Dilek Yarımadası Havadan Böyle Görüntülendi
Dilek Yarımadası havadan böyle görüntülendi Kavurucu sıcaklarla birlikte Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yoğunluk hat safhaya ulaştıAYDIN - Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, ormanla iç içe koyları, doğal bitki örtüsü, kanyonu ve bünyesinde bulunan...
Dilek Yarımadası havadan böyle görüntülendi
Kavurucu sıcaklarla birlikte Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yoğunluk hat safhaya ulaştı
AYDIN - Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı'da bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, ormanla iç içe koyları, doğal bitki örtüsü, kanyonu ve bünyesinde bulunan hayvanlarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
2018 yılının ilk yedi ayında 200 bin araç ve 600 bin kişinin ziyaret ederek rekor kırdığı milli parka olan ilgi her geçen gün artıyor. Ormanla iç içe plaj keyfi yaşamak isteyenler, Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda iğne atsan yere düşmez görüntüler oluşturuyor. Tatil için Kuşadası'ndaki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nı tercih edenler, doğa, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşıyor.
Kavurucu sıcaklarla birlikte Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yoğunluk hat safhaya ulaştı. Milli Parkta yer bulabilmek için sabah 06.00'dan itibaren uzun kuyruklar oluşturan tatilciler, milli parkın Türkiye'nin en güzel yerlerinin başında geldiğini belirterek, "Burada tatil yaparken tam anlamıyla dinleniyor insan. Doğal güzellikler, deniz, kum, güneş ne ararsanız var" diye konuşuyor.
Türkiye'nin en önemli doğal miraslarından biri
1996 yılında milli park ilan edilen ve toplam 10 bin 985 hektarlık bir yüz ölçümüne sahih olan Dilek Yarımadası, fauna ve florasıyla Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alıyor. Dilek Yarımadası, Akdeniz Flora Bölgesi elementleri ve Avrupa Sibirya Flora Bölgesi elementleri içermesi bakımından önem taşıyor. Bu benzersiz çeşitlilik nedeniyle Dilek Yarımadası Milli Parkı, Avrupa Konseyi tarafından "Flora Biogenetik Rezerv Alanı" kabul edildi.
Dilek Yarımadası sahilleri Türkiye'de en temiz ve doğal kıyılarından birisi. Bu sahiller Avrupa'nın en nadir memeli türlerinden olan Akdeniz Fokları için de doğal bir yaşam alanı oluşturuyor. Dünyada toplam 500 adet kalan, yaklaşık 100 tanesinin Anadolu kıyılarında olduğu belirlendi. Dilek Yarımadasının güney kıyılarındaki mağaraların halen Akdeniz fokları tarafından kullanıldığı araştırmacılar tarafından tespit edildi.
Temiz denizinden ve yemyeşil ormanlarından yararlanmak için yıl boyu ziyaretçi akınına uğrayan Dilek Yarımadası Milli Parkında bunların yanında jeep safari, at safari ve çeşitli parkurlarda botanik turları düzenleniyor.