Haberler

Sınıf Öğretmeninin On Parmağında On Marifet

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Sınıf öğretmeninin on parmağında on marifetKÜTAHYA - Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Ali Akar, her biri ayrı yetenek isteyen işlerle uğraşıyor.

- Sınıf öğretmeninin on parmağında on marifet

KÜTAHYA - Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Dereköy İlkokulunda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Ali Akar, her biri ayrı yetenek isteyen işlerle uğraşıyor.

İki yıl önce evinin tüm elektriğini çatıya kendi monte ettiği güneş panelleri ve rüzgar türbininden karşılayan, evinde kendi tasarladığı çatıya çıkan döner merdiven yapan, okul duvarlarına boyama resimleri çizen, eski dolap kapaklarından okulun okuma salonuna kitaplık yapan, okuldaki 40 bilgisayar ile tüm elektronik eşyaların bakım ve onarımını üstlenen Öğretmen Ali Akar, her biri ayrı yetenek isteyen işlere imza atmaya devam ediyor.

23 yıllık Öğretmen Ali Akar, son olarak hiç bir mühendislik bilgisi olmadığı halde 250 kilo ağırlığında 35 santimetre yükseklik 45 santimetre derinliği kesebilen, görenleri hayrete düşüren hızar makinesi yaptı. Kendine ait hobi atölyesi bulunan, geçmişte 20 yıl Almanya'da yaşamış ve orada öğretmenlik yapmış Akar, her gün bir saat çalışmakla el yapımı testerenin tüm parçalarını iki ayda bitirebildiğini söyledi.

Öğretmen Akar, "Danıştığım hızarcılar; "ahşaptan hızar makinesi olmaz, esner" deseler de çalışıp çalışmayacağını bilmeden İnternet'e gördüğüm resimlere bakarak imalat işine başladım. Parçaları yaparken gürgen ve ceviz ağacı, kasnak tabla ve dış giydirmede playwood kullandım. En büyük problemi kasnakları hizaya sokmakta yaşadım. Sonunda hiç şerit atmadan hızar makinesini çalıştırabildim. Testereye 5 milimetreden 35 milimetreye kadar kalınlığı olan şeritler takılabiliyor, en ince süs eşyaları kesimden, tomruk dilmeye kadar her işi yapılabiliyor. Boş zamanlarımda kendi imal ettiğim şerit testerede çeşitli süs eşyaları yaparak dostlarına, öğretmen arkadaşlarıma ve başarılı öğrencilere hediye ediyor, ayrıca okula zeka oyunları malzemeleri de yapıyorum"diye konuştu.

Yaptığı her işi kendi kendine öğrendiğini söyleyen Akar," İnanıyor ve 'ben bu işi yaparım' diyorsanız emek verin, sonunda mutlaka başarırsınız" dedi.

Ali Akar gibi bir arkadaşla çalışmaktan çok memnun olduklarını söyleyen Dereköy İlkokulu Müdürü Kamber Taşdemir," Ali Akar hocamızın okulumuza çok büyük katkıları var. Öncelikle bahsetmek istediğim; okulumuzun renklenmesi, şenlenmesi ve daha güzel bir ortam oluşması için okul duvarlarına yaptığı resim çalışmaları takdire şayan işler. Diğer taraftan okulumuzun bilgisayar öğretmeni olmadığı için bilgisayarların bakım ve onarımını yapmaktadır. Kullandığı teknik ve yöntemlere gelince; gerçekten de yapılandırıcı bir eğitimle öğrencilere faydalı teknikler kullandığı için, çocuklar hayatı uygulayarak yaşayarak güzel şeyler üretiyorlar. Bir hediye almaktansa yapmak güzel bir davranıştır. Yapılan hediye insanın hayatında paha biçilemez, hele bu hediyeyi bir öğrenciye bir öğretmen yapıyorsa bu daha farklı bir duygudur. Bir öğretmenin süs eşyaları yaparak öğrencilerine ve Öğretmen arkadaşlara hediye etmesinden dolayı Ali hocama teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.(MA-EFE)

Sınıf Öğretmeninin On Parmağında On Marifet
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
title
Close