Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "İslam İşbirliği Teşkilatı Bünyesinde Bir Çalışma Örgütünün...

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir çalışma örgütünün kurulmasını istiyoruz"ANKARA - Memur-Sen ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği'nin ortak seminer programı "Sendikacılıkta Türkiye ve Arnavutluk Tecrübesi" Ankara'da gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir çalışma örgütünün kurulmasını istiyoruz"

ANKARA - Memur-Sen ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği'nin ortak seminer programı "Sendikacılıkta Türkiye ve Arnavutluk Tecrübesi" Ankara'da gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja'nin gerçekleştirdiği program, ikili iş birliği protokolünün imzalanmasıyla devam etti. İki oturumdan oluşan panelde "Türkiye ve Arnavutluk'ta Sendikal Örgütlenme" ve "Günümüzde Sendikacılık Hareketlerinin Durumu ve Karşılaştığı Sorunlar" başlıklı konular işlendi.

"Memur-Sen olarak, güzel çalışmaların içerisinde güzel dostlarla birlikte nitelikli işlere imza atıyoruz" diyen Ali Yalçın, "Özel kıymet verdiğimiz konfederasyonlardan birisi BSPSH'dir. Memur-Sen olarak 47 ülkeyle eğitim iş birliği protokolü imzalamış ve 47 ülkeye ziyaretlerde bulunmuş bir konfederasyonuz. Bunun gereğini yerine getiriyoruz. İstanbul'da düzenlediğimiz programla bir haftaya yakın nitelikli toplantıları birlikte noktalamıştık. O toplantılarda aldığımız kararlardan biri de eğitim iş birlikleri protokollerinin fiiliyata dökülmesinin önü açılmasıydı. Bu kararı hızlıca yerine getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

"İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir çalışma örgütünün kurulmasını istiyoruz"

58 ülkeden 120'nin üzerinde sendika yöneticisiyle, İstanbul'da gerçekleştirilen "İslam Dünyasında Sendikacılık" toplantısının hedefinin, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir çalışma örgütünün oluşturulması ve teşkilata üye ülkelerin bütün sendikalarının inisiyatif alması ve ortak hareket etmesi olduğunu söyleyen Yalçın, "4 dilde yayınlanan ve imzalanan İstanbul Deklarasyonu bu iradenin dışa vurumuydu. 1 Mayıs öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüm. Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını yürüttüğü bu dönemde, emek örgütlerinin ortak iradesine destek vermesini istedim. Çalışma için bazı altyapı hazırlıklarının sürdüğünü gördüm. SESRIC'ten gelen açıklamayla da ILO'ya da destek olacak, yükünü bir miktar hafifletecek bir çalışma örgütünün İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde kurulması fikri ve adımları bir kez daha gösterilmiş oldu. Bu konuda en büyük desteği BSPSH'den gördük, bu vesileyle bir kez daha BSPSH'ye teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yalçın, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda İstanbul Deklarasyonu'nun ön gördüğü teklifin gündeme alındığını hatırlattı. Yalçın, "Bu konunun İİT'nin çalışma bakanları toplantısında, gündem maddesi olarak aktarıldığı ifade edildi. Buna bütün konfederasyonlar destek vermelidir. Çalışma hayatının, sorunlarının görüşülmesi, teşkilata bağlı ülkelerin sorunlarını istişare edecek çözüm önerilerinde bulunacak, üçlü danışma şeklinde bir mekanizmanın oluşturulması, hükümet, işveren ve iş gören temsilcilerinin bulunduğu, bir çalışma ve istişare ortamının oluşturulması son derece önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

"İlişkilerimizi geliştirerek sürdürmek istiyoruz"

Memur-Sen tarafından Kütahya'da gerçekleştirilen 1 Mayıs programına katıldığını belirten BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja ise, "Tarihteki ilk toplu sözleşmenin imzalandığı Kütahya'da olmaktan memnuniyet duyduk. Çünkü Kütahya, Türkiye'deki sendikacılık hareketinin başlangıç noktasıdır. Bu hareket takdir edilmelidir. Türkiye'deki sendikacılar için de takdir edilmesi gereken bir durumdur. Memur-Sen ve BSPSH olarak ilişkilerimizi geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Konfederasyonlar arası gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Türkiye ve Arnavutluk halkının arasındaki dostluğun yüz yıllara sari olduğunu kaydeden Kalaja, "Biz geçmişte tek bir devlettik ve tarihten gelen bu yankılar, bizi çok sağlam ve dostane ilişkiler geliştirmek üzere itici olmuştur. Memur-Sen, bizim çok takdir ettiğimiz çalışmalar yürüten bir konfederasyondur. Yürüttüğü çalışmalar, sağladığı başarılara bakarak Memur-Sen'in başarısını rahatlıkla görebiliriz. Biz bunu daha güçlü şekilde dile getireceğiz. Memur-Sen'in, dünya üzerinde hak ettiği düzleme oturması için sesimizi yükselteceğiz. Kararlı bir şekilde Memur-Sen'le birlikte hareket etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'deki tüm çalışanları desteklemek istiyoruz. İmkanlarımız dahilinde desteklerimizi sürdüreceğiz. İstanbul'da imzaladığımız deklarasyonla, kendini bir şekilde hala bulamayan sendikaların kendi aralarında organizasyon yapmaları ve örgütlenmeleri gerekiyor. Bütün sendikalara arasında ayrımcılık olmaksızın çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Biz AB örgütlerine karşı değiliz, ama görüyoruz ki ortada bir ayrımcılık var, farklılık var. Bize yapılan bu ayrımcılık nedir, bunu tartışabiliriz. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hemen Türkiye'yi gezdim, burada hiçbir diktatörlüğe, baskıya şahitlik etmedim. Avrupa'nın bahsettiği kötü kelimeleri, cümleleri burada görmedim. Polonya eski Cumhurbaşkanı ve Solidarmosc Konfederasyonu'nun kurucu genel başkanı Lech Walesa'nın 'Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye ihtiyacı var ama, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı yok' sözünü hatırlayınız. Bunun doğru olduğunu görüyoruz. Referandum için ise hayırlı olsun diyorum. Memur-Sen, BSPSH ile iş birliği içerisinde sendikacılık faaliyetlerini ileriye taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Arnavutluk'ta Sendikal Örgütlenme

İlk oturumda, "Türkiye ve Arnavutluk'ta Sendikal Örgütlenme" konusu işlenirken, BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay, Hacı Bayram Tonbul, Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Arjola Alika, Memur-Sen Dış İlişkiler Uzmanı Osman Timurtaş panelistliği üstlendi. İkinci oturumun panelistleri ise, "Günümüzde Sendikacılık Hareketlerinin Durumu ve Karşılaştığı Sorunlar" konusu işlendi. Bu oturumun panelistiliğini ise, Memur-Sen Dış İlişkiler Uzmanı Osman Timurtaş, BSPHS Genel Başkanı Gezim Kalaja, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Prof. Dr. Mete Gündoğan ve Doç. Dr. Erdinç Yazıcı oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
Asgari ücret zammında 2 ihtimal üzerinde duruluyor

2 ihtimal üzerinde duruluyor! İşte asgari ücret zammı için beklenen rakam

Bakan Kacır'ın konvoyunda kaza: Milli Yol Partisi il başkanı öldü, yaralılar var

Bakan Kacır'ın konvoyunda kaza! İl başkanı hayatını kaybetti, yaralılar var

Meteoroloji'den 49 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bere, eldiven dolapta ne varsa çıkarın! Meteoroloji'den 49 il için kritik uyarı

Naci Görür'den kritik uyarı: Antalya'daki fay sistemi 7 ve üzeri deprem üretebilir

Naci Görür'den bir ilimiz için korkutan uyarı: 7 ve üzerinde deprem olabilir

title