İskenderun Cezaevi Fabrika Gibi Çalışıyor
İskenderun Cezaevi fabrika gibi çalışıyor Fırın atölyesinde günlük 5 bin ekmek üretiliyor, elektrik-elektronik atölyesinde üretilen florasan lamba ve led ampuller ise Türkiye'nin 81 iline gönderiliyorHATAY - Hatay'ın İskenderun ilçesi M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumu içerisinde...
İskenderun Cezaevi fabrika gibi çalışıyor
Fırın atölyesinde günlük 5 bin ekmek üretiliyor, elektrik-elektronik atölyesinde üretilen florasan lamba ve led ampuller ise Türkiye'nin 81 iline gönderiliyor
HATAY - Hatay'ın İskenderun ilçesi M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumu içerisinde yeni açılan fırın atölyesi ile 2010 yılında açılan elektrik-elektronik atölyesinde üretim hükümlüler tarafından gerçekleştiriliyor. Fırın atölyesinde günlük 5 bin ekmek üretimi yapılıyor. Elektrik-Elektronik atölyesinde üretilen florasan lamba ve led ampuller ise Türkiye'nin 81 iline gönderiliyor.
İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki İşyurdu Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında basın mensuplarına bir tanıtım toplantısı düzenleyen İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Salih Doğan, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bayram Bozan ile birlikte led lamba üretim yeri ve üretilen ürünlerin yanı sıra geçtiğimiz aylarda açılan ekmek üretim tesisi hakkında bilgiler verdi.
Gazeteciler ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın ve beraberindeki heyet kurumda bulunan led ve fırın atölyelerini gezerek üretim ve işleyişi hakkında bilgiler aldılar.
Hükümlüler tarafından üretilen led lambaların Türkiye'nin dört bir tarafına gönderildiğini söyleyen Başsavcı Akın, "2010 yılında bakanlığımızın oluruyla 60 metre kare alanda kurulan elektronik atölyemiz şuanda 285 metre karelik bir üretim atölyesi olarak hizmet vermektedir. Elektrik - Elektronik atölyemiz Türkiye'deki ceza infaz kurumları içerisinde led aydınlatma konusunda tek üretim yapan atölye olarak her türlü iç aydınlatma, dış aydınlatma, çevre aydınlatması, park bahçe ve binanın fiziki yapısına uygun her renkte ledli aydınlatma sisteminin üretimi gerçekleştirmektedir. Atölyemizde 1 elektrik teknisyeni, 5 infaz koruma memuru, 20 hükümlü çalışmaktadır. Ürünlerimiz kullandığımız mercekler ile aydınlatma alanını daha geniş alanlara dağıtma veya daha uzak mesafelere ışığı taşıyabilme imkanımız mevcuttur. Projektörümüzle 300 metreye kadar aydınlatma sağlayabilmekteyiz. CE belgesi, TSE ve RoHS standartlarına uygun "İscik" markası olarak tescilimiz bulunmakta olup, florasan lambalar ile led ampuller 81 ile gönderilmektedir" dedi.
Başsavcı Akın, yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık 5 bin adet projektör, 7 bin adet sokak lambası, 50 bin adet led florasan ve 50 bin adet led ampul üretim kapasitesine sahip olduklarını, şayet istek ve talep olduğunda ise bunu 2-3 katına çıkarma imkanlarının olduğunu da sözlerine ekledi.
Fırın atölyesini gezerek bilgiler alan Başsavcı Akın, fırın atölyesinin, 2 adet döner tip ekmek pişirme fırını ile günlük 15-20 bin adet 200 gram ekmek üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
Fırın atölyesinde üretilen ekmeklerden basın mensuplarına ikram eden Başsavcı Akın ve Hakim Salih Doğan, atölyelerde çalışan hükümlülerle de bir süre sohbet etti.
Üretilen ekmeklerin İskenderun'daki cezaevlerine ve görevli personellere, adliye lojmanlarında bulunan kantinde satışının yapıldığını ifade eden Başsavcı Akın, "Fırın atölyesinde halihazırda 2 adet infaz ve koruma memuru ve 6 hükümlü görev yapmaktadır. İkmal Destek Komutanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 1 Haziran 2017 - 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında 1 milyon adet 200 gram ekmek üretimi yapılacaktır. Bu sayede üretim miktarı da artacak. Hükümlülerin ıslahı, topluma kazandırılmaları ve kurumdan ayrılırken bir mesleğe sahip olmaları kapsamında, atölyelerde görevlendirilecek hükümlülerin, daha önce bu mesleği yapmış veya meslek sahibi olabilmeleri için bu mesleğe yatkın kişilerin. Portör muayeneleri yapılmış, hijyen eğitimi almış ve kısa vadeli sigorta kolu girişi yapıldıktan sonra görevlendirilmeleri yapılmaktadır" dedi.