Haberler

Manisa'da 100 Geç Bağımlılıktan Kurtarılıp Topluma Kazandırılacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 100 geç bağımlılıktan kurtarılıp topluma kazandırılacak Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği'nin 'Yüz akı 100 genç' projesi tanıtıldı Bağımlılıkla etkin mücadeleyi hedefleyen dernek hazırladığı proje ileMANİSA - Yunusemre Belediyesi'nin de katkılarıyla Manisa...

Manisa'da 100 geç bağımlılıktan kurtarılıp topluma kazandırılacak

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği'nin 'Yüz akı 100 genç' projesi tanıtıldı

Bağımlılıkla etkin mücadeleyi hedefleyen dernek hazırladığı proje ile

MANİSA - Yunusemre Belediyesi'nin de katkılarıyla Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen 'Yüz Akı 100 Genç Projesi'nin tanıtımı Saruhan Otel'de gerçekleştirildi. Programda madde bağımlılığı yaşının her geçen gün düştüğüne dikkat çeken Dernek Başkanı Şule Uygur, "Bağımlılıklar yalnız bireysel değil aynı zamanda sosyal bir sorun teşkil ediyor" dedi.

Kısa bir süre önce kurulan Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER), İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen Yüz Akı 100 Genç Projesi'nin tanıtımı Saruhan Otel'de gerçekleştirilen toplantıyla yapıldı. Manisa Valiliği ve Yunusemre Belediyesi'nin de katkılarıyla hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Dernek Başkanı Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Derneği Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, İdris Avşar, Can Mercül ve Şaver Yüksel, Proje Koordinatörü Derya Deniz Güven, Dernek üyesi CBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artuner Deveci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Madde kullanım yaşı düşüyor

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şule Uygur, çağın en büyük sorunlarından biri olan bağımlılığın gençliği tehdit ettiğine vurgu yaptı. Bağımlılıkla mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Uygur yaptığı konuşmada, 4 ay önce kurulan derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uygur, "Bildiğiniz gibi madde ve davranış bağımlılığı Ülkemizi ve Manisamızı tehdit eder bir hal almıştır. Bağımlılıklar yalnız bireysel değil aynı zamanda sosyal bir sorun teşkil etmektedir. Madde kullanım yaşı 9 -13 aralığına inmiş durumda. Bu sebeple konuya bir kadın, bir anne olarak hassasiyetle ve önemle yaklaşmak gerektiğine inanıyorum. Peygamber Efendimiz bir hadisinde "İnsanların çoğunun kıymetini bilmediği iki nimet vardır: sıhhat ve boş vakit" buyurmaktadır. Bağımlılık yapıcı maddeler insanın sağlığını, bağımlılık haline gelen davranışlar ise insanın boş vaktini hedef almaktadır" diye konuştu.

"Bağımlılık bir beyin hastalığıdır"

Prof. Dr. Artuner Deveci de bağımlılıkla mücadelenin önemline dikkat çekerek, "Çok hızlı işlevlik gösteren bir dernek olarak buradayız. Derneğin, sadece Manisa'da değil Türkiye'de önemli çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Bağımlılık çok geniş bir kavram. Bu ahlaki ya da iradi bir sorun değil; biyolojik bir beyin hastalığıdır. Dolayısıyla yalnızca madde değil birçok davranışsal bağımlılıklar da mevcut. Teknoloji, internet, kumar bağımlılığı başta olmak üzere çok ciddi sorunlar yaratabilen önemli bir hastalık. Son yıllarda kaygı verecek bir artış göstermesi nedeniyle üzerinde düşünmemiz gereken bir konu. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Sadece belirli meslek grupların ya da kişilerin çabasıyla bu işi beceremeyiz" dedi.

Manisa Valiliğinden projeye tam destek

Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da, Manisa Valiliği olarak projeye katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek şunları söyledi: "Derneğimiz 2017 yılında değerli hocalarımızın katkılarıyla kuruldu. Manisa Valiliği olarak derneğe destek olmak, paydaşlarımız ile bir araya gelmek istedik. Manisamız geçmişten bu yana tarihimizde çok güzel bir anlam taşıyor. Manisa sağlık kenti, bu proje Manisa'nın ruhuna çok uygun. Biz üzerime düşen ne varsa bu projeye katkıda bulunmaktan gurur duyarız."

Projenin hedeflerini aktaran Proje Koordinatörü Derya Deniz Güven de proje hakkında bir sunum yaparak proje boyunca yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Proje, Manisa'da uyuşturucu konusunda sorunu olan veya potansiyel tehdit altındaki 18-33 yaş arasındaki gençlerin rehabilite edilmeleri, eğitimler almalarını ve sosyal hayata entegre edilmelerini sağlayacak bir merkez kurulması amacıyla hayata geçirildi. Projenin hedefleri arasında uyuşturucu madde kullanımını azaltmak, uyuşturucu kullanan veya kullanma potansiyeli bulunan gençler için rehabilitasyon ve bakım merkezi kurmak, maddeye ulaşımını ve kullananlara verdiği zararı azaltmak, katılımcıların yeteneklerinin geliştirilip, kişisel kapasitesinin artırılması ve sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanması, madde kullanan gençlere güncel mesleki beceriler kazandırmak, madde kullanan gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak bulunuyor.

Manisa'da 100 Geç Bağımlılıktan Kurtarılıp Topluma Kazandırılacak
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık belediye başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title