor. Alparslan'ın Anadolu'ya gelişiyle başlayan bu spor halen Türkiye'de en canlı şekilde devam ediyor. Bizden sonra bazı Avrupa ülkeleri ve Arabistan'a gitmiş olsa da asıl yuvası burası olmuş. Türk insanı atla çok barışık, iç içe yaşamış. Atın sırtında doğmuş, büyümüş, savaşmış ve ölmüş. Dolayısıyla bizim de bu anlamda sadece yılda bir gösterilerle değil aynı zamanda kent ormanlarında at binicilik kurslarıyla çocuklarımızı atla buluşturuyoruz. Gelen takımlar profesyonelce bu cirit müsabakalarını yapan takımlar. İnşallah güzel bir seyir olacak"

At üzerinde oynanan spor dallarından birisi olan cirit yarışması Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu şartları ve kuralları dahilinde yapıldı.

Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Başladı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
title
Close