Haberler

Hayat Öykü'süyle umut oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Hayat Öykü'süyle umut oldu 11 yaşında lösemi ile tanışan 16 yaşındaki kızı Öykü'nün yaşadığı acıları, "Umudunu Hiç Yitirme" isimli kitabında anlatan yazar Cenk Geçermiş, diğer hastaların ailelerine de umut oldu.

- Hayat Öykü'süyle umut oldu

11 yaşında lösemi ile tanışan 16 yaşındaki kızı Öykü'nün yaşadığı acıları, "Umudunu Hiç Yitirme" isimli kitabında anlatan yazar Cenk Geçermiş, diğer hastaların ailelerine de umut oldu.

Ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar'dan da destek gören Geçermiş, kitabının gelirini bağışladı

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin tanınmış gurme yazarı Cenk Geçermiş, 5 yıl önce kızı Öykü'nün sayesinde tanıştığı lösemi hastalığı süresince ailesiyle birlikte yaşadıkları o sıkıntılı süreci kaleme aldı. Geçermiş, yazdığı kitabın gelirini de Ege Lösemili Çocuklar ve Onkoloji Derneği ile Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağışladı. Yazar Cenk Geçermiş'in yaptığı bu anlamlı çalışmaya ünlü dizi film oyuncusu Bennu Yıldırımlar da destek verdi.

Yazdığı "Umudunu Hiç Yitirme" isimli kitabında, şimdi 16 yaşında dünyalar tatlısı genç bir kız olan Öykü'nün 2014 yılında henüz 11 yaşında iken lösemi hastalığına yakalanmasını ve ilik nakli oluncaya kadar yaşadıkları zorlu süreci anlatan Cenk Geçermiş, şöyle konuştu:

"Bir anne ve babanın, evladı için, ölümden sonra duyabileceği en zor kelimelerden biri olan lösemi ile 25 Haziran 2014 de tanıştık. Kızımız Öykü henüz 11 yaşındaydı. O tarihten sonra her günümüz, kan, trombosit, donör, lökosit, lenfosit, hemogram gibi bilmediğimiz tıbbi sözcükleri telaffuz etmeye çalışmakta geçmeye başladı. Tek seçenek olan ilik nakli için önümüzde kısa bir zaman vardı. Günden güne hastalığı olumsuz yönde ilerliyordu. 2015 yılında Almanya'dan gelen güzel haber ile umutlandık. Kızımıza, doku tipi uyumlu iki kök hücre bağışçısı olduğunu öğrendik. 7 Mayıs 2015 tarihinde yurt dışı vericiden yapılan kök hücre nakli ile kızımız hayata tekrar tutunmaya başladı. Allah'ımıza hamd olsun ki her şey olumlu ilerledi ve bu günlerde nakilden sonraki 4. senemiz dolmak üzere. Kızımız artık normal yaşantısına devam ediyor, her şey yolunda şükürler olsun."

Ülkemizdeki kök hücre bağışlarının son zamanlarda artış gösterdiğini, ancak Avrupa ülkelerindeki verici sayısının altında kaldığını belirten Geçermiş, "Halkımıza kök hücre bağışının ve donör olmanın ne kadar kolay bir işlem olduğu anlatılmıyor. Ben, bizim ve diğer ailelerin de yaşadığı sıkıntılı sürecin hikayesini kaleme alarak, diğer ailelere maddi ve manevi destek olmak istedim" dedi.

Kitabın tüm gelirlerini iki hayır kuruluşuna bağışladı

Cenk Geçermiş, yazdığı romanın tüm gelirini, yaşadıkları zorlu süreçte kendilerine desteğini esirgemeyen ve vefa borcu olduğu Ege Lösemili Çocuklar ve Onkoloji Derneği ile Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne eşit şartlarda bağışladığını kaydetti. Geçermiş, "Kitabımızı alarak bizlere destek verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ben de sağlıkçı olacağım"

Lösemiden kurtulan Öykü ise, lösemi ile boğuştuğu süreçte yaşadıklarının da etkisiyle gelecekte moleküler biyoloji ve genetik dallarında eğitim görerek, donör ve kan uyumunu kontrol eden bir sağlıkçı olmak istediğini söyledi. Öykü Geçermiş, "İlk öğrendiğimde bu hastalığın bu kadar ciddi bir şey olduğunu bilmiyordum. Ancak zamanla durumumun ciddiyetini anladım. Doktorlarımın tavsiyelerine harfiyen uydum. Pozitif düşünerek her zaman moralimi yüksek tutmaya çalıştım" diye konuştu.

Öykü'nün annesi Sebahat Geçermiş ise, iki evladından biri olan kızının bu hastalığın pençesine düştüğünü öğrendiğinde çok büyük bir şok yaşadığını kaydederek, "O anda sanki o hastanenin bütün duvarları üzerimize yıkıldı. Tedavi süreci başladığında ise içimizde hiç bitmeyen kızımızın sağlığına kavuşacağına ait çok büyük inanç bizi ayakta tuttu. Kötü sonu asla düşünmedik. Umutla yaşadık" dedi.

Sebahat Geçermiş, "Lösemi tedavisi görüp de iyileşen binlerce de hasta vardı. Bu hastaları görmek bize çok büyük moral veriyordu" ifadelerini kullandı.

Lösemi hastalığının tedavi sürecinin oldukça uzun bir zaman dilimi içerisinde olduğuna işaret eden anne, "Özellikle hasta anneleri moral ve umut konularına çok özen göstermeliler. Zira bu hastalıkla mücadele eden çocukların başında yüzde 90 oranında anneler kalıyor" dedi.

Ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar'dan destek

Öte yandan televizyon ekranlarının başarılı oyuncusu Bennu Yıldırımlar da yazar Cenk Geçermiş'in "Umudunu Hiç Yitirme" isimli kitabına tam destek verdi. Bu dönem 3. yılına girecek olan "Kadın" dizisinde aplastik anemi hastalığını da işlediklerini hatırlatan Bennu Yıldırımlar şunları söyledi:

"Dizide ilik naklin önemine dair bazı bilgileri izleyicilerimize vermeye çalıştık. Şimdi ise Ayvalıklı yazar Cenk Geçermiş'in kitabında da ilik nakli ile ilgili yaşanmış bir öykü bulunuyor. Bence bu konuda insanlarımızın daha da hassas davranması gerekiyor.

Hayat Öykü'süyle umut oldu
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel
TBMM'de kabul edildi! Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Yetkisiz çakar kullanımı ve ateşli silahlara yönelik cezalar artırıldı

Netanyahu UCM'nin tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Netanyahu hakkındaki tutuklama kararı sonrası kameralar karşısına geçti tehdit etti

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha: Savaş artık küresel

Putin'den dünyayı tedirgin eden bir açıklama daha! Açık açık tehdit etti

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

Ev hapsindeyken 2 kişiyi öldürüp kayıplara karışan Servet Bozkurt yakalandı

title